Трудно проговаряне -тема 17

• 122 465
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
# 631
Да, ама с нищо подобно не се роди. Със съвсем прави крака се роди.
ще използвам този линк да покажа какъв му е пръста /като номер 1 доминиращ/

# 632
При кой невролог ходихте? Но пък всички деца не може да са атлети? Ако имате някакви съмнения посетете друг невролог за друго мнение.  Simple Smile Страдал ли е от кислороден глад?

# 633
При Христина Димитрова. Нямам представа дали е страдал от кислороден глад. Роден е със секцио по спешност, защото доктора на прегледа с ехографа видя, че водите са замърсени. Тогава каза, че трябва да се извади за да не страда. Но нищо повече. В родилното никой нищо не ми е казвал за проблеми.

# 634
Здравейте, момичета! И аз досега, доста отдавна всъщност, само четох, но се реших накрая да пиша. Имам тригодишно момченце, което  изостава с проговарянето. Не сме в България, ходи на градинка тук и сега тепърва ззапочна да повтаря тук-там някоя дума. Много благодаря на всички , които се включват с информация за добавки, витамини, терапии. Бих искала да попитам за витамините Biocure. От къде ги поръчвате? Търся няколко дена, но официялният им сайт не предлага вазможност за поръчка. Писах им, това го намерих, но отговор няма. Моля ви, кажете как става?

# 635
Няма логопед в детската градина, нито такъв център. Говорих с други майки с деца с говорни проблеми и всички сме в една и съща задънена улица.

Ами кажи, кое е населеното място, където живееш, за да ти помогнем. Имам усещането, че не искаш да го споделиш - не знам защо (нали всички тук са с "никове"). Няма начин в областния РЦ да не ти осигурят безплатно не само консултация, но и терапия, ако е необходима. Бихме могли да ти съдействаме за връзка с тях.  Grinning

# 636
  Бих искала да попитам за витамините Biocure. От къде ги поръчвате?

Аз поръчах от тук:
http://www.farmaline.co.uk/health/order/biocure-junior-chewing-s … ems/#reviews_list

# 637
  • София
Да се посмеете малко с моя син. Преговаряме думи, изречения и т.н., написани от логопедката в тетрадката му.

Чета изречения, а той повтаря след мен.
- "Наташа е лоша и мама каза, че ще има голям шамар".
- Хм, а защо така?

- "Мишо хвърли топката в коша".
- Защо точно там?
- Ами сигурно играе на баскетбол Simple Smile

- "Пиша много букви".
- А, не, не искам Simple Smile

Или дежурното намигване и "какво" като му прочета изречението. И ги съкращава, обикновено изяжда прилагателните. Защо шарана да е голям, като може да е само "шаран" Simple Smile
Ученето ни е весело  Joy Прочитам някое смешно изречение той се изкикотва и после повтаря Simple Smile

# 638
  • София
Здравейте! Моето момченце е на 2 години и 7 месеца и не говори! Само казва "ъ, мама, баба" и нищо друго. Мрънка и крещи, когато иска да получи нещо. Няма изоставяне в умственото развитие, разбира всичко, има отлична памет, борави отлично с таблет... Контактно дете е. Личният лекар не подходи сериозно към това, каза да изчакаме да проговори, да не го насилваме, но ако "толкова искаме" да го заведем на логопед. Моля за съвет и личен опит в подобен случай! Благодаря!

# 639
  • София
Здравейте! Моето момченце е на 2 години и 7 месеца и не говори! Само казва "ъ, мама, баба" и нищо друго. Мрънка и крещи, когато иска да получи нещо. Няма изоставяне в умственото развитие, разбира всичко, има отлична памет, борави отлично с таблет... Контактно дете е. Личният лекар не подходи сериозно към това, каза да изчакаме да проговори, да не го насилваме, но ако "толкова искаме" да го заведем на логопед. Моля за съвет и личен опит в подобен случай! Благодаря!

# 640
Здравейте момичета.
Отдавна не съм писала тук
Имам нужда от малко помощ. рових по линковете в заглавните страници но не намерим нищо.
Какъв специалист да търся за да бъда насочена с детето си към барокамерата? може и да не съм си структурирала правилно въпроса, дано сте ме разбрали.
 Имаме си епикриза от Софийските светила още от 2013 година

# 641
Здравей, моето лично мнение е, че трябва да отидете на логопед. На 1 г. и 8 мес. записах 25 думички на сина ми. Вярно, най-елементарните дай, ела, ало и т.н. и от две седмици вече ходим на логопед - наближава 5 - тия му рожден ден. Ние отидохме на преглед при проф. В. Боянова, която е и невролог, приема в НБУ, намерих ги по чиста случайност в интернет.
Няма смисъл да мъчиш и себе си и детето. Като не го разбирате какво иска има опасност да започне да нервничи, да избухва и ще става само по-трудно за всички ви. Успех!

# 642
  • София

Посетете логопед, всеки логопед работи с психотерапевт и от там ще получите най-правилния съвет. Не се бавете, всеки ден забава е за сметка на детето.

# 643
  • София
Здравейте момичета.
Отдавна не съм писала тук
Имам нужда от малко помощ. рових по линковете в заглавните страници но не намерим нищо.
Какъв специалист да търся за да бъда насочена с детето си към барокамерата? може и да не съм си структурирала правилно въпроса, дано сте ме разбрали.
 Имаме си епикриза от Софийските светила още от 2013 година
Никакъв Wink Просто си записваш час. насочвани от лекар биват само децата с ДЦП. За другите ползи докторите отричат.

# 644
Монако, заниманията с логопед обикновено са интересни за децата - под формата на игри (както и идеи за занимания вкъщи) и полезни (развиващи) дори за дечица, които нямат големи проблеми. В същото време колкото повече напредва времето, толкова повече се напряга обстановката покрай невъзможността детето да изрази с думи исканията си. Още повече, че проблемът излиза в един момент и извън семейството, тъй като детето пораства и търси контакт с други деца и/или се налага контакт с други възрастни. Освен това не се решава мигновено - знам, че много хора казват "изведнъж ще отприщи" и сигурно има и случаи, в които става така - но по-често забавеното проговаряне се пренася във времето и дори след година-две (което си се явява ако не училищна, то поне предучилищна възраст) се усеща  някакво изоставане в речта по отношение на връстниците, проговорили по-рано (личен опит с познати деца). Особено за контактно дете, това е голям тормоз! С две думи, освен ако не те спират финансови или времеви ограничения, не виждам нито една причина да се чудиш и да отлагаш, вместо да се фокусираш върху намирането на логопед, който ще ви хареса и ще постига резултати с детето (което може да не стане от първия опит).

пп Единственият негатив, за който се сещам, и той е в сила само ако детето боледува често и е гледано вкъщи - че ще бъде изложено на контакти с повече хора.

Общи условия

Активация на акаунт