Работа, CV-та, HR-и, съвети - 38-ма тема

• 56 734
  • 719
  •   1
Отговори
# 465
Не споря, Ео, така е.

Но все някъде трябва да го вмъкна и това.  Crazy

# 466
E, момичето явно така започва писмото, това не значи, че това и само това представлява мотивационното писмо. Новата ми колежка също беше посочила в сиви-то си, че в момента работи и може да започне работа от еди-кога си. Настоящият ни работодател се беше съобразил с това, както и с това, че трябва да вземе детето си преди 6 ч. от детската градина, затова тя работи до 5:30. Все още има съобразяващи се работодатели, дано попаднеш на такъв Praynig

# 467
Естел,то хубаво си написала време за обаждане и разговор,но вметнала ли си ,че в момента работиш?
Принципно повечето работодатели им убягва подобно нещо и смятат,че щом пускаш CV си свободен откъм професионален ангажимент.
Недоглеждане или нещо друго може би.....?!

И аз съм в търсене, въпреки че сега работя. Упоменато е в сивито, написала съм час за звънене, който не е в извънработно време - 16-18ч. Познайте - звънят ми най-вероятно в обедната СИ почивка - 14-15ч, когато аз работя. Шефско превъзходство ли демонстрират, какво? Поради тази причина предпочитам имейл като форма на контакт, но, както казаха по-горе, явно хората бързат да не изпуснат балъка, който си търси късмета.

# 468
Съвет - като видите пропуснато, не чакайте да ви се обадят, а звъннете вие. Всичко се случва, че човек да не може да вдигне вмомента, но ако за една позиция има 50 човека, на които да се обадят търсещите, няма да звъннат втори път на някого, който не си е вдигнал телефона. Simple Smile
Затова поемете вие инициативата. Прави добро впечатление.  Wink
А след като си посочила час, в който можеш да говориш, и кога можеш да започеш, но не се съобразяват търсещите, голяма вероятност е и за други неща да се случва същото. Simple Smile

# 469

Обикновено такива които висят постоянно да гледат дали има пуснати сивита и звънят за интервю веднага са съмнителни. Бързат да не изпуснат балъка търсещ работа.
При второто позвъняване не си чух телефона. Тук вината е моя. Не звъннаха втори път.  Confused Беше в посоченото от мен време.
Още два непознати номера са ми звъняли докато съм на работа. Аз не си чувам телефона камо ли да го вдигна, забранено е.

Тия мотивационни писма четат ли ги въобще? Или си ги пишем за да ги има само, да не е празно полето?
Въобще не вярвам, че има коректни и добри работодатели.

Aз пък вярвам, че има.

Моят съвет е да връщате обаждане.

А тези дето звънят веднага, това им е работата. Например аз се занимавам почти само с подбор в момента, тоест звъня на секундата, в която сте кандидатствали ако не съм в интервю или на подписване.

# 470
Днес получих поредния отказ. Никога до сега не ми се е случвало да бъда половин година без работа. А си мислех, че интервюто е минало повече от добре, дори интервюиращата, след като приключи интервюто и ме изпращаше, поде темата за служебен транспорт, тъй като живея далече. Просто се чудя, къде греша.

Последна редакция: пт, 08 авг 2014, 17:44 от karamelia

# 471
продължавам с работата, дано да успея да сключа трудов договор и дано да е по-скоро ...

# 472
продължавам с работата, дано да успея да сключа трудов договор и дано да е по-скоро ...
На изпитателен ли си сега?

# 473
  • в моя свят
Записвам се да следя темата, в процес на търсене на работа съм в нов град Simple Smile

# 474
Здравейте:)
Имам въпрос  newsm78 извинявам се ако сте го коментирали  Heart Eyes
Каква трябва да бъде снимката в CV-то?
Пише, че
Цитат
най-добре тя да е в паспортен формат. Снимки от фотосесия или по-специални събития биха направили лошо впечатление.
Преди време бях от другата страна,  разглеждахме CV-та с колежката ми и ние трябваше да изберем новата си колежка.Много отпаднаха още в мига щом зърнехме снимката, имаше от барове,по бански, от бала с абитуриентската рокля и т.н.
Каква е подходящата, ако нямаш паспортна?

# 475
Здравейте:)
Имам въпрос  newsm78 извинявам се ако сте го коментирали  Heart Eyes
Каква трябва да бъде снимката в CV-то?
Пише, че
Цитат
най-добре тя да е в паспортен формат. Снимки от фотосесия или по-специални събития биха направили лошо впечатление.
Преди време бях от другата страна,  разглеждахме CV-та с колежката ми и ние трябваше да изберем новата си колежка.Много отпаднаха още в мига щом зърнехме снимката, имаше от барове,по бански, от бала с абитуриентската рокля и т.н.
Каква е подходящата, ако нямаш паспортна?
Знаеш каква НЕ трябва да бъде  Wink

# 476
Да, просто заставаш до стената и някой те снима. Може да не е паспортна, може и да си усмихнат. Но определено да не е от сватбата ти, или на приятелите ти от сватбата, от бала, от плажа, от бар....

# 477
На изпитателен ли си сега?
[/quote

да

# 478
Относно снимката:
Просто хвани телефона и си направи (помоли някой да ти направи даже, че е по-лесно) снимка на някоя стена. След това я изрежи максимално.
На повечето, които търсят хора, им е ясно, че не всеки разполага с електронен вариант на снимка паспортен формат. Но прави много по-добро впечатление от снимка от заведение.  Wink

# 479
Благодаря ви!Дано новата снимка ми донесе късмет Simple Smile
Не, че предишната ми е била от бар или тем подобни, но на нея изглеждах някак си безгрижна, спокойна и доволна Simple Smile а не търсеща работа.Сега е по-сериозна  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт