Работа, CV-та, HR-и, съвети - 38-ма тема

• 56 967
  • 719
  •   1
Отговори
# 450
Не бих се хванала 2 път на неплатен стаж. Rolling Eyes  Надявам се че никой от тук пишещите и от предишни теми не е кандидатствал в Фасилити планинг груп за платен стаж в област ПР и реклама. Подадох документи, в началото на месеца им изпратих преведен текст от и на английски, след което реших да им напиша е-майл все пак за да знам отговор, и какво няма такъв е-майл макар че на същия посочен в началото нямах проблеми и и получавах отговори а сега се оказва че такъв вече не съществува.  ooooh!
А е един и същ.
Вече нямам сили да понеса още откази. Днес беше следващият.  Cry
Дадос, карах неплатен стаж в една счетоводна фирма-бях много доволна. Не всички са такива Peace

# 451
# 452
Моето мнение е, че неплатените стажове без предварително ясна тенденция за постоянно назначаване са си меко казано некоректност. Да си нов служител си е голямо изпитание, цялото това свикване със спецификата на работата, обучение, нагаждане към колектив, среда, превързване към организацията и тъкмо станеш продуктивен и хоп стажа свършил. Имам предвид програмите, които стартират ежегодно, това са си живо използване за пипкавата работа в учреждения със закотвени с години служители. Дори и за млади хора без опит, заблуда, че така ще придобият стаж, който да им помогне за бъдещо намиране на постоянна работа. Да, но на евентуално новият бъдещ работодател му светва червената лампа, защо този служител, като е толкова ценен са го пуснали на борсата, а не са си го взели за постоянно след като са вкарали толкова усилия да го обучат. На служителя му остава само стреса на новото работно място, времето работа без пари и тежестта някой друг да го издържа....

# 453
Ако начина на работа и условията в ОББ не ти допадат, мисля че в Пощенска също няма да ти допаднат.Мисля,че нямат много разлика като работодател.
Според мен Пощенска е по-зле от ОББ. Но може би си зависи и от отдела.

# 454
  • София
До колкото разбрах, тя пита за определена позиция - Експерт Банкиране малък бизнес.

# 455
Така е, да, благодаря ви, приех позицията.
Трябваше да избера между нея и личен асистент в частна фирма, но предвид работното време и това, че съм с 2 деца, избрах банката. Надявам се да случа на добър колектив. Стискайте ми палци   bouquet

# 456
Така е, да, благодаря ви, приех позицията.
Трябваше да избера между нея и личен асистент в частна фирма, но предвид работното време и това, че съм с 2 деца, избрах банката. Надявам се да случа на добър колектив. Стискайте ми палци   bouquet
          Желая ти успех, Pink!

Последна редакция: сб, 02 авг 2014, 16:18 от tetka_the_best

# 457
  • София
Честито!
Стискам палци и аз.

# 458
Благодаря, успех и търпение на търсещите   bouquet

# 459
Честито, Пинк! Дано да случиш на добри колеги.

# 460
Днес, гледайки обявите за работа, виждам , че е пусната обява за работа в държавна институция, за която съпругът ми беше кандидатствал преди месец, но започна работа и повече не се поинтересува. От любопитство отворих, за да видя списъка за допуснати и не допуснати кандидати до втория етап / тест/.  Какво да видя - допуснати кандидати 1, а не допуснати -  всички останали.  Причината - не предоставени някакви документи, които изобщо не присъстваха с необходимите документи за кандидатстване. Дори служителката, която е приела документите му, ги е прегледала и е казала, че всичко е точно. Нямам думи! Добре, че започна много по - хубава работа, а не остана да чака за тези измислени конкурси.

# 461
За пръв път ми се налага да търся работа докато все още работя.  ooooh!
Миналата седмица пуснах 58 сивита. В мотивационното писмо написах откога мога да започна работа и времеви интервал в който да ми звънят.
Първа се обади неориентирана девойка, която държеше ВЕДНАГА да отида на интервю. Звънна ми докато още спях, далеч преди времето за звънене. Попитах я дали е видяла, че не мога да започна веднага, тя ме пита откога мога, отговорих й, тя ми пожела лек ден и ми трясна телефона. Всичко съм написала в мотивационното писмо.
Обикновено такива които висят постоянно да гледат дали има пуснати сивита и звънят за интервю веднага са съмнителни. Бързат да не изпуснат балъка търсещ работа.
При второто позвъняване не си чух телефона. Тук вината е моя. Не звъннаха втори път.  Confused Беше в посоченото от мен време.
Още два непознати номера са ми звъняли докато съм на работа. Аз не си чувам телефона камо ли да го вдигна, забранено е.

Тия мотивационни писма четат ли ги въобще? Или си ги пишем за да ги има само, да не е празно полето?
Въобще не вярвам, че има коректни и добри работодатели.

# 462
  • в огледалото на живота
Естел,то хубаво си написала време за обаждане и разговор,но вметнала ли си ,че в момента работиш?
Принципно повечето работодатели им убягва подобно нещо и смятат,че щом пускаш CV си свободен откъм професионален ангажимент.
Недоглеждане или нещо друго може би.....?!

# 463
Да, така започва мот. писмо.

# 464
Това не е мотивационно писмо, това е съобщение  Grinning
Тъкмо се чудех как човек може да напише 58 мотивационни писма  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт