Работа, CV-та, HR-и, съвети - 38-ма тема

• 56 971
  • 719
  •   1
Отговори
# 435

A.L.E.N.A, дано повече хора, работещи в сферата на човешки ресурси да започнат да мислят като теб.Лично аз съм чувала, как се казва на мой колега,че институцията не желае да работи с хора, за които семейството е приоритет пред работата Shocked....
а за теб   bouquet

Аз лично не ви съветвам да казвате, че семейството ви е приоритет пред работата. Просто това не е начина, по който да поднесете тази информация. Впечатлението е, че работата е на заден план. А щом ходите по интервюта, едва ли е така.

Много по-коректно е да кажете, че се организирате и работите така, че работата да не е за сметка на семейството ви и обратното - семейството да не е за сметка на работата. Считам че това е доста ясна формулировка на приоритетите ви, без да омаловажава значението на работата за вас.

# 436
  • Пловдив
a.l.e.n.a , ZinaSt , благодаря за съветите, винаги отзивчиви и професионални   bouquet

# 437
Споделям мнение за стажовете - преди 2 години бях част от неплатена стажантска програма на столична агенция за недвижими имоти, изпратена с препоръка в средата на септември, всъщност 3 месечна но всъщност моята беше почти 3 месеца, изкарах 2 пълни но както и да е. Rolling Eyes
Пожеланията бяха за успешна реализация но имаше и много обещания за продължаване и след края на стажа.  Close

# 438
  • Бургас
За мен стажовете са място да получиш практически умения и евентуално да изградиш някакви контакти. Говорите за връзки и колко било лошо да ги нямаш, ама връзки от дивана в хола не се създават. Човек трябва да се бута- и да, понякога за без пари. Има и по-важни неща от парите, които в последствие се осребряват.
Основно коментирам позиция, в която накрая на месеца баланса все е 0. Т.е. така и така не вадиш пари, ами поне да поработиш малко, да завъртиш някое и друго познанство, да научиш някой и друг "чалъм" в професията ти... Студенти, хора без семейства, хора без деца...наистина смятам, че не е чак свръх драма да поработиш малко безплатно (повтарям, ако така и така накрая на месеца вадиш 0 лева Simple Smile Ако трябва да оцеляваш, естествено, че стажовете не са опция.)

Знам, че звучи много утопично, но при мен това винаги е давало отлични резултати.

# 439
А как отговаряте на въпроса: Как/Къде се виждате след 5 години? Лично аз никак и никъде не се виждам след 3 дни, да не говоря за 5 години. Винаги отговарям, че не правя дългосрочни планове и предпочитам кратките такива, и т.н.

# 440

Мое лично мнение е, че повечето фирми -наемат стажанти (при това неплатено), за да използват труда им. Не мисля да остява недобросъвестни работодатели да се съзползват от мен. Надявам се не съм единствената, която мисли така.

Аз се надявам да са все по-малко хората, които мислят така...

В предишната ми фирма почти 90% от стажантите оставаха после на работа. А тези които не успяха да започнат при нас, много бързо си намериха работа.

# 441
Някакви отзиви за Пощенска банка? Експерт малки бизнес кредити?

# 442
Някой с отзиви от тази фирма? http://www.jobs.bg/archive_job_view.php?job_sid=2393525&version_sid=0  
Как ви се струва тази обява?  Rolling Eyes

# 443
Някой с отзиви от тази фирма? http://www.jobs.bg/archive_job_view.php?job_sid=2393525&version_sid=0  
Как ви се струва тази обява?  Rolling Eyes

Няма достъп до обявата

# 444
Да, изтекла е...  ooooh!
Ето това е обявата:

Скрит текст:
АДМИНИСТРАТОР ВЗЕМАНИЯ
Ref.No:   1
Описание и
Изисквания:   Омега Агро Инвест е водеща българска компания в областта на покупко-продажби на земеделски площи, управление на земеделски земи. Във връзка с разширяване на дейността, фирмата търси кандидат за позицията:

Администратор Вземания

- Администрира, обработва, организира и въвежда данни организирана база данни
-Създава и поддържа архиви от база данни
-Организира процесите по разпределяне и съхранение на документацията
-Получава и предава информация в правилна взаимовръзка между отделите
- Осъществява контрол върху техническото изпълнение на постъпващите данни
-Приема, организира и контролира потока на документооборота
-

Изисквания към кандидатите:

- Висше образование.
- Много добра компютърна грамотност - MS Excel, MS Word, Е-mail, Internet
- Владеене на английски език
- Комуникативност
- Организираност
- Познаване на правилата за водене на бизнес кореспонденция
- Умения и готовност за работа в екип и работа под напрежение в динамична среда.

Нашето предложение:

- Добро възнаграждение
- Възможност за кариерно развитие
- Очакваме Вашите документи (мотивационно писмо, автобиография и актуална снимка) до 29.07.2014г. на
Email: чрез бутона “Кандидатствай по тази обява”
тел. 0877121114.

Всички кандидати, одобрени по документи ще бъдат поканени на интервю. Конфиденциалността на всички кандидатури е гарантирана по смисъла на ЗЗЛД.
Месторабота:   Пловдив

# 445
Не бих се хванала 2 път на неплатен стаж. Rolling Eyes  Надявам се че никой от тук пишещите и от предишни теми не е кандидатствал в Фасилити планинг груп за платен стаж в област ПР и реклама. Подадох документи, в началото на месеца им изпратих преведен текст от и на английски, след което реших да им напиша е-майл все пак за да знам отговор, и какво няма такъв е-майл макар че на същия посочен в началото нямах проблеми и и получавах отговори а сега се оказва че такъв вече не съществува.  ooooh!
А е един и същ.
Вече нямам сили да понеса още откази. Днес беше следващият.  Cry

# 446
Dados Стискам палци да се оправят нещата и да си намериш мечтаната работа. Желая същото това на всички пишещи тук, както и на мен. 

# 447
Славят се с не дотам добро отношение към служителите. Заплати - средни за бранша (преди даваха едни от най-ниските).
Ако не си работила в банка, а имаш желание - добър вариант е да влезеш в системата и да понаучиш нещо. След година лесно би си намерила друга работа ако в Пощенска не си доволна.

# 448
Славят се с не дотам добро отношение към служителите. Заплати - средни за бранша (преди даваха едни от най-ниските).
Ако не си работила в банка, а имаш желание - добър вариант е да влезеш в системата и да понаучиш нещо. След година лесно би си намерила друга работа ако в Пощенска не си доволна.
Работила съм, ОББ, и не знам искам ли да се връщам в бранша... голямо напрежение, неизпълними цели и постоянен тормоз...все още обмислям предложението на Пощенска. Благодаря ти   bouquet

# 449
  • София
Ако начина на работа и условията в ОББ не ти допадат, мисля че в Пощенска също няма да ти допаднат.Мисля,че нямат много разлика като работодател.

Общи условия

Активация на акаунт