Упоика при естествено раждане

• 2 324
  • 28
  •   1
Отговори
# 15
Авторката пише за местна упойка при почнало раждане, а вие говорите за епидурална! ooooh!
Знаете ли каква е разликата? Огромна.
Нищо съмнително няма.
Слагат ти малки инжекции в мускулите около .... Добре е.

Аз лчно не пожелах епидурална, защото достатъчно четох за рисковете.
Каква е тази местна упойка при почнало раждане, за която говориш? Лидокаин ли? Чувала съм, че слагат като правят шевове, не знаех, че може и при самите напъни.

# 16
  • NE
el_ Благдаря ти, но при мен успокояващото беше доктора ми. Бях сигурна в него и не мислех много за другото. Blush
svetlina* Лидокаин слагат при шиене и пак си боли. Шева винаги се усеща. Confused

Нямам представа каква местна упойка може да се сложи освен но-шпа. Епидурална се слага пак при 5-6 см разкритие. Аз затова не исках упойки защото мъките си ги изживях и искам да родя, мечтаех за този момент. Но аз изкарах късмет със самото раждане.

# 17
благодаря ви за отговорите и по двете теми! получих каквото исках и ще ги изтрия да не ви пречат толкова  Wink

# 18
При раждане има следните опции:

- в 21 век сме, затова епидуралната е на първо място. На всекиго според вкуса, мен лично повече ме притеснява възможността да ме боли глава след това или други странични ефекти.

- местни упойки- съмнява ме да ги правят в БГ, това е лидокаин на стратегически места, някои казват, че така можело директно да се обезболи шийката на матката, за да не се усеща толкова разтягането при разкритие. Ако си в БГ- по-скоро забрави за подобни; лидокаин чак накрая, за шиенето

- общи упойчици с разни чаровни опиоиди, от поколението на майка ми. Едно време са ползвали вещества, които сега само ЦРУ използва за разпит на опасни терористи. Предизвикват отпускане, замайване и лека амнезия, плюс обезболяване. Приспиват и бебето. Съмнява ме някой да ги прави вече

- най- разпространената: упойка тип "българска" или ако щете руска. Докато е още рано, ти казват, че е рано и да потърпиш още. След това ти казват, че е вече късно за упойка- и са прави. После може да се фукаш, че си родила без обезболяване, което не е бог знае какво...

# 19
  • София
Авторката пише за местна упойка при почнало раждане, а вие говорите за епидурална! ooooh!
Знаете ли каква е разликата? Огромна.
Нищо съмнително няма.
Слагат ти малки инжекции в мускулите около .... Добре е.

Аз лчно не пожелах епидурална, защото достатъчно четох за рисковете.
Каква е тази местна упойка при почнало раждане, за която говориш? Лидокаин ли? Чувала съм, че слагат като правят шевове, не знаех, че може и при самите напъни.

Не знам точно какво беше - лидокаин ли, бусколизин ли...
На мен ми слагаха и при двете раждания, по време на раждането.

# 20
  • Русе
На мен ми биха бусколизин, но много преди последните см разкритие и да си призная грам не ми помогна. Виж обаче от епидуралната - ни болка, ни дявол. Родих като по учебник с 3 напъна. И нямах никакви странични реакции след това - от типа на главоболието, за което говорите.  Peace

# 21
Главоболието е рядкост, но има някакъв риск- толкова мразя главоболие, че дори не бих искала да рискувам:) просто защото раждането свършва, а боленето на глава е гадно нещо и ти се струва безкрайно...

Но сега се зачетох в статии за старомодните упойки- така яко са ги надрусвали, че е трябвало да ги връзват, за да не се самонаранят или да се мятат заради халюцинациите. Което обяснява традицията да връзват родилки на някои места.

# 22
  • София
И аз заради главоболите се отказах. И без това си имам мигрена.
Обаче почти веднага след раждането ми сложиха пълна упойка, от която после щях да полудея - цяла нощ си мислех някакви идиотщини, дето никога нямаше да ми дойдат на акъла иначе.

# 23
Кофти момент за bad trip Simple Smile

# 24
При раждане има следните опции:
- най- разпространената: упойка тип "българска" или ако щете руска. Докато е още рано, ти казват, че е рано и да потърпиш още. След това ти казват, че е вече късно за упойка- и са прави. После може да се фукаш, че си родила без обезболяване, което не е бог знае какво...

Това ми хареса.  Grinning

Аз пък не знам защо си мислех, че в Бг на много малко места предлагат лукса епидурална.  newsm78

# 25
Така е, на малко места предлагат. Странно ми беше, че в голяма болница като ВМИ Пловдив нямат непрекъснато анестезиолог за епидурални.

Уж има много млади лекари, уж искали работа, за епидурални ще има пазар колкото искаш, обаче не знам защо не са решили да стават анестезиолози.

В частните предлагат. Но предлагат, защото и родилки, и посетители минават през един коридор и явно не искат да се чуват викове да смущават цивилните. Та затова 99% са с епидурална упойка.

Но в прав текст: пригответе се за раждане без упойка. За щастие персоналът ще се погрижи раждането да е по-скоро кратко. Лично аз предпочитам кратко раждане без упойка пред дълго с упойка.

# 26
Да, щото никаква упойка не може да ти спести умората, усещането за контракция, а и умората на бебето.

# 27
Да, щото никаква упойка не може да ти спести умората, усещането за контракция, а и умората на бебето.

Така както си го написала, да разбирам ли, че усещането за контракция е едно, а болката идва от друго? Контракциите не са ли болезнени?

# 28
  • NE
Болезнени са като болезнен цикъл, другата болка е свързана с разкъсване/ цепване.
Особено за малко човече защото вече няма да яде в същият ритъм както в утробата. Peace

Общи условия

Активация на акаунт