СЕДМОКЛАСНИЦИ - класации, заявления, записвания - седмична (27.06-03.07)

• 42 078
  • 679
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Така е, Дънди, хич не са глупости, а факт в много училища... SadКолко примери има за това и в темата,не е да не си я чела.

Може да е факт в много училища, но не може да е общовалидно.  Peace Има учители с не чак толкова елементарни изисквания.
А някой да ми направи заключение, че детето ми е тъпо, защото учителите имат по-високи изисквания, ще ме извиняваш, ама не мога да се съглася.

Ама къде видя такова заключение? Два варианта са дадени като обяснение защо едно дете няма 6. И двата са напълно взъможни, просто може би следва да се прибави и трети, при който децата са старателни и можещи, учителката не оценява тенденциозно, а обективно,  но за сметка на това  пък има много високи изисквания. Третият вариант обаче  ми се струва много по-малко вероятен, а  и не изключва наличието на другите два. Има си деца, които не четат, пишат с множество  грешки, не знаят теорията и дори и при  благосклонен  учител пак нямат 6. Като какви да ги определим? Не е ли тогава вината баш в тях? А в обратни случаи при амбициозно, мотивирано, учещо дете, изкарало отлична оценка на изпитите , петицата за годината  не следва ли да се приеме  именно като проява на  тенденциозно оценяване? Къде е глупостта в тези твърдения? Rolling Eyes

# 661
Може да е факт в много училища, но не може да е общовалидно.  Peace Има учители с не чак толкова елементарни изисквания.
А някой да ми направи заключение, че детето ми е тъпо, защото учителите имат по-високи изисквания, ще ме извиняваш, ама не мога да се съглася.

Никъде не съм казала "тъпо" Peace Казах, че материалът, който се изисква от МОН, не е никак труден и всяко дете с нормален интелект може да го покрие, ако учителката е на място. Ако някоя учителка има изисквания, по-високи от тези на МОН, вината е пак в нея. Но ако няма такива изисквания и не се заяжда тенденциозно, вината си е в детето. Това е.
И казах, че в СМГ нямат подарени шестици. Щом средният успех на всички седмокласници от СМГ е 5,65 какво повече да доказвам?

# 662
Много е ценно. Леки допълнения от мене - класация само по БЕЛ и МАТ от първи модул + шарения (цвят отговаря на оценка и др.) и обощения.
http://dox.bg/files/dw?a=f89f18a74f

Извод 1: Децата от СМГ, ЧОУ Св. София и ПЧМГ заслужават 6-ци и по двата предмета (средният им успех е над 5,50), както и още 22 училища, които имат над 5,00 по двата предмета.

Извод 2: Тези 17 у-ща, в които средният успех поне по единия предмет е 2! се нуждаят от спешна смяна на директора или закриване, като 6 от тях имат 2-ки и по двата предмета  #Crazy

браво! така е много по-читаемо и информативно  Sunglasses лично аз съм изненадана, че имало толкова частни училища - изброих ги 22, дори и не предполагах досега бройката им

(в скоби вметвам, с риск да подразня хората) - никога не съм разбирала защо са тия вечни разговори за семегейците, едната част ги изкарват нещо като свръхчовеци, другите пък ги омаловажават, и понякога се чувствам като единствената, на която са й абсолютно безразлични - просто нормални ученици някъде

допълвам се, като разгледах сега по-подробно таблицата, обработена от страхотната ни biborana - сортирах си данните като използвах критерий за брой ученици от съответното училище - захванах само тези, които са с над 120 деца, класацията изглежда още по-интересно (защото за мен е важно как изглеждат нещата при голям брой ученици, а не при 15-30 във випуск) - топ 5 са:
Софийска математическа гимназия "Паисий Хилендарски"
73.СОУ с преподаване на чужди езици "Владислав Граматик"
32 СОУ С ИЗУЧАВАНЕ НА ЧУЖДИ ЕЗИЦИ "СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ"
125 СОУ "Проф. Боян Пенев" с изучаване на чужди езици
31 Средно училище за чужди езици и мениджмънт "Иван Вазов"

Последна редакция: чт, 03 юли 2014, 20:40 от antea

# 663
В ЗИП, СИП и школа се надгаржда, но надграденото не е от полза за НВО.
Айде, бе!  Wink

# 664
  • София
А аз само ви чета  Laughing

# 665
Аз пък си пея! Laughing

Запис, тъй да се каже!

# 666
  • София
Къде е танцуващият? Mr. Green Само той/тя липсва в цялостната картинка.

Фран:
 http://www.colourbox.com/preview/3197166-779902-vector-cartoon-i … -of-her-lungs.jpg

Ганис:
http://www.highbloodpressureinfo.org/images/lady-on-computer-cartoon.jpg

Спорещи форумки и седмокласници-зрители:
http://www.clipartguide.com/_named_clipart_images/0511-1010-1220 … clipart_image.jpg

hahaha Joy

Последна редакция: чт, 03 юли 2014, 21:05 от пенсионирана русалка

# 667
Каква ще е новата тема от утре? newsm78

# 668
Дами и господа, някой пробвал се за второ класиране ще цъкне ли една проверка дали е излязло, нищо че още пише първо класиране?
Резултатите на моя момък вече не се появяват така че може и да се работи по въпроса.

# 669
  • София
Нищо няма още излязло. Wink

# 670
Мда. Оправи се. Няколко пъти пишеше, че не е намерен ученик с посочените данни, но току-що му цъфна първото класиране.

# 671
  • София
УНИКАЛНО!!!! Joy Joy Joy

# 672
Къде е танцуващият? Mr. Green Само той/тя липсва в цялостната картинка.
Очакваме "Танцуващият с вълци", но без Кумчо Вълчо, щото той запя още на първо класиране. Grinning

Успех на всички, които чакат второ класиране!  bouquet Hug

# 673
  • Там, където ме обичат
Направо съм ви изпуснала, а не искам.
Гледам, че пак се дъвчат вечните теми
1. СМГ и другите
2. Защо са ни частните училища

Запис, де.  Peace

# 674
  • София
По-скоро темата е "шестиците в СМГ са по-истиински от шестиците в другите училища". Оттам тръгна всичко. А, да, и колко са все с увлечение и способности по математика.

Общи условия

Активация на акаунт