СЕДМОКЛАСНИЦИ - класации, заявления, записвания - седмична (27.06-03.07)

• 42 099
  • 679
  •   1
Отговори
# 45
Звездопад, моля след записването да споделиш как е минало, дали не са си намислили нещо ново . Според мен исканите мед. документи,  описани в сайта им не са задължителни за представяне сега.
Такъв ми е споменът и от преди 4 г.
За всеки случай дъщеря ми си изкара исканите медицински документи  Wink

Относно форумните запознанства и аз имам да кажа нещо, а именно - светът е малък!  Grinning
Оказа се в разговор за приетите ни дъщери, че и ние с dani.m73 се познаваме по служебна линия.  Много се радвам, че се открихме тук!  Hug
Страхотно е наистина !Оказа се , че и децата ни имат общи познати  Hug Heart Eyes

# 46
Едно интересно мнение на ученик от групата във ФБ :
Ивајло Димитровић
преди 12 часа · Редактирано
Не мога да разбера какъв е този кеф че са ви приели в "елитните езикови училища". Къв е смисъла ?? Език се учи за 3 месеца , докато професия няма как да се научи лесно. Чудя се за какво са толкова надути баловете за гадните езикови гимназии .. но разбрах, че за да са надути значи има ученици , които да им се връзват .. напълно са безмислени тези училища ... от там излизате просто едни недоучени хора с някво мижаво средно образование и сертификат за език , което хората въобще не ги интересува. Избора си беше ваш , просто дискутирам по темата за езиковите училища.. това ли е елита на София , това ли са най - добрите училища в София ? Избирайте училища , изучаващи професии и занаяти а не езици.Който е на моето мнение ..евала..
ХаресвамХаресвам · Споделяне
298 души харесват това.

# 47
  • Варна
Здравейте, сладури и сладурани!
И аз съм в кюпа при вас. Моята дъщеря след еуфорията иска да си пробва силите за математика с НЕ в МГ Варна и май днес вместо да се запише ще пуска заявление за второ класиране. Не вярвам да се откаже някой. Това е паралелката с най-висок минимален бал във Варна, а втората е информатиката. Не й достига 0.075 от бала, а и в информатиката има общо 5 момичета, включително и тя. Когато види днес списъка на немската паралелка ще реши дали или според броя на момичетата вътре. Мисля си, че просто иска да си пробва силите, защото немския го беше тотално изключила, даже като втори език след осми клас.... Joy Късмет на децата да вземат правилните решения дали да се запишат след първо класиране или да се пробват за второ Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Аз лично си мисля, че дъщеря ми ще се чувства по-добре в информатиката, защото няма да е аутсайдера по бал и евентуално капацитет, а и не са само 2 момичета, като набора от 1999г.... Laughing Стискам палци за смелчаците, които ще се пробват за второ класиране.

# 48
Добро утро! Благодаря за новата тема! Успех на всички деца,които продължават на второ класиране!
За  I ЕГ-Варна някой знае ли дали искат този медицински картон?

# 49
Поздравления за приетите   bouquet и техните родители.

Стискам палци на продължаващите във второ класиране.

Саш, благодаря за темата.

Да се похваля и аз:

и ние сме на най-желаното от детето място: 9 ФЕГ, ФЕ, АЕ и МАТ.

Отивам да чета за документите, че при тази сложна процедура в София, за записването поне 1 ден ще отиде.

# 50
Добро утро и спорен ден желая на всички в тази прекрасна и безкрайно полезна тема!   bouquet

Ние днес ще се пробваме по обяд да се запишем - от сега очаквам да има за какво да се върна я до ЛЛ или до вкъщи, но здраве да е. Ще въртим кръгчета из Пловдив - ние живеем в Кючука, а ЕГ Иван Вазов е на другия край на града.  Laughing

Таткото е обещал в началото на миналата учебна година, ако бъде приета в ЕГ-тата, да я кара сутрин с колата (нямаме директен транспорт), да видим сега какво ще прави наесен  hahaha (то е ясно, че ще изпълни дадената дума)

Моля ви веднага след записването в ЕГ "Иван Вазов" да споделите опит. За вас забравеният документ ще означава кръгче из града, но за нас ще означава второ пътуване до Пловдив на другия ден. Затова предпочитам да съм напълно подготвена и да оставя записването за понеделник.
Успех и хубав ден !

# 51
  • дядовата ръкавичка
Моето чаве започна да бие отбой Rolling Eyes. На път е да ме побърка. Приет е по първо желание в НЕГ. Никой не му е оказвал натиск, от миналото лято говори, че иска да учи немски. И снощи изведнъж заяви, че вече не иска. Никой, видите ли, не му бил казал, че ще учи много предмети на немски. Щяло да му е трудно, а той не е от най-борбените. Английски иска сега, нооо няма връщане назад  ooooh!. Има ли други такива уплашени и неуверени зайци? Успокойте ме, че не е единствен.

Съгласна съм с мнението на Ивайло, но само на теория. Професионалното образование в БГ отдавна не е това, което беше.  

# 52
  • София
Поздравления за приетите   bouquet и техните родители.

Стискам палци на продължаващите във второ класиране.

Саш, благодаря за темата.

Да се похваля и аз:

и ние сме на най-желаното от детето място: 9 ФЕГ, ФЕ, АЕ и МАТ.

Отивам да чета за документите, че при тази сложна процедура в София, за записването поне 1 ден ще отиде.
biborana, и ние сме там -  в същата паралелка! Малко по-нагоре съм писала какво ми казаха по телефона.  Hug

# 53
Едно интересно мнение на ученик от групата във ФБ :

въпрос на гледна точка
завършила съм Ломоносов, реализация никаква и години наред съм съжалявала, че не влязох в смг или в езикова гимназия
в крайна сметка светът има нужда и от готвачи, автомонтьори и т. н.  Peace

# 54
  • София
излезе мин/макс класиране за София http://www.rio-sofia-grad.com/index_files/news/2014/06/27/min_ma … i_I_klasirane.pdf

# 55
# 56
# 57
Моят син вчера ме пита с надежда в очите– "Мамо, всичко свърши нали?"
Май и на децата им дойде нанагорно.
Честно да ви кажа, моето дете надмина очакванията ми, щастлива съм и малко смутена .

# 58
  • Пловдив
Vania_k, ralcheva, разбира се, че ще рапортувам първо тук!  Mr. Green
В никакъв случай няма да ви оставя в неведение, с надеждата да бъда някак полезна на темата, която беше толкова полезна за мен през последните месеци. Hug
И аз предполагам, че медицинските документи няма да се изискват сега, а остават за наесен, но като отида и ме върнат, да знаете, че от коравата си телешка глава патя.  hahaha

dundi73, дъщерята не е пътувала ежедневно за училище, тъй като от 1-ви до 7-ми клас вкл. бяхме в кварталното "Д. Талев", което е буквално на 5 минути от нас. Но пък за сметка на това от втори клас нататък редовно си посещаваше школа по английски на центъра и автобусите са и познати като превоз  Laughing
Знам, че возенето с кола ще е на база първоначална еуфория, татков ентусиазъм и лека притеснителност заради далечината, но по-добре да я караме, докато не се почувства ок сама да се извозва дотам. При положение, че близка нейна приятелка и съученичка, която живее до нас, също е приета в ЕГ "Иван Вазов" с НЕ, не мисля, че ще се наложи да чакаме дълго за да ни каже - оставете ме да се спасявам сама!  Mr. Green

dani.m73, оказа се, че са били заедно в "21-ви век" на школа тази година, пък ние да не се усетим толкова време, ей!  Joy

# 59
  • София
И моя син е приет това което искаше. Хубавото е ,че е в същото училище където до сега учи и лесно ще го запиша.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт