СЕДМОКЛАСНИЦИ - класации, заявления, записвания - седмична (27.06-03.07)

• 42 101
  • 679
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Саш, благодаря за темата  bouquet. Изпуснах ви. Отиваме да се записваме. Успех на всички, които ще продължат борбата на второ класиране.

# 61
Vania_k, не гледай само минималния бал, а и колко паралелки са. В ЕГ Ив. Вазов има 1 паралелка ФЕ, във ФЕГ са значително повече - 6, съответно и минималният бал е по-нисък. Същото важи и за английски и немски - ЕГ Ив. Вазов по 2 паралелки, в ЕГ Пловдив съответно 6 и 4. Нормално е там да има приети деца с по-нисък бал. За някои едната гимназия е първо желание, за други - другата.

За ФЕГ съм съгласна/в момента езикът не е най-модния/ и сигурно сте права, но за останалата част-не. Градът е с достатъчно голям брой деца, и дали са 2 или 4 паралелките в явно най-желаните у-ща според мен няма значение.

# 62
  • Пловдив
звездопад, щом Талев ви е кварталното, значи не сте далече от директен автобус до ЕГ - 20 от коматевско шосе и ще си се вози дълго и продължително ...  Laughing
и на мен квартално ми е Талев, ама детето не го пуснах да учи там. От първи клас е по автобусите, в началото с придружител, от 3 клас - само.

Vania_k, има значение поне по отношение на минималния бал. Едно е да приемеш 52 деца, друго - 156.  Peace

# 63
Моето чаве започна да бие отбой Rolling Eyes. На път е да ме побърка. Приет е по първо желание в НЕГ. Никой не му е оказвал натиск, от миналото лято говори, че иска да учи немски. И снощи изведнъж заяви, че вече не иска. Никой, видите ли, не му бил казал, че ще учи много предмети на немски. Щяло да му е трудно, а той не е от най-борбените. Английски иска сега, нооо няма връщане назад  ooooh!. Има ли други такива уплашени и неуверени зайци? Успокойте ме, че не е единствен.

Съгласна съм с мнението на Ивайло, но само на теория. Професионалното образование в БГ отдавна не е това, което беше.  

Записвайте го и не му обръщайте толкова внимание в момента - те са си деца и често не знаят какво искат!

# 64
Честито на всички щастливи деца и родители, приети на първо класиране по първо желание! Да им върви по вода в новото училище и да се чувстват щастливи!

На моята девойка не й стигна бала за желаната ФЕГ, приеха я в 133 с ФЕ,РЕ (за статистиката бал 33,712). Статистиката показва, че последното прието момиче е с бал 33,788 и се чудя дали на второ класиране може да падне дотолкова, че да я приемат... ще опитаме все пак, нищо не губим. Но днес ще отидем до 133-то да го разгледаме и да видим какво ще ни подскаже сърцето Simple Smile.
Дали някой има отзиви за 133 соу? Аз изчетох де-що има теми за него, но много ценя мнението на пишещите в темата хора и ще съм благодарна, ако споделите мнение!

На всички дечица, които са решили да пробват късмета си на второ класиране от сърце желая успех!

# 65
  • Пловдив
Цитат на: иланг - иланг link=787318.msg28507082#msg28506439  date=1403851196
Явно емоциите от предишния ден здраво ме държат - от 3,30 ч. съм будна и обмислям документите, с които днес ще се записваме. Приготвила съм сума от 300 лв. за задължителна униформа, учебник по англ и охрана. Дано стигнат.
Почти всички познати деца около мен са приети по първо желание. Витае някаква еуфория.

За мен лично е изненада, че с най-висок минимален бал в Пловдив е Системното програмиране. Знаех си, че паралелката по принцип е силна, но винаги е била с минимален бал около 33,5. Когато избрахме тази цел /преди две години/ тръгнахме с идеята, че задачата ще е  доста трудна, но все пак достижима със стабилна подготовка. Сега се моля да има поне 7-8 момичета вътре за цвят и красота, а и да могат организират момчетата.  Mr. Green

Честито на всички, приети там, където са желали!
Успех на всички, които не са приключили с лудницата на 7 клас!
Не се надявай много на това! В класа на моя син, който е в 9 клас, има само 4 момичета! Броя на момичетата няма толкова връзка с минималния бал (тогава той беше 32.589). По-скоро малко момичета с висок бал избират точно тази специалност и (мое мнение) тази година ще са даже по-малко от 4  Laughing

# 66

biborana, и ние сме там -  в същата паралелка! Малко по-нагоре съм писала какво ми казаха по телефона.  Hug

raliuha,  Hug Със сигурност ще се виждаме с тебе - поне 5 години hahaha

Искам да благодаря на Ellis, Divana, Andariel и на всички, които със споделените идеи и опит в темата ни помогнаха да наредим желанията (истината е, че ми помогнахте да не се страхувам от ФЕГ  и да послушам детето, което искаше точно това - ФЕ, АЕ и МАТ.)  bouquet

# 67
  • Карлово
Детето взе бележките от Джи пи и отпускното. Купи цвете, за да се спази традицията и отиваме да я запишем.

# 68
  • София

biborana, и ние сме там -  в същата паралелка! Малко по-нагоре съм писала какво ми казаха по телефона.  Hug

raliuha,  Hug Със сигурност ще се виждаме с тебе - поне 5 години hahaha

Искам да благодаря на Ellis, Divana, Andariel и на всички, които със споделените идеи и опит в темата ни помогнаха да наредим желанията (истината е, че ми помогнахте да не се страхувам от ФЕГ  и да послушам детето, което искаше точно това - ФЕ, АЕ и МАТ.)  bouquet
[/quote

biborana, и ние сме там -  в същата паралелка! Малко по-нагоре съм писала какво ми казаха по телефона.  Hug

raliuha,  Hug Със сигурност ще се виждаме с тебе - поне 5 години hahaha

Искам да благодаря на Ellis, Divana, Andariel и на всички, които със споделените идеи и опит в темата ни помогнаха да наредим желанията (истината е, че ми помогнахте да не се страхувам от ФЕГ  и да послушам детето, което искаше точно това - ФЕ, АЕ и МАТ.)  bouquet
ее, блазе Ви, че се намерихте Simple Smile, и ние сме там, но с немски Simple Smile

# 69
Здравейте мами! Ние отиваме на второ класиране  въпреки, че като гледам баловете май няма смисъл.

# 70
Успех на всички дечица на 2-ро класиране!
Искам да попитам, знаете ли къде публикуват свободните места останали за 3-то класиране!
Благодаря!

# 71
Че детето само може ли  се запише ?

# 72
  • София
Aйяла, успокой се. Успокой и него. В която и езикова да иде, ще учи предмети на езика. Това далеч не е страшно.. А и става от 9 клас нагоре, когато вече децата имат солидна база по този език. Обясни му какво представлява това заветно  учене на предмети на езика..  Усвояване на ключови за науката термини и толкова. Успоредно с помагалото по предмета на езика се ползват и бг учебници, така че няма опасност да остане неразбрал.Децата винаги малко или много са неуверени.  Често е под давление на това, че имат съученици, приети другаде. И моите вчера се жалваха, че  има много техни приятели от ОУ в 1 АЕГ, там щяло да бъде по-забавно. После обаче, като разбраха колко приятели има от старото им  училище и в НЕГ, бързо смениха плочата. Mr. Green

# 73
Току що записах дъщеря си в I АЕГ. Нужните документи са:
  удостоверение за завършен 7 клас
  характеристика
  служ. бележка с оценките от /НВО/ всички са оригинали
  бланка от самото у-ще с данни за родителите.
Дават бележка там, която да се представи в старото у-ще, за да ти дадат отпусно. Отпусното и медицинска карта се носят на 15.09.2014. На 10.09.2014 ще има родителска среща. Тогава ще ни информират за учебници по английски и униформа.

Последна редакция: пт, 27 юни 2014, 10:19 от орех

# 74
Трабва ли дъщеря ми е с мен при записването?

Общи условия

Активация на акаунт