Работа, CV-та, HR-и, съвети - 38-ма тема

• 56 721
  • 719
  •   1
Отговори
# 480
Благодаря за новата тема    bouquet  bouquet  bouquet
Аз симката я качвам на отделен файл като си пращам документите
Пращам:
СВ
Снимка
и мотивационно писмо  Peace
Или снимката трябва да си е в Св-то,ама така съм свикнала,грешка ли е  newsm78
Прието е снимката да е в CV-то и то да е по евро стандарт .
Мотивационното писмо определено пък не трябва да е по стандарти , а да е индивидуално и да показва на работодателя реално каква мотивация имате за да започнете да се трудите в тази фирма. Повече ласкателства и по-малко от сорта на " аз притежавам еди какви си качества .... "  те са упоменати в CV-то. Има много тънкости правещи впечатление на HR -а , но е доста дълга тема ... За това все пак се учи цял семестър Човешки ресурси Simple Smile)

# 481
Благодаря за новата тема    bouquet  bouquet  bouquet
Аз симката я качвам на отделен файл като си пращам документите
Пращам:
СВ
Снимка
и мотивационно писмо  Peace
Или снимката трябва да си е в Св-то,ама така съм свикнала,грешка ли е  newsm78
Прието е снимката да е в CV-то и то да е по евро стандарт .

Не знам да е прието такова нещо.
Снимката не е задължително да е паспортен формат. Може да е от кръста нагоре, на бюро, полу-профил - полу-анфас и т.н.
Аматьорски сними "до стената" не стават добре, получава се неприятна сянка.

# 482
Никога не съм пускала евро сиви, ужасно ме дразни тоя формат. Rolling Eyes

# 483
  • в 1001-та нощ
Аз не виждам какъв е проблемът да се отиде до фото и да се направи хубава снимка - обмислено с какви дрехи, каква прическа, грим и т.н. Ясно е, че няма да е по тениска и "станал от леглото"  Mr. Green

Снимката, в случая, е част то CV, както съдържанието в него, говори за кандидатстващия, дава информация - не само как изглежда, но и какъв избор е направил за представителната си визия, дали е направил усилие да приложи подходяща снимка и т.н.

Ако човек търси работа сериозно, би следвало - да обмисли всеки детайл от профила, с който кандидатства  Peace

# 484
  • през девет земи в десета, в едно царство-господарство
Аз не виждам какъв е проблемът да се отиде до фото и да се направи хубава снимка - обмислено с какви дрехи, каква прическа, грим и т.н. Ясно е, че няма да е по тениска и "станал от леглото"  Mr. Green

Снимката, в случая, е част то CV, както съдържанието в него, говори за кандидатстващия, дава информация - не само как изглежда, но и какъв избор е направил за представителната си визия, дали е направил усилие да приложи подходяща снимка и т.н.

Ако човек търси работа сериозно, би следвало - да обмисли всеки детайл от профила, с който кандидатства  Peace
+1
когато човек кандидатства за работа е важен всеки детайл, оформление на CV, съдържание на мотивационното писмо, правопис, снимка (не някоя, на която има 3-ма човека или е от някой купон), прави лошо впечатление когато e-mail-а на кандидата е нещо от сорта на pi489...или kalinka.malinka (измислям си примери, някой да не се разпознае сега  Blush), просто е супер несериозно  Peace

# 485

+1
когато човек кандидатства за работа е важен всеки детайл, оформление на CV, съдържание на мотивационното писмо, правопис, снимка (не някоя, на която има 3-ма човека или е от някой купон), прави лошо впечатление когато e-mail-а на кандидата е нещо от сорта на pi489...или kalinka.malinka (измислям си примери, някой да не се разпознае сега  Blush), просто е супер несериозно  Peace
Точно така !! Напълно съгласна съм с това !! E-maila е препоръчително да е с двете имена на кандидата  като например "ivaila.trifonova@".
А случайно ако сте сред избраните за интервю .... става много сложно ... Никога не приемайте бисквитка с кафето от интервюиращия , ако пушите не лъжете , че не го правите и бъдете себе си , понякога всичко е късмет Simple Smile)))

# 486
  • София
Моята снимка е от вкъщи, до стената. Но съм с очила и черен пуловер и много ми връзва с нея.
Едното ми СВ /бг/ е със снимка.
Другото /англ., формат Линкедин/ е без.
Мотивационни писма не пиша.

# 487
Аз продължавам да съм против мотивационните писма, когато съм била и от другата страна също не съм ги изисквала. Не успях да разбера това Никога не приемайте бисквитка с кафето от интервюиращия Какво искаш да кажеш?

# 488
Защо НИКОГА да не се приема бисквитка  newsm78

# 489
  • София
Ами ще я натрошиш и ще стане неприятно.

# 490
Не е задължително да я натрошиш  newsm78

И това НИКОГА направо ми избода очите. Чак пък никога ...

Въпрос на гледна точка - интервюиращият може да те счете за твърде дистанциран и напрегнат например.
Една бисквитка може да сближи  Laughing

# 491
  • София
Според мен нищо и няма на бисквитката и кафето. Напротив, използват се точно за установяване на контакт. Докато човек пие кафе/чай се успокоява някак подсъзнатено.

# 492
Според вас, какво значение отдават ЧР ( но наистина) на мотивационното писмо?

# 493
  • София
При мен е обратно - дори и връзки за обувки да продавам - ще си го направя интересно - работила съм супер различни неща и съм се чувствала много на място  Peace

Според мен проблеми има, ако човек се фиксира, че иска нещо точно определено - имаш ли изградена визия предварително, то трудно ще бъде постигната и така взирайки се в нея - човек не вижда реално какви възможности има  Peace

Да, винаги има "шум в системата" - кофти колеги, сплетни, трудности ...но е въпрос на нагласа - на какво да се обръща внимание.

Трудно и неуместно е да се обобщава, но ако човек е фокусиран над себе си и своето представяне, сработване с колектива и вписване в средата - няма да има време да се дразни от щяло и нещяло  Blush

Иначе - проблеми има навсякъде и съвършена среда няма  Peace

Това как ще ме погледне клиентката - си е нейна работа - аз нали съм си на мястото да съм усмихната, предразполагаща, ненатрапваща се ....  Всеки си има ролята и мястото  Peace Човек няма смисъл да се фиксира над нещата, които не може да промени (другите), по-добре да се фокусира над себе си - там, където има власт да надгражда  Peace

Много ми хареса това мнение!   bouquet

# 494
Според вас, какво значение отдават ЧР ( но наистина) на мотивационното писмо?

Поради многото кандидати и повечето квалифицирани и със стаж, мотив. писмо е допълнителен елемент за пресяване.Идеята е да докосне по някакъв начин човека, който го чете, да няма клишета. На мен винаги ми е било мн. трудно да пиша такова, защото ако напиша истинските си мотиви, няма да се класирам. Кафе никаде не са ме чепили. Винаги съм се чудила какво да кажа на въпроса, защо съм напуснала -примерно две от работите ми с най-дълъг стаж, а то е защото фалираха и малко неудобно става. Друг случай пък беше, че напуснах, защото тъпчих на едно място. Излиза все едно не съм надежна. Много тъпи въпроси се задават понякога от сорта на "Как се виждате след 5г.?"  и се сещам за една теория за времето, която четох преди време, в която се обясняваше,че бъдещето няма как да се види, защото още не се е случило , че има само тук и сега и т.н. , но върви ли или не върви да се даде такъв отговор...Или пък някой корифеи като изкарат нестандартицирани психологични тестове -онлайн и направоооооооо нямам думи. Приветсвам идеите да се наемат специалисти за провеждане на интервюта, но малко го правят.

Общи условия

Активация на акаунт