Тренировки в домашни условия и здравословно хранене - Тема 50

• 35 953
  • 760
  •   1
Отговори
# 510
Споделям мнението на всички преди мен за абсурдните 990 калории. Отслабване или унищожение е целта все пак.
Сега от жеги и нерви и на мен не ми се яде въобще. Имам дни,в които насила ям и не ми е вкусно, но знам,че трябва защото после ще съм парцал ако седя гладна, дори и да не чувствам глада. Между другото при мен отслабването става най-бързо, когато съм напрегната, депресирана или в нервни периоди, буквално се топят мазнините от въздуха, но и не само мазнини де  Grinning Сега виждам,че съм отслабнала, но не се харесвам, поизгуби ми се формата на бедрата, да, станаха много по-тънки, но на мен не ми харесва да не си виждам мускула там. Ръцете ми също са се поотпуснали, хубавите заформени рамена са се поразмили с останалата част  Grinning , само корема ми е "щастлив", гладък и прибран с очертани два мускула, защото не го пълня както зимата.

С течение на тренировките представата ми за здраво тяло силно се измени. Преди харесвах много слаби тела, нежни и ефирни ми се струваха, сега същите тези ми изглеждат крехки и болни. И обратното стегнатите, леко релефни, добре оформени мускули преди считах за прекалени и ненужни, а сега ги възприемам за здрави, силни и привлекателни.

И другото,за което исках да се изкажа, за БИО храните. Струва ми се,че вече малко се прекалява с този етикет, сякаш повече стана модерно, отколкото истински полезно. За мен лично по-важно е храната да е домашна, т.е. домашно отгледана,а не толкова да има етикети и сертификати. Все още нямам вяра в пакетираните продукти, пък било то и с гарантирано производство.

# 511
  • Пловдив
Абсолютно съгласна, Фрея за био и супер храните, тази мода идва от запад и "модерните" я копират, сякаш е светая светих. .. Говори се с измамна увереност за неща, които не са ясни, от неспециалисти и масово се вярва на всичко, написано в нета... Ще споделя един пример за едно био телешко, бяхме в една ферма преди 2-3 месеца,  производители на телешко месо, разнасят го до крайния потребител, основно в София,  разбира се. Та ни разказаха как го колят, без да знаят, че мъжа ми се занимава с тези неща и е наясно с БГ и европейското законодателство. Та вземат телетата, водят ги на Юндола и там На Поляната ги колят/застрелват, не помня точно. Въпроса е, ЧЕ Е АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕНО ЗАКОЛВАНЕ На Животни извън кланица, по ред причини, едната само е заради хигиената. Това месо се контаминира с най - различни микроорганизми, защото е на топло, без хладилник,и въобще какъв е смисъла, че е био тогава? И софиянците, да ме извиняват, снообски си го поръчват и го ядат и направо се хвалят колко са уникални. Жената с голяма гордост ги обясняваше тези неща... Цената на това месо е в пъти по - скъпа от останалото на пазара. Да не говорим как обясняваха колко глупави били италианците например, че ядели 21 дневно зряло месо, то било разложено и вредно #Crazy А когато хигиената е на ниво,  нещата са съвсем различни, ама ... хората я слушаха и вярваха и после ще разпространяват неверни неща. Та мисълта ми е, нека човек мисли и приема мненията на специалистите за някои неща, а не чете и вярва на нета. Сори за офа.

# 512
Естествено, че бих предпочела да ям домашно отгледани зеленчуци и плодове, или яйца от кокошките на двора. Но тъй като нямам тази възможност, се опитвам да купувам месо (не винаги био), яйца (винаги био), зеленчуци и т.н. с добро качество от изпитани от мен производители. Да, по-скъпи са, но и вкусът е по-добър, хранителните стойности също.
За някой може да е снобизъм или мода, но това е моят избор.  Peace

Дези, няма да повтарям предните ми постове, нито последните коментари. Радвам се, че бързо се отказа от идеята да гладуваш с 900 ккал на ден.

deliberation, благодаря пак за съветите на лично съобщение.  Hug

Вчера правих кардио Алфа на Шон, днес по програма две тренировки - за долна част и корем. Навън е много топло, така че доста се изпотих, но съм доволна. Алфата ме зарежда с много енергия.  Heart Eyes

# 513
  • Пловдив
Само искам да кажа да се има наум, че  био е въпрос на сертификация, ни повече, ни по- малко, т.е., за да получи някой продукт етикет био, необходимо и Достатъчно условие е да е сертифициран от някой за това. Тоест на баба яйцата в този смисъл не са био. Боровинките от гората също не са био.  Нека се има пред вид, преди да се купува всичко с този етикет. Peace

# 514
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Дези, ти нали и тренировките въвеждаш в калкулатора?

Абсолютно съм съгласна с Мери и аз спрях да се тегля, а знаете колко се бях втилясала по едно време, но фитнеспал-а много ми помогна да разбера къде са ми били препъни камъчетата. Напр. навремето смятах, че да изям 1/2 кило сирене е ОК, да ама - не.... че като видях калориите на 100гр. и лошо ми стана. Същото с ядките и някои други продукти. Хубаво е човек да смята, но да не се вманиачава... Аз още въвеждам някои дни, просто от любопитство да видя кое колко калории е, защото все пак се опитвам да съм към 1600-1800 приети, като смятам, че горя 200-300 с тренировки и се надявам да постигам някакъв оптимум там от 1300-1600 примерно  Peace

Аз днес не знам дали ще тренирам, май няк'ъв вирус ще ме тръшне, боря го  Confused

Ще се възползвам, че съм последна да се редактирам. Пуснаха тренировката на http://www.crossfit.com/  200м. плуване + 2мин. почивка в 5 рунда Утре ще пробвам да взема малката с мен на басейн да видим, ако слуша, това ще ми е тренировката  Peace

Последна редакция: нд, 06 юли 2014, 15:58 от TDI

# 515
Здравейте! 2 дена не съм тренирала, с храната всичко е ок , като изключим бирата снощи , но няма как - поканиха ме на бирария. Уф , а мен една любовна мъка ме е хванала  #2gunfire , все едно съм на 15  #Cussing out. Срамувам се от себе си чак.   Embarassed. От утре с пълна сила подхващам Зузка и никакви издънки повече  до заветната цел.
Редактирам поста , за да не пускам нов. Отглеждали ли сте си кълнове? Ако да - как и от какво?

Последна редакция: нд, 06 юли 2014, 16:59 от karinita

# 516
  • Пловдив
Няма да кажа нищо ново, но под 1000 кал., за активно споруващ,  си граничи с анорексията. Казвам го като човек, който тежеше 43кг. на 160 см. преди години. Само като си видя снимките и извръщам поглед. Сега варирам от 50кг. до 52кг. и се чувствам повече от чудесно. Подкрепям мнението, че с тренировките се промени и "идеалът" ми за тяло - преди харесвах слаби момичета, а сега здрави и добре сложени тела!
Днес отчитам Кристин Къри с 35-минутката ѝ със собствено тегло + 10 минути моделското дупе  Mr. Green. За запак се размазах с 5 км. къде ходене , къде подтичване на Гребната база след колелото на дреб. Другата седмица мисля да се включа с ролери.

# 517
ама момичете недейте да си мислите, че съм започнала някаква кой знае каква работа...трябват ми  пари тааа работа някаква  трябва...
 Joyкакво съвпадение- ако не бяха тези пусти пари и аз нямаше да работя. Всъщност от скука бих поработвала малко. ThinkingНе се коси - в Бг е нормално да работиш'някаква' си работа.  HugЧудя се защо в мотивационните  писма, аджеба, не можеш да напишеш директно- 'хора, трябват ми пари' newsm78

# 518
Гледах няколко епизода Secret Eaters, много интересно. И съм сигурна, Че килограмите  ми са от прекаляване с ядки и сирене, т.е. гоуда, кашкавал, едам най-веЧе. Номера е да си намериш грешките и да ги елиминираш. И при мен никога не е ставало дума за анорексия.  Naughty
Аз имам видими сланини, които трябва да си идат, нямам стремеж към някакъв идеал, не съм на 15.

TDI, не ти разбрах въпроса. Дали си изяждам калориите от трнировките ли?

# 519
Нил , а аз друго се чудя - защо даваме луди пари за образование и накрая вишистите взимаме най - ниските заплати. А понякога чета обяви за работа и оставам като тресната с мокър парцал. Според много  обяви - аз и на изискванията за чистачка не остговарям. То не е опит , то не са хиляда езика - ужас!

# 520
Три поредни дни се разбих жестоко от тренировки и съм мноооого доволна..даже днес се поуплаших в един момент, че ми се стори, че много едри са ми станали ръцете..но като мина малко време поспаднаха - явно се бях "напомнала"  Mr. Green Mr. Green Mr. Green както викат батките

Утре почивам, във вторник ще тичам.

Аз нямам проблем с 900 калории за ден-два-три, но не и за повече  Peace

# 521
Уф, аз имам чувството, че се побърквам.

Сметнах дневното меню с fitnesspal и ми изкарва 900 калории. Направо невъзможно ми се вижда.  Shocked
Менюто е:
закуска - пълнозърнеста филия, около 35гр. със слайс едам и домат,
обяд - пилешка пържола на скара с огромна салата.
снак - пъпешово смути с мента, 50гр. орехови ядки
вечерята трябва да е ризото със зеленчуци и таратор.  Tired
 newsm78

# 522
Някой ще ми каже ли защо се прави йогата?

# 523
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
TDI, не ти разбрах въпроса. Дали си изяждам калориите от трнировките ли?

Не, не, дали въвеждаш изразходените калории с тренировки. Отиваш горе в менюто на добави и от там имаш да избереш дали храна, или тренировки...нали за фитнеспал говорим? Та въвеждаш ли си тренировките? Аз напр. вчера си въведох 1 час вървете и носене на 7кг. товар (бебе демек Wink ) и ми го изчисли на 207 калории. Така например ако си приела 1200 калории, като махнеш тези 207, нетният ти прием идва на 993, нали така? Та въпросът ми е - въвеждаш ли тези калории, изгорени при тренировка, в моя случай 207? Поне във фитнеспал има за всякакви спортове по мин., а за бягането и по км/ч и миля/час колко калории гориш, та така да добиеш по-реална представа... Какво имам предвид  напр. с езда за 1 час галоп на стремена гориш 900калории, предполагам боксът също е високоенерго..не знам как да го нарека - изразходващ, може би спорт. И ако гориш 900кал. в тренировки и приемаш 900 от храна, забрави да сваляш, както и другите са отбелязали ще минеш в режим на "самосъхранение". Аз се стремя с тези, изразходваните, калории да докарам м/у 1200 мин. до 1600 макс.  Peace

Suede, толкова ми се струва и на мен, да  Peace

Някой ще ми каже ли защо се прави йогата?

Според различни източници йогата помага за издължаване на мускулите и по този начин получаване на по-добра фигура, мускулите от топчести да станат издължени - не знам дали е вярно...  Аз йогата я правя за релакс, след тежка седмица да си направя една йога, сама, на тишина ми е супер. Освен това ми подобрява гъвкавостта, което за мен също е важно  Peace

# 524
  • Canada
  Направих си експеримент с калкулатора на Джилиан. Въведох сегашни 130 паунда и искам да стана 160 - резултатът - трябва да приемам 1076 кал на ден Simple Smile То е ясно, че съобщенията излизат автоматично, но баси калкулатора е това, на мен ми трябват толкова само, за да се поддържам с отворени очи.
Дези, яж стабилно, тренирай здраво и не се вторачвай в пустия кантар. Резултатите идват постепенно. При хубав режим 2кг максимум на месец е здравословната загуба на тегло, не повече! Гледай и си цялата физическа активност за деня, не само тренировките.
Нил, в България и за някаква си работа ти искат майка си и  баща си Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт