СЕДМОКЛАСНИЦИ - класации, заявления, записвания - седмична (27.06-03.07)

• 42 046
  • 679
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Според мен не е редно да се вземат резултати от националните, защото там се състезават индивиди, и то които се броят на пръсти, и там играят повече индивидуалните особености, отколкото половите.  както се посочва в цитираното изследване, на средно ниво няма значителни разлики в постиженията на момичетата и момчетата, а разликите са в двата края на скалата - точно където са изключенията, а изключенията не могат да служат за критерий за определяне на нормата. Правейки аналогия със спорта, мисля си, че съвсем спокойно някоя от сестрите Уилямс може да мери сили с Анди Мъри в един мач, и едва ли полът ще има значение, защото тези жени са с физическата подготовка на мъже. борбата ще е между индивиди, а не между полове.

# 556
  • Варна
Добре де ,какъв е толкова този "ужас" ?! Аз съм завършила СОУ ,паралелка с разширено изучаване на БЕЛ се водеше, с едно момче само. Не помня да ми е липсвало нещо , а той беше най-обгрижвания години наред и знам,че си е наред човека и с професията си след това ,и семейно. Laughing
Наистина мисля че сме много обременено племе. Sunglasses

# 557
  • София
Не знам, но аз съм за горе-долу еднаквата бройка на двата пола в клас, защото така е и в живота - половината население от жени, другата половина от мъже. Бях в клас предимно от момичета - страшна работа, невероятен змиярник. Едното от момчетата беше много свито, а другите го раздаваха каато галеници и ми бяха направо противни. 

# 558
  • София
Да ги оставим тия квоти, а? Моето дете така и не се възползва от тях.
По-несправедливо е балът ти да зависи от оценките за годината, защото е доста субективно. Сигурно помните моите притеснения за петицата по БЕЛ. Е, влязохме в училище, в което БЕЛ не е балообразуваща.

А за момичетата, влезли в 133то с АЕ, мога само да кажа, че ще научат английския точно толкова добре, колкото и в 1 АЕГ.

# 559
  • София
Отзивите, които имам пък аз за френския в 133 СОУ са, че нивото конкурира спокойно това на ФЕГ  Peace

# 560
  • София
И аз така чух, а и училището е на най-страхотното място ( г*** на коня) и ако бяхме останали с 5 по БЕЛ, щяхме да го пишем веднага след математическите гимназии.

# 561
  • София
ако учителите са читави, всичко се получава добре. Последното е работа на директора - да търси и назначава читави учители, читави хора, а не да държи конюнктурно хора, които не си дават зор.

# 562
  • Пловдив
По принцип хубаво нещо е да са колкото момичета, толкова и момчета....т.к аз съм завършила в девическа паралелка ЕГ Иван Вазов Пловдив - беше ужас...НО сега благодарение на квотите дъщеря ми е извън ЕГ в София - бал 33,676 #Cussing out Приета е в 133 СОУ, което не я "кефи" много.. и ще отива в Пловдив, в училището на мама ... Sad

133 не я кефи, а "Ив. Вазов" я кефи ... и двете са бившите руски гимназии, кажи ми къде е разликата?  Освен, ако първият език е различен.

Скрит текст:
между другото, може да се пробваш после да я преместиш в София в паралелка със същия език/профил

И аз завърших в СОУ с малко момчета в класа. Бяхме разделени на групички, нищо не можеше да се направи като хората. Добре че там, където работя в момента, са основно мъже и то 50+  Laughing

# 563
  • София
По принцип хубаво нещо е да са колкото момичета, толкова и момчета....т.к аз съм завършила в девическа паралелка ЕГ Иван Вазов Пловдив - беше ужас...НО сега благодарение на квотите дъщеря ми е извън ЕГ в София - бал 33,676 #Cussing out Приета е в 133 СОУ, което не я "кефи" много.. и ще отива в Пловдив, в училището на мама ... Sad

133 не я кефи, а "Ив. Вазов" я кефи ... и двете са бившите руски гимназии, кажи ми къде е разликата?  Освен, ако първият език е различен.

Скрит текст:
между другото, може да се пробваш после да я преместиш в София в паралелка със същия език/профил

И аз завърших в СОУ с малко момчета в класа. Бяхме разделени на групички, нищо не можеше да се направи като хората. Добре че там, където работя в момента, са основно мъже и то 50+  Laughing

И на двете места е с ФЕ/РЕ.... ама детето мисли че ЕГ Иван Вазов е по-"елитно" така да се "каже"....не слуша какво й говори майка й.. #2gunfire

# 564
  • София
hris.g , вие от София ли сте всъщност или от Пловдив?

# 565
  • София
hris.g , вие от София ли сте всъщност или от Пловдив?

Ами ние с таткото сме разведени - той живее в Пловдив, а аз в сега живея в София ... #Crazy 

# 566
Аз пък мисля, че в езиковите гимназии не трябва да приемат с изпит по математика.  Rolling Eyes Или поне трябва да се утроява оценката по БЕЛ, а тази по математика да се взима един път, обратно на това което правят в училищата където се изучава по задълбочено математика, информатика и т.н.  Децата на които им се отдават езиците не им се отдават точните науки.  Просто мнение.  Peace

# 567
Децата на които им се отдават езиците не им се отдават точните науки.  
Глупости.
Да не говорим, че има гимназии, в които освен езика, профилиращи са примерно математиката и информатиката.

# 568
  • София
Децата на които им се отдават езиците не им се отдават точните науки.  Просто мнение.  Peace

Избягвам да съм груба във форума, но това мнение е много ... просто  Sick

# 569
Квотите са си на място и е добре да ги има. Първо момчетата съзряват по-късно, второ, колко от жените тук издържат мъжете си, а и коя жена би искала да издържа мъжа си. Моят го питах миналата година колко часа учене му се събират за годината и той ми показа три пръста. С три пръста или три часа учене на година се видях принуден да го пращам на частен учител и на школа заради кандидатстването след 7-ми клас. Т.е. и това е част от природата на децата в тази възраст - момичетата са в състояние да седнат вкъщи и да учат, на момчетата им веят всякакви ветрове в главите. Моят, ако през всички тези години бе учил колкото учи едно стандартно момиче, щеше да има две шестици, а и не само моят и тогава пък майките на девойките щяха да искат да има квоти.

Общи условия

Активация на акаунт