СЕДМОКЛАСНИЦИ - класации, заявления, записвания - седмична (27.06-03.07)

• 42 143
  • 679
  •   1
Отговори
# 465
"Предпоследния ден на записването да се издирят телефоните на незаписалите се ученици с цел да се потърси информация за тяхното намерение."
Това е от инструктажа в ЕГ Пловдив, не знам дали се спазва, но ми направи добро впечатление, при положение, че точно там няма дефицит на ученици.  Simple Smile

вчера бях до гимназията, на входа медицинската  сестра през която минават непосредствено преди записването седеше със списък и ги чакаше - бяха останали още 5 деца за записване.  Като влезеше някое хпапе с родители и блуждаещ поглед направо по име се обръщат към него - чакат си ги.

# 466
Излязоха резултатите от Іво класиране в НПМГ Simple Smile Странно, има много незаписали се, освен тези, които ще участват във ІІро класиране.

Последна редакция: ср, 02 юли 2014, 13:19 от Tsvunt

# 467
  • София
Излязоха резултатите от Іво класиране в НПМГ Simple Smile Странно, има много незаписали се, освен тези, които ще участват във ІІро касиране.

И на мен ми направи впечатление; основно са математика и информатика, така че най-вероятно директно са отишли в ТУЕС или Правец, 2-3 в АК.

# 468
  • I want it all and I want it now.
И на мен ми направи впечатление  Peace Има и от биологията.
Точно щях да ви  питам  Laughing

# 469
И на мен ми направи впечатление  Peace Има и от биологията.
Точно щях да ви  питам  Laughing
Интересното е , че физиците тази година са по-силни от предните години, има само един незаписан.

# 470
Явно това не зависи толкова от бала, защото за химия сега беше най-висок (там има 2 незаписани), а пък за география сравнително по-нисък, но за сметка на това всички географи са се записали.

# 471
Здравейте мами,
Първо - за да не ме упрекне някой, че току-що се регистрирам, за да всявам смут, ще кажа, че следя темата от началото на кампанията и благодаря на всички активно участващи с полезна информация  (аз лично не съм много по писането във форуми, дори съм сигурна, че имам акаунт в bg-mamma, но не помня нито име, нито парола, затова влизам през Face-а).
За всички, които очакват второ класиране в 91 НЕГ - свободните места са 8 - 6 за младежи и 2 за девойки. Едното мъжко сме си го заплюли (с 0,002 под чертата  Simple Smile ), за останалите места - дано зарадвам накои от чакащите и успех! Simple Smile

# 472
  • ПАЗАРДЖИК
Не мога да го разбера аз това - защо е нужно да се делят местата за момичета и за момчета! Момчетата имат по-малко мозъчни клетки ли? Училището в което избра да учи синът ми е мъжко. За целия випуск от 100 деца има прието само едно момиче. Като видях това, реших че тя няма да се запише и ще продължи за 2 класиране, но се оказа че се е записала. Това както и да е. Смятам, че е обидно това деление и също така е несправедливо!

# 473
ако някой трябва да се обиди, то това са момичетата, не момчетата, които може да имат достатъчно клетки, но нямат недостатъчен бал
девически езикови гимназии  Joy

# 474
  • Пловдив
Ако няма квоти, езиковите гимназии ще се превърнат в полудевически гимназии, понеже момичетата като цяло са с по-високи резултати на матурите.
petjah, там, където си записала сина си, със сигурност няма квоти, щом има толкова много момчета.  Peace

# 475
  • София
Точно девически езикови гимназии ще се получат  Laughing В японската, която е без квоти, има 6 момчета в паралелката. Предпочитах да имаше квоти и да са горе-долу по равно.

А и като цяло според мен и наблюденията ми, на тази възраст момичетата изглеждат и по акъл са поне 2 години пред момчетата, които още са си бебета. (дано да не чете сина ми  Laughing)

# 476
Определено трябва да има квоти.Това само девически или само младежки паралелки не е полезно ,просто.

# 477
  • София
Да живеят квотите!

Ето един пример, засягащ моето дете:  за бал 33,8 има 437 момчета  и 659 момичета с по-висок бал. За по-ниските балове положението е по-зле. Без квоти дори училищата от 3тата лига щяха да са мираж, шанс щяха да имат само момчетата с бал над 35,5.

# 478
  • В тъмната гора.
Да живеят квотите!

Ето един пример, засягащ моето дете:  за бал 33,8 има 437 момчета  и 659 момичета с по-висок бал. За по-ниските балове положението е по-зле. Без квоти дори училищата от 3тата лига щяха да са мираж, шанс щяха да имат само момчетата с бал над 35,5.

Квотите са облекчение за мъжките майки.  Laughing

# 479
Не мога да го разбера аз това - защо е нужно да се делят местата за момичета и за момчета! Момчетата имат по-малко мозъчни клетки ли? Училището в което избра да учи синът ми е мъжко. За целия випуск от 100 деца има прието само едно момиче. Като видях това, реших че тя няма да се запише и ще продължи за 2 класиране, но се оказа че се е записала. Това както и да е. Смятам, че е обидно това деление и също така е несправедливо!
Това момиче е абсолютен герой! Ако бях на нейно място, щях да се откажа Simple Smile но може пък да стане тартор на випуска, знае ли човек... А иначе съм против квотите, въпреки че имам син и е ясно, че в тази възраст момчетата са с по-малки шансове.

Общи условия

Активация на акаунт