СЕДМОКЛАСНИЦИ - класации, заявления, записвания - седмична (27.06-03.07)

• 42 034
  • 679
  •   1
Отговори
# 570
Оф, и издръжката се намеси вече ...  Tired
Ако изкарвам повече от любимия, имам ли право да се обаждам?
Добре че дъщеря ми не е кандидат за училище с квоти ...

# 571
Аааа, нИ съм съгласна. Зависи от самото дете. Моят младеж цяла година се помайва, а и преди това. Ходи единствено на уроци по МАТ, 1 път седмично. На тенис - 2 пъти седмично, на водна топка - още 2 пъти седмично. Т.е. 4 от учебните му дни са заети със спорт и няма време за сериозни учебни занимания. Изкара 5.66 МАТ и 5.38БЕЛ. Повече от доволно! Съмнявам се, че ако беше момиче със същата натовареност, щеше да изкара повече  Peace
Никакви ветрове не ги веят момчетата, напротив, момичетата вече ги е гепал пуберитета, докато момчетата още са на входа  Laughing

# 572
  • София,Младост 3
Аз мисля, че не е лошо да има квоти, но за да е по-справедливо , то може квотите да са на база две трети от броя на приетите деца, а останалата една трета да се приема според бала независимо от пола. По този начин , ако в дадено училище има 180 места за прием в 8 клас, то първите 60 по успех , независимо дали са момичета или момчета, ще бъдат приети, а след тях ще бъдат приети първите 60 момчета по бал и първите 60 момичета по бал. Така хем ще се гарантира сравнително равноправие на числеността на половете в дадено училище , хем няма да има чак такава полова дискриминация при приема.

# 573
"Обаждането" не е пряко свързано с дохода и най-често зависи от други неща. Също така никой не ходи на училище, за да си учи ей така, за кеф, а за да се готви за момента, в който ще бъде в състояние да формира някакъв доход - да издържа себе си, евентуално някакво семейство.

# 574
Ми не, аз няма да се занимавам. Ако иска, някой друг да му отговори на поста на ... този мъж.

# 575
Точно така и точно заради това трябва да има квоти. Моят в СМГ в клас с 33 пубера имаха 8-10 девойки. Отговорно мога да заявя, че това не му се отрази добре

# 576
  • София,Младост 3
Ми не, аз няма да се занимавам. Ако иска, някой друг да му отговори на поста на ... този мъж.

ААА да си имаме уважението!  И какво като е мъж?! Той си изказва свое лично мнение с което не ангажира никого ( и за да сме наясно, не го защитавам и не съм съгласен с мнението му, но не съм и съгласен с такива квалификации от сорта на  " ... защото е мъж..")

# 577
 Simple Smile (мила усмивка) : Под "този мъж" съм имала предвид точно ТОЗИ мъж.

# 578
Типично женска реакция при липса на аргументи. Природата трябва да се уважава като най-важното тук е балансът, в случая - квотите. Всяка дебалансирана система води до хаос и увреждане

# 579
  • София
Може ли като за блондинка някой да обясни връзката на квотите с издръжката?

# 580
Може ли като за блондинка някой да обясни връзката на квотите с издръжката?

Разбира се, макар че винаги е по-добре това да се случи в по-приятна обстановка. В зависимост от образованието имаме четири категории: учена жена, учен мъж, необразована жена, необразован мъж. Ако приемем, че още не сме успели достатъчно да се европеизираме, ни интересува преди всичко отношението мъж-жена. Ученият мъж по отношение на образованието на жената е по-склонен на компромиси, още повече ако става въпрос за блондинка. При учената жена обаче ситуацията не е сходна. В този смисъл е добре в едно общество и броят на учените жени да е приблизително равен на броя на учените мъже. Естествено малко съм опростил нещата с уговорката, че по-доброто образование означава и по-добър доход. В противен случай примерът с блондинката няма да сработи. 

# 581
  • София
Аааа, нИ съм съгласна. Зависи от самото дете. Моят младеж цяла година се помайва, а и преди това. Ходи единствено на уроци по МАТ, 1 път седмично. На тенис - 2 пъти седмично, на водна топка - още 2 пъти седмично. Т.е. 4 от учебните му дни са заети със спорт и няма време за сериозни учебни занимания. Изкара 5.66 МАТ и 5.38БЕЛ. Повече от доволно! Съмнявам се, че ако беше момиче със същата натовареност, щеше да изкара повече  Peace
Никакви ветрове не ги веят момчетата, напротив, момичетата вече ги е гепал пуберитета, докато момчетата още са на входа  Laughing

Моят изкара тези оценки ( ама точно с по 6 стотни по-малко) без да си седне на г*** дори за час. Чак през март спрях да опявам и се предадох. Та НВО тази година си беше от лесна по-лесна.

Мисля, че разликите идват от разсеяността, момчетата не изпипват нещата, не са така съсредоточени от момичетата. А и не драпат за оценки. Въобще не си говорим за това кой е по-глупав, просто физиологични разлики.

# 582
Да ги оставим тия квоти, а? Моето дете така и не се възползва от тях.
По-несправедливо е балът ти да зависи от оценките за годината, защото е доста субективно. Сигурно помните моите притеснения за петицата по БЕЛ. Е, влязохме в училище, в което БЕЛ не е балообразуваща.

Напълно съм съгласна! Не е честно 6-цата в училището до блока, където живея, да има същата тежест, като 6-та в СМГ  Naughty Децата от квартала се хвалят, че  само за присъствие имат 4-ки  #2gunfire
Според мен приема трябва да е според оценките само от изпитите.

# 583
  • София
hris.g , вие от София ли сте всъщност или от Пловдив?

Ами ние с таткото сме разведени - той живее в Пловдив, а аз в сега живея в София ... #Crazy 

Виждаш ли, вие сте имали шанс в два града и сте можели да избирате. Дано не те зачекне някоя майка на софийска девойка, че сте могли да заемете мястото и. Сигурно не ти е лесно, hris.g. детето ти ще живее в друг град.

# 584
  • Пловдив
Не съм блондинка, ама не схванах какво иска да ни каже  pstoychev, както и да е.

Скрит текст:
като съм умна кое е по-добре умен/образован или глупав/необразован мъж да си търся /че съм свободен контрагент към момента/ а и за доходите нещо не схванах ... ще взема де се изруся

Моето е момиче и НЕ учи, не изпипва нещата, разсеяна е, бавна е и за капак ходи в училище, където 6-ци не се пишат на килограм.
И аз опявам, уж ме чува, ама ефект - тц.
Ще се видим ние живот и здраве догодина докъде ще додрапаме с този момичешки мързел.

Общи условия

Активация на акаунт