В какво вярвате?

• 17 141
  • 531
  •   1
Отговори
# 390
Мaкaрон, дa кaжем, че в комфортa си човек не би имaл търсения, не би търпял рaзвитие, с темповете, в които го имa сегa. Стрaдaнието е кaтaлизaтор, действa кaто дрaзнение, предизвиквaщо действия, мисъл и скок. Създaтелят е осигурил предпостaвки зa грaдaция, кой до където може. Peace Рaзсъждaвaм по aнaлог с Природaтa. Спонтaннaтa мутaция се окaзвa блaгоприятнa зa нови, врaждебни условия и видът оцелявa, т.е. рaзвивa се и еволюирa, a слaбия зaгивa.

Естлaр, мислилa съм си го много пъти,но не могa дa си го предстaвя.

# 391
  • Русе
  Спорен е въпросът положителния или отрицателния стимул са по-ефективни. По логиката за стимулиращата роля на липсата на комфорт, би следвало общества в неблагоприятни условия да се развиват по интензивно, което не се наблюдава. Няма таван на желанията и стремежа към по-добро и колкото и да постигаш, винаги остава нещо неоткрито и недостигнато за търсещия.

# 392
Добре де, да сменя малко темата, че забиваме.
Към почитателите на науката - вярвате ли в съществуването на безкрайно на брой паралелни вселени? За мен това и безкрайността на вселената са неща, които ми е много трудно да си представя, макар че понякога се опитвам да си представя всички безкрайно много разновидности на живота си в другите вселени.

Вярвам в теорията на Мултивселената, която включва не само съществуването на паралелни вселени, но и такива в които физичните закони са напълно различни от нашите.
А безкрайността на вселената е отворена тема. Ако Вселената е безкрайна това позволява съществуването на копия на земята и на самите нас, не просто в паралелна вселена, а в нашата. Определено е малко странно, като се замисля Mr. Green .

# 393
  • Русе
 Вярвам, че Вселената е нещо подредено и няма разхищения на енергия. Вярвам и в безграничните възможности за избор. И в този смисъл, мисля,че по скоро има връзка и сигнали между бъдещето,настоящето и миналото, отколокото че съществуват безкрайни много Вселени, повтарящи едни и същи състояния.

# 394
Какво означава сигнали между минало, настояще и бъдеще?
Не вярвам в копия на земята и хората на нея...За мен това си е просто съществуване на въпросните - както колония с мравки на мадагаскар, примерно

# 395
Брех, толкоз ли сме важни, че да ни копират навсякъде?!  Thinking
Допускам, че може да има много по-различни и развити същества от нас там, някъде.

# 396
  • Русе

Допускам, че може да има много по-различни и развити същества от нас там, някъде.
  Дано  Peace

# 397
  • София
Ние нашата Вселена не сме изучили, та чак паралелни- мулти ала бала много ми идва.
Що се отнася до сигналите от миналото - в момента ние виждаме светлината на някои звезди отпреди хиляди години.

# 398
  • Русе
Какво означава сигнали между минало, настояще и бъдеще?

Мисля,че по някакъв начин развитието на ситуацията в различни посоки дава сигнал и влияе на избора в момента или пък,че оценката на събитие, влияе на самото събитие въпреки, че е минало. Не ми се впуска в обяснение. Това си е лично мое усещане.

# 399
И в този смисъл, мисля,че по скоро има връзка и сигнали между бъдещето,настоящето и миналото, отколокото че съществуват безкрайни много Вселени, повтарящи едни и същи състояния.

Те не повтарят едни и същи състояния, има известни разлики, например, Третият райх не пада в някоя си паралелна вселена или пък изобщо не съществува. Ей такива работи Mr. Green .

Ако на някой му е интересно, ето тук физикът Брайн Грийн обяснява за паралелните вселени - http://vbox7.com/play:c70baa42db

# 400
  • Русе
     Ако имаше вселена за всяко едно решение, то значи, че всеки избор губи силата си, защото всички избори са направени и са равноправни в някое Вселена. А това ми се струва разхищение.

# 401
Сложни са ми тези неща - паралелни вселени ,
изкривявания във времето .Въпреки , че са ми интересни .
А от източни философии не се интересувам , защото
напълно ме е достатъчна вярата в Христос .
Тя ми дава всичко .Това е за мен и пътят и истината и живота
и други кумири не ми трябват .
И се чувствам наистина зле , когато прочета , че
някой отрича християнската религия .
Чувствам се , че все едно отново тълпата крещи "разпни го "
Казах си го .
Сега се чувствам по-добре .
Лека вечер момичета .

# 402
     Ако имаше вселена за всяко едно решение, то значи, че всеки избор губи силата си, защото всички избори са направени и са равноправни в някое Вселена. А това ми се струва разхищение.
Има един такъв много як филм - Mr Nobody с Джарет Лето.  Heart Eyes

# 403
И се чувствам наистина зле , когато прочета , че
някой отрича християнската религия .
Чувствам се , че все едно отново тълпата крещи "разпни го "
Казах си го .
Сега се чувствам по-добре .

Да разбирам ли, че ще се чувстваш добре, ако бъдем разпнати Mr. Green ?

# 404
Значи по въпроса с Христос като личност има доста разнообразни сведения и нито едно реално историческо специално за личността му, каквато е описана в Новия завет. Най-вероятно е бил един от многото проповедници и просто събирателен образ..
А разпъването на кръст е било нещо обичайно в Римската империя и тази съдба е сполетявала често разбойници и закононарушители
За неговите чудеса от типа възкресяване на мъртвите, ходене по вода, нахранване на голямо множество с две риби и пет хляба, възкресение след тридневна смърт, непорочното му зачатие....какво да коментираме всъщност  newsm78 то е нелепо отвсякъде

Общи условия

Активация на акаунт