В какво вярвате?

• 17 124
  • 531
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Като заговорихме за разпъване, аз имам една теория, че въобще не е умрял на кръста.
Като я кажа на някой баш вярващ, започва да ме гледа накриво.

# 406
  • Русе
  Не знам да има изобщо съвременен исторически документ за реална такава личност, което е странно, защото в Римската империя се е описвало подробно абсолютно всичко. Освен това в района на Мъртво море в пещера са намерени много ръкописи ( Кумранските ръкописи) обхващащи този период и свързани с религиозни общности, но и там няма сведения за него

# 407
  Не знам да има изобщо съвременен исторически документ за реална такава личност, което е странно, защото в Римската империя се е описвало подробно абсолютно всичко. Освен това в района на Мъртво море в пещера са намерени много ръкописи ( Кумранските ръкописи) обхващащи този период и свързани с религиозни общности, но и там няма сведения за него

Римската империя е била доста толерантна към различни вярвания и религии поради простия факт, че се е разпростирала на огромна територия и е обхващала различни народи  Peace
Проповедници колкото искаш...

# 408
  • Русе

Римската империя е била доста толерантна към различни вярвания и религии поради простия факт, че се е разпростирала на огромна територия и е обхващала различни народи  Peace
Проповедници колкото искаш...
  Имам предвид, че се е водела много подробна документация за всяка провинция. Данъци, процеси,наказания,съд - всичко е било подробно документирано и отетено. Един такъв процес с подобно масово движение, както е описано в Библията, а да няма нито следа в документацията на провинцията.  newsm78

# 409

А разпъването на кръст е било нещо обичайно в Римската империя и тази съдба е сполетявала често разбойници и закононарушители

Чакай сега, Христос не е бил разбойник.  newsm78

# 410

А разпъването на кръст е било нещо обичайно в Римската империя и тази съдба е сполетявала често разбойници и закононарушители

Чакай сега, Христос не е бил разбойник.  newsm78

Миии, зависи от гледната точка  Wink
Християнството е било секта в рамките на Римската империя заедно с много други.
Както в днешно време много от религиозните водачи са обявени извън закона. Примери много

Амбър, да съгласна съм за липсата на сведения в този смисъл също

# 411
Е заради това заслужава толкова жестока смърт?!  newsm78

# 412

Реално всяка смърт е жестока за тялото  Peace
То и инквизицията не е била много ласкава в методите си  Wink

# 413
Не съм удовлетворена от отговора.  Laughing
И ви казвам Лека нощ, да спите в кош.  Joy

# 414
  • Русе
  Преди години бях попаднала на книга на френски историк, който беше тръгнал да дири следи от библията. Та се опитваше да намери доказателства и да направи въстановка на събитията от Разпятието. Та той развиваше една теория,че Исус всъщност е бил наследник на претендент от юдейските наследници за царе и като такъв е подготвял въстание срещу Римскато наместничество. Та затова е бил преследван, а по късно личността му се превръща в символ и религиозен водач. За съжаление не мога да си спомня точното име на книгата и автора. Мисля,че същия автор имаше книга и за Жана Д,арк, но нея не съм чела.

# 415
Е, нали е син на дърводелеца Йосиф и Мария... Wink Но май първият му се явява нещо като втори баща, защото нали Исус непорочно е заченат  Laughing

То цялата история е мътна и кървава, наистина  Crazy

# 416
  • в рока
 Чудя се какво ви кара постоянно да иронизирате. Ваше право е да се съмнявате, но започвате да пресолявате манджата.  Rolling Eyes  Разбрахме всички в темата кой е атеист. Разбрахме и доводите ви. Само не разбирам подигравателното отношение към вярващите, Библията и Господ.

# 417
Като заговорихме за разпъване, аз имам една теория, че въобще не е умрял на кръста.

Тази теория едва ли е твоя, защото още се търсят потомците на Христос, гробът на Мария-Магдалена и се предполага, че е във Франция.

Осъден е за противодържавна дейност. За Пилат, той е бил претендент за трона, затова е разпънат на кръст, наказанието за предателство към властта. 

Сведения извън Библията има, просто който проявява интерес може да ги намери.

Само не разбирам подигравателното отношение към вярващите, Библията и Господ.

И аз не го разбирам, но някои от доводите са толкова нелепи и жалки. Няма лошо да се отрича, отхвърля, оборва нещо, но поне да е грамотно.

# 418
Чудя се какво ви кара постоянно да иронизирате. Ваше право е да се съмнявате, но започвате да пресолявате манджата.  Rolling Eyes  Разбрахме всички в темата кой е атеист. Разбрахме и доводите ви. Само не разбирам подигравателното отношение към вярващите, Библията и Господ.

И защо не  newsm78

# 419
  • в рока
Наистина си се наела да докажеш колко безкрайна е човешката глупост  Rolling Eyes

Ти специално имаш явно някакъв проблем с всички вярващи. За това постоянно натрапване и натякване на позицията си, отричане и иронизиране на Господ, явно има причина, не знам.

Общи условия

Активация на акаунт