Упоика при естествено раждане

• 2 321
  • 28
  •   1
Отговори
Здравейте,една приятелка роди преди 2 дни естествено,днес се чухме и ми каза че много я е боляло като почнала да ражда и анестезиологът им предложил да им сложи местна упойка и тя се съгласила и я боляло по малко.Струва ми се малко съмнителна тая упойка,за жалост нямаше време да ми обесни по подробно.На някоя от вас предлагали ли са ви подобна обезболяваща упойка?

# 1
  • Русе
Да, аз родих така. Нарича се епидурална и няма нищо съмнително в нея  Peace

# 2
чувала съм че била мн рискована,ти сама ли я пожела

# 3
Раждането е минало, тя е добре, а ти се притесняваш за упойката ?!?   newsm78

# 4
  • Русе
Да, сама пожелах да ми бъде поставена. Раждането като процес, с обезболяващо или без, е рисковано също, дори много повече от една упойка.  Щом майката и детето са добре - къде е тревожното, че такава упойка е била използвана?

# 5
Qnica93, реши ли в крайна сметка как ще родиш, след като всички се постарахме да помогнем в другата тема? Не искам да се заяждам, но можеше да се включиш там...  Rolling Eyes

# 6
Ахаа. Темата с "лесното раждане със секцио". Защо не попита направо, бе момиче ? На кюра Мара и камшик Тодора учинайката как била родила, да се чудим защо толкова се интересуваш за чуждо раждане  Whistling

# 7
  • Русе
Авторката на двете теми една и съща ли се оказа накрая?  Crazy Какъв е смисълът от започването на две еднакви теми, след като в другата така или иначе се включиха доста хора и дадоха достатъчно изчерпателни отговори Crossing Arms

# 8
Сега сигурно и тук няма да пише повече, а ще пусне трета тема  Joy Не разбирам...

# 9
  • Русе
Като чета другите й публикации стигам до извода, че доста се е стресирала от предстоящото раждане. Явно и коментарите от първата тема допълнително нагнетиха положението. Така или иначе след като я "разобличихме" едва ли ще има вест, затова все пак ще ти кажа, Qnica93 , че раждането е част от нашата същност. Както и да избереш да го направиш - ще се наложи да изтърпиш някакъв дискомфорт. Очевидно желанието ти да получиш помощ в избора си няма да се осъществи, но то и няма как, при все, че всеки говори от собствената си паничка и е еднакво прав. Стига си слушала хората, а послушай вътрешния си глас  Wink И не се психирай, защото сама ще си утежниш раждането, трябва да бъдеш спокойна.

# 10
Лесно раждане няма, колкото и дискомфортът да е сведен до минимум. И преди, и по време и след си има неприятни неща. Винаги има риск от усложнения и т.н , но не можеш да се психираш от такива неща. Трудното идва след това  Grinning

# 11
Няма нищо съмнително в епидуралната упойка. Много жени я ползват,  раждайки естествено. Братовчедка ми така роди наскоро. Ако бях родила естествено,  със сигурност щях да ползвам такава упойка.

# 12
  • София
Авторката пише за местна упойка при почнало раждане, а вие говорите за епидурална! ooooh!
Знаете ли каква е разликата? Огромна.
Нищо съмнително няма.
Слагат ти малки инжекции в мускулите около .... Добре е.

Аз лчно не пожелах епидурална, защото достатъчно четох за рисковете.

# 13
  • NE
Родих без грам упойка, това ме караше да съм спокойна. Биха ми само една доза но-шпа и не усетих особен ефект. Боля, но не беше болка за умиране. Операция за премахване на жлъчен мехур ме боля по-дълго.

# 14
  • Русе
Точно за епидурална си говори тя, но не е обяснила правилно. И това с родилата нейна приятелка си е чиста парлама, за да получи информация по въпросите, които я вълнуват. Ако не идеше на реч за епидурална, нямаше да ме пита рисковано ли било и нам си какво.

За такъв вид упойка, за който говориш ти L'Agent - нямам информация, не ми е поставяна, може би има ефект, но не може да се сравнява с този от епидуралната. Разбираемо, все пак говорим за различни по-сила обезболяващи и поставяни на различни места. На мен ми беше поставена на гърба (това го казвам на авторката).

А на Flower Fairy искам да изкажа възхищението си. Прекланям се пред жени, родили без никакви обезболяващи.   bouquet  Аз не можах, страхът ми беше по-голям.

Общи условия

Активация на акаунт