Трудно проговаряне -тема 17

• 122 462
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Дони, наистина ли? Просто консултация- да направя съответните изследвания и това е? Звучи ми толкова лесно....

В нашият град май има, дано не са я елиминирали. Предполагам че когато човек си плаща все ще го вредят в графика някак си. ценово никъде нищо не намерих изнесено официално естествено. Колкото трябва, толкова

много благодаря за информацията

Всъщност, има ли вариант да ми бъде  отказано ако всичко с изследванията е наред? Нещо от рода на че е прищявка, а не наложително?

# 646
  • София
Монако, заниманията с логопед обикновено са интересни за децата - под формата на игри (както и идеи за занимания вкъщи) и полезни (развиващи) дори за дечица, които нямат големи проблеми. В същото време колкото повече напредва времето, толкова повече се напряга обстановката покрай невъзможността детето да изрази с думи исканията си. Още повече, че проблемът излиза в един момент и извън семейството, тъй като детето пораства и търси контакт с други деца и/или се налага контакт с други възрастни. Освен това не се решава мигновено - знам, че много хора казват "изведнъж ще отприщи" и сигурно има и случаи, в които става така - но по-често забавеното проговаряне се пренася във времето и дори след година-две (което си се явява ако не училищна, то поне предучилищна възраст) се усеща  някакво изоставане в речта по отношение на връстниците, проговорили по-рано (личен опит с познати деца). Особено за контактно дете, това е голям тормоз! С две думи, освен ако не те спират финансови или времеви ограничения, не виждам нито една причина да се чудиш и да отлагаш, вместо да се фокусираш върху намирането на логопед, който ще ви хареса и ще постига резултати с детето (което може да не стане от първия опит).

Напълно съм съгласна с написаното, ще допълня само: дори да сте притеснени финасово, намерете начин да отделите необходимите средства за срещи на детето с логопед (става въпрос за неговото развитие и живот)....

# 647
Здравейте! Моето момченце е на 2 години и 7 месеца и не говори! Само казва "ъ, мама, баба" и нищо друго. Мрънка и крещи, когато иска да получи нещо. Няма изоставяне в умственото развитие, разбира всичко, има отлична памет, борави отлично с таблет... Контактно дете е. Личният лекар не подходи сериозно към това, каза да изчакаме да проговори, да не го насилваме, но ако "толкова искаме" да го заведем на логопед. Моля за съвет и личен опит в подобен случай! Благодаря!

Тези ЛЛ не се ли научиха да не приспиват родителите?  Направо все едно нашата слушам навремето.  Sad Хич не я и слушай, детето има нужда от помощ. Изпуснеш ли това време за въздействие, после много ще съжаляваш.
Прочети постовете назад, освен чрез работа с логопед има и други начини, по който можеш да му помогнеш.

# 648
  • София
Ти за твое успокоение може да потърсиш консултация, но дали ще чуеш това, което искаш...Аз лично ходих на консултация в клиниката по ДЦП, но там ми казаха да не се притеснявам и тн и тн...Пробвах се при невролог, защото си ме беше шубе, признавам. Изгониха ме...И реших да рискувам.
Само да отбележа - много зависи какви са ви очакванията. Моят син има 130 влизания и НЕ говори. Има промяна в разбиране, в поведение, но говор не. Не си мислете, че това е панацея. Аз се примирих, че може би няма да го чуя да говори нормално. Вече искам само да ме разбира...Въпреки купищата добавки...Днес става на 6 и ми е сдухано, да ме извините Sad
Галатея, кой е този невролог? Аз 2 години се моля някой да ми направи ЕЕГ на детето, при това платено и ме мислят за луда.
Само да отбележа,че в клиниката по ДЦП докторката ми каза, че в щатите влизат и деца с епилепсия.
А и ХБОТ се използва не само при медицински проблеми, някои хора се "подмладяват" в нея. Simple Smile
Знаеш ли как съм опнала кожата Wink

# 649
Честит рожден ден на детето!
Въпреки че е стандартно желая ви скоро да има повод да ви зарадва с реч, омайна сладка. А разбира се и много здраве, усмивки, щастие

# 650
Ти за твое успокоение може да потърсиш консултация, но дали ще чуеш това, което искаш...Аз лично ходих на консултация в клиниката по ДЦП, но там ми казаха да не се притеснявам и тн и тн...Пробвах се при невролог, защото си ме беше шубе, признавам. Изгониха ме...И реших да рискувам.
Само да отбележа - много зависи какви са ви очакванията. Моят син има 130 влизания и НЕ говори. Има промяна в разбиране, в поведение, но говор не. Не си мислете, че това е панацея. Аз се примирих, че може би няма да го чуя да говори нормално. Вече искам само да ме разбира...Въпреки купищата добавки...Днес става на 6 и ми е сдухано, да ме извините Sad
Галатея, кой е този невролог? Аз 2 години се моля някой да ми направи ЕЕГ на детето, при това платено и ме мислят за луда.
Само да отбележа,че в клиниката по ДЦП докторката ми каза, че в щатите влизат и деца с епилепсия.
А и ХБОТ се използва не само при медицински проблеми, някои хора се "подмладяват" в нея. Simple Smile
Знаеш ли как съм опнала кожата Wink

Адаш, ако ходите на море тази година, елате до Варна. В МЦ "Европа" правят платено ЕЕГ на деца по желание на родителя. Там по наша инициатива направихме първото, когато дребната беше на 3 г.  Иначе след това д-р Щилянов ни ги назначи по ЗК, мисля, че съм ти разказвала.

# 651
Дони да ти е живо и здраво детенцето. Не падай духом, момиче!

Аз, макар и от бургас мисля да се хвърля направо в София. Друг е въпроса че моето дете макар и с извадени сливици е вечно хремаво и болнаво

# 652
  • София
Въпрос на навик - след 100тното влизане и със сопли сме влизали и двамата. Свикнеш ли да си изравняваш налягането няма проблеми Wink
идва ми се във Варна и то много Hug

# 653
Аз за сополите го споменах понеже четох че трябав детето да няма проблем с нос-уши -гърло...
Освен ЕЕГ и да се изолира наличие на кандида в организма-ако правилно съм разбрала. Тук ми е мътна Индия. Как аджеба проверяват целия организъм за бактерията Tired

Ще ме ориентирате ли в цифри относно камерата , да си подготвям документите за поредния кредит

Дони, вкопчила съм се сега в това. Длъжна съм да опитам

# 654
Аз за сополите го споменах понеже четох че трябав детето да няма проблем с нос-уши -гърло...
Освен ЕЕГ и да се изолира наличие на кандида в организма-ако правилно съм разбрала. Тук ми е мътна Индия. Как аджеба проверяват целия организъм за бактерията Tired

Ще ме ориентирате ли в цифри относно камерата , да си подготвям документите за поредния кредит

Дони, вкопчила съм се сега в това. Длъжна съм да опитам
Цитирам пост от ФБ"Mили приятели, вчера, 9 .01.2015, започнахме лечението и процедурите с барокамерата.
Ще ходим всеки ден без неделите, сигурно 2 или 3 месеца. Всяка процедура струва 50лв.," Правят процедурите във Варна.Дано да съм помогнала  Peace

# 655
Въпрос на навик - след 100тното влизане и със сопли сме влизали и двамата. Свикнеш ли да си изравняваш налягането няма проблеми Wink
идва ми се във Варна и то много Hug

Чакаме те!   bouquet
Ето и повод за идване.

# 656
Ние на 31 януари имаме час "да разгледаме" барокамерата на Гургулят (Oxy for life).
Не виждам как детето ще стои вътре един час, но сме длъжни да опитаме.

Казаха ни, че не изискват никакви изследвания.

# 657
  • София
Защо да не може ЕЕГ без направление. Ние правим при д-р Попова в МЦ Санус. Ако имаме направление - добре, но иначе си плащаме, не са ни връщали досега. Тя го разчита веднага. Обикновено на мен ми дава и съвети за билкови добавки за успокояване, за имунна система. Аз си питам, де сама надали ще отвори дума.

Доника, честито ти пораснало момче! Ще ги обичаме такива, каквито са и ще се радваме на малките им победи. А ето и повод да ти благодаря за помощта, която ми оказа миналата пролет!  bouquet

# 658
  • София и там където не се пуши
Доника, в св Наум при Божинова, никакъв проблем, всичко направи. Някои плащат само първия преглед, някои не плащат нищо.

Успех

# 659

И ние го направихме на платен преглед защото всички смятаха че няма предпоставки. Да обаче детето не е тяхно а  мое и знаете как всеки родител иска да премахне всички възможни причини за странностите.

Ходих до клинка Европа да запиша час при една доцентка ( не си спомням фамилията й )  при която съм помагала преди няколко години да се записват часове деца от региона около Варна. оказа се че жената е починала и така останах в необрано лозе чудейки се къде да отида. По съвет на една много мила дама записахме час при невролог в курортна поликлиника във Варна - платено. Като отидохме за часа след като ме разпита за това онова ме направи на две стотинки защото не можело каквото си втълпи родителя да го прави. Ревах със сълзи от обида и унижение. Направи ЕЕг-то на детето и каза че всичко му а наред .. и като капак не ми взе пари.

Последна редакция: ср, 28 яну 2015, 23:31 от _re_ge

Общи условия

Активация на акаунт