Тренировки в домашни условия и здравословно хранене - Тема 50

• 35 952
  • 760
  •   1
Отговори
# 525
Някой ще ми каже ли защо се прави йогата?

От чисто физическа гледна точка, ТДИ е права - йогата повишава гъвкавостта и издължава мускулите. Освен това се подобрява обема на дробовете, снабдяването с кислород, връзката между гръбначните прешлени, стимулират се храносмилателната и отделителната системи. Мускулите стават по-издържливи, сухожилията - по-разтегливи.

От психологична гледна точка пък йогата помага за освобождаване от напрежение и стрес, за себеосъзнаване, за преоткриване красотата на средата, в която живеем. Постига се самоконтрол, спокойствие, психическа и емоционална уравновесеност. Развива се способността за правилна подредба на приоритетите и адекватност на решенията, дори в критични ситуации.

Йогата (в комбинация с медитация) е вероятно физическото натоварване, което предлага най-всеобхватна тренировка за многопластовата човешка същност.

Не броя калории, не гледам кантари, не се меря на сантиметри. Знам кои хранителни групи са полезни, кои - не са. Това е единственото, с което се съобразявам.

# 526
  • Stavanger,Norway/ Varna
Голямо желание за йога имам, но никакво време и уединение. Продължавам с опитите  Rolling Eyes

Отчитам 7,5 км крос днес. Както бях заспала на работа ме зареди чудесно. Сега се мятам на сочна пържола и люти чушки  Mr. Green

# 527
  • София
Отмитам се със работа на село, по двора , като вол. Каталясала съм.
Обаче за награда си хапнах 5-6 препълнени лъжици тахан ... ами заслужила съм си го Simple Smile
От къде му хрумна на моя мъж да стягаме една запустяла къща ... мир нямам вече.

# 528
Отчитам за вчера The Pyramid, а днес Speed 3.0...два пъти, беше ми двоен ден по календар. Честно, отдавна не се бях самопредизвиквала така  Grinning Но успях! Даже втория път се справих по-добре. Утре ще ми е заслужен почивен ден  bowuu

Айа  Hug

Аз май трудно падам под 1600-1800 ккал на ден, но знаете ли колко ми е хубаво. Уча се да не се вълнувам за такива неща, знам с какво се храня, спортувам. Ето, днес сгафих с едно брауни, което направих за гости, но пък ми беше толкова вкусно, че как да ме е яд  Laughing

# 529
  • В полите на Пирин планина
Днес не съм правила нищо, но вчера прибирахме на майка ми дървата - 5 часа с 15-20 минутна почивка - бях направо гроги  Crazy
Сутринта, а и снощи обаче направих по един лек 15-минутен стреч и мускулите ми вече са добре.
Утре - с нови сили  Peace

# 530
TDI, разбрах те. Да, логвам и тренировките, като гледам да се храня на дефицит. Не им вярвам на калкулаторите обаче.
Днес закусих фъстъчено масло.  Embarassed Но вече приключих с него, да се надяваме.
Обяд 200гр сьомга на грил тиган и 7 чери доматчета.
Междинна закуска гоуда 30гр
Вечеря кисело мляко 300гр

Направих си Боб Харпър Ultimate Cardio Body с гирички от 1,5кг. защото по-големи нямам. Много добра тренировка за квадрицепси и глутеуси, то не бяха клекове с подскоци, напади...ще ида да си купя 3кг гирички, за 5кг ми е рано.
Ето го:
http://www.youtube.com/watch?v=kbxAYBH8ZTE

За йогата нямам какво да добавя, освен че човек трябва сам да пробва. Аз правя личната си практика преди да се събудят децата и/или след като заспят. Тишина си трябва.
Лично на мен йога ми оправи сериозните проблеми с гръбнака и ми корегира пронацията на стъпалата и китките също. И още много добри неща донесе в живота ми. Не мога без йога.

# 531
  • София
Като чуя глутеус и съм там  Laughing Благодаря ти, че я сподели  Hug

# 532
Глутеуси човече... След малко ги подкарвам с вендузите, понеже не ми позволяват у дома да се пердаша с вендузите, докато съм в МЦ.
Преди малко се прибирам и си мисля, че в тая жега така и така съм потна, дали да не метна още една леееекинка тренировчица с Алиша Мари, но в крайна сметка се отказах. Това не е ли най-абсурдната причина да тренираш? Вече съм потна?

# 533

До нас отворили ново магазинче за ядки, разни какаови зърна, тахани, чии, и всякакви щуротии от такъв сорт. На кг ... Убиец, много съм хепи!

Виви, можеш ли да споделиш къде по-точно е този магазин?

Мерида, къде ходиш на водна аеробика?

Аз вече започвам да си мисля, че калориите ми са под 1000... няма иначе причина да свалям  newsm78

# 534
Шанс-в хотела, на морето, имаше впдна аеробика. Там правих и степ аеробика и зумба. Въобще-доволна съм. Въпреки яденето не съм качила много. От утре пак на фитнес да възстановявам щетите.

# 535
Лидзи, и аз съм го правила. Така и така съм се изпотила, за какво да не метна една тренировка? И без това ще се къпя, да не е напразно поне  Laughing

Като следобед отчитам импровизирана тренировка с TRX-a на стадиона заедно със систъра и малко снимки:

Скрит текст:

Много се кефя тук как са се очертали мускулите точно до мишницата   Mr. Green

Е, няма такъв зор!

Иииии много сме готини Heart Eyes Laughing

# 536
  • Пловдив
Мери, ама страхотни сте! Heart Eyes Hug
Отчитам йогата на Джилиан и 2 часа навън в каране на колело, тичане и динамични игри с децата.  Heart Eyes

# 537
Мери , невероятна си както винаги!

# 538
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Мери и тук да ти кажа, страхотни и вдъхновяващи, браво!

Аз се почувствах по-добре и метнах Зузка Zshred21 + този стреч: Feel-Good-Stretching-Workout-Calming-Evening-or-Morning-Stretch-Routine сега пия един чай и си лягам  Simple Smile

А, да и започнах с тренировка за ходене на ръце, вече успявам да се задържа няколко секунди, после търся стената  Laughing  обаче още ме е шубе да се приземя на мост, имам чувството, че ще се счупя  Laughing

# 539
Мери, страхотни сте! Браво!
Днес е почивен, така че се отчитам с мързелуване, но само до утре!
Лека вечер!

Общи условия

Активация на акаунт