Домакини 41 / лятото е вече тук

• 53 195
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
Добър следобед и от мен! Чак сега се прибрах от мама - много неща има за вършене преди болницата. Пазарувах, навивах килими, които дойдоха да вземат за пране (др. седмица докато е в болницата да изчистя при нея на спокойствие),водих я на педикюр (да сме изрядни за операцията Grinning). Утре задачките продължават. Много ми е притеснено - нито една успешна операция досега, как да повярвам, че и сега няма да е само поредното рязане?Ще стиснете палци във вторник!
Сега - всички болни да се оправят немедленно, бързо и качествено! Времето и то се оправи, така че плажуващите (Vio Simple Smile) да се възползват и заради нас!
Славе, момчето учи маркетинг и мениджмънт - бакалавърска степен. Но мечтата му е да менажира собствена пекарна. Той между другото меси добре, прави хубави питки и баници. В Кардиф изхранва нашенската общност.
Поздрави на всички! Довечера ще ви навестя, ако не заседна с книжка или филм. Изтеглила съм си един стар англ.сериал - Lovejoy и един нов политически House of cards. Голямо развлечение ми са! Плюс испанските сериали, които гледам в един руски сайт, като има преведени серии де. Книжките - в момента съм на вълна препрочитане на Тери Пратчет - голям фен съм!

# 151
Наздраве момичета!!!

Мм замина за Лондон и аз останах сама с кратунковците  Joy В момента са в най-голямата коприва да си търсят топката, ама на мен не ми пука - налях си питие  hahaha
Дами в коя болница ще е операцията? Имаш стиснати палци  fingerscrossed Браво на момчето ти!!! Тук да си лицензиран пекар със собственна пекарна е голяма работа!!! Пожелавам му да се сбъдне тази мечта!!! Сподели руските сайтове, където гледаш, че мен не ме пуска сървъра навсякъде и трудно си намирам филми.
Отивам да прибирам четата, да се къпят, вечерят и в леглата  Joy

# 152
  • София
Добра вечер!
Лейди черпи с питиета, аз ви черпя с това, макар и да няма никой РД днес:

Държа да го изгледате! Mr. Green

Днес се разходихме по Витоша, утре ще посетим Вазовата екопътека в Стара планина.

Лейди, тази улица е толкова...прекрасна!
Марче, къде се изгуби, да те не открадна нЕкой горски пазач?!
Славче, благодаря за споделеното за снимките на моите момичета, не е хубаво да те карам да плачеш, но те разбирам, аз съм същата! Hug
Вио, как сте, днес времето и при вас трябва да е било хубаво?
Морена, книгата е велика!!! И по този повод сега ви зарязвам и отивам да чета. И мъжа си съм зарязала заради книгата Laughing, не е доволен. Blush

# 153
Добър ден прекрасници,
 дойде и уикенда и пак съм по къщни задачи. Уморена се чувствам с тези жеги вчера. Беше 36 градуса и бяхме изкарали за децата 7 басейна ,които напълнихме с вода да се стопли предиобеда ,но и ние стояхме до тях на слънцето 1-2 1/2  часа и мен това ми стига за да не се чувствам добре. Мразя жегите и студа , ах как ми липсва Англия тези дни с прохладата .

Писали сте много , прочетох отгоре отгоре . Марчето е най-добре на прохлада и на вила.  Hug

Креми, как е Сашо?  Hug Hug

Елионор, смело напред с работата и стискаме палци.  Praynig

Джейми, успех и на теб с кормуването. Аз ще започвам кормуване с инструктор този месец ,че септември ми е изпита за книжката вече.   bouquet

Калинка, харесвам ми подробните ти разкази ,но на моменти имам усещането, че сме били в различна Англия с теб . hahaha hahaha
Дано сте разрешили другите проблеми около родата.  Praynig

Валенцето, хората сме такива, все се чудим на другия , все се гледа кой какво и знам ,че през годините ти се е случвало доста често вглеждането в детето ти и поне се надявам да си претръпнала. Надявам се детето да се успокои след пубертета  Praynig Hug Hug

Моренка, страхотна Гушкан ,много се е източила и пораснала .  Hug Hug

Отиваме да хапваме сладолед на верандата  bowuu

Последна редакция: сб, 05 юли 2014, 23:01 от Анонимен

# 154
  • Sofia
Ето ме и мен за лека нощ.
Преди малко се прибрахме и вече сме изкъпани. Горещо си е - 28 градуса е. Ще чета приказка, ще сложа Гушкан да спи и ще взема да купя билетите за Сф. После и аз лягам с книжка - 3тата от трилогията на Н.Робъртс "Сага за Ирландия" - готина трилогия.
Калинуш, катурна ли младежите по леглата?  Simple Smile

Лека нощ!

# 155
Накрая заспаха юнаците и аз опвам краци с питие и настроение благодарение на Валенце    bouquet Joy
Контеса със сигурност сме в различна - Лондон е космополитен и много различен от малките населени места. Всички вицове, които си чувала за сър Джон тук са в пълна сила...бабугерите пият следобеден чай с три реда перли...карат над 20 мили за да пият бира точно в определена кръчма, защото в близките кръчми пие еди си кой бира и той не е по вкуса им...след езда се мият и копитата на конете...на моменти имам чувството, че времето е спряло и съм във консервативна Англия от преди 100 години...Канят ме на чай, защото мъжете им имат бизнес с мм, но никога не ме канят на бридж...Майките, които канят сина ми, или пускат децата си у дома, са на по-ниско финансово ниво от нас. Тук всичко се знае. Аз и в бг по-голямата част от времето съм живяла в малко населено място където попа, даскала и доктора са аристокрацията, та голяма разлика в манталитета не намирам.
За времето си много права - сутринта валя, но на обяд си напече и беше разкошно време от 17гр. със слънце.
Проблемите с родата ще са вечни  hahaha hahaha hahaha
Морена кога се прибирате?

Последна редакция: нд, 06 юли 2014, 01:10 от Ladybird_

# 156
Здравейте минавам само да кажа ,че не съм ви забравила.Бягам от изпит на изпит и се изнервям все повече.
Пратих малкия за два дни при майка ми.Вчера ми звъня да ми каже ,че е с хрема и кашля.
Естествено не спрях да го мисля.Днес след изпита отивам да си го взема.

# 157
Привет! Мама ме събуди, че Ема пари, сега мерим Т.Sad

# 158

Дано Ема да се оправи бързо! Мама е добър педиатър (на времето докато практикуваше беше доста търсена), ако мога да питам и помагам с виртуални съвети Hug
Тите, успехи с изпитите!
Вале, коя е Вазовата пътека? Обичам Стара планина.
Калинка, както разказваш ме пренасяш в романите на любимата Джейн Остин - в тези традиции има нещо много стабилно и успокояващо. Не случайно когато много се нервя чета нейните книги.
Мама ще я оперират в Терапията, добър екип е - на д-р Михов, но при нея всичко е много усложнено, та да видим. Сериали на руски гледам тук - http://vk.com/series_espanolas. Това е нещо като фейсбук, има различни групи - аз се регистрирах заради испанските сериали, но има и много други неща.
Хубав ден на всички!

# 159
Добро утро момичета!!!
Дами благодаря за кафето! Добър избор сте направили и всичко ще е наред този път!!! Тук са родени сестрите Бронте  hahaha има много хубав музей. Предполагам си чела "Джейн Еър" и "Брулени хълмове" - за тук е писано, а ние живеем на един от тези хълмове   Joy Джейн Остин е невероятна!!! Ако ти е интересно - това е музея http://www.bronte.org.uk/ Благодаря за сайта   bouquet
Тити успех на изпита!!! Прибирай Емо и пиши как е.
Хортензия как е Ема? Бързо оздравяване  Praynig Hug
Моите юнаци се събудаиха рано-рано  Joy Закусиха и в 7,30 изхвърчаха на улицата да играят  ooooh! Къщата естественно е кочина  Joy Бързо оздравяване на всички болни и усмихнат, слънчев ден ви желая   bouquet

Последна редакция: нд, 06 юли 2014, 10:22 от Ladybird_

# 160
  • Бургас
Калинчик,как благородно ти завидях,да знаеш! Embarassed
Направо си го представих градчето ви!
Гледам по Холмарк понякога сериал за инспектор Барнъби.Нещо подобно си представям и мястото,където живееш.
Харесвам много "Брулени хълмове"!
Да знаеш,че английските дами не те канят на бридж,защото знаят,че ще ги размажеш! Heart Eyes hahaha

# 161
  • София
Славче, и аз гледам Барнъби, много готин сериал. Peace
Хортензия, да оздравява Ема бързо!
Дами, екопътеката е с Бов- Заселе, Стара планина. Доста е трудна, честно казано. Не толкова като дълина, колкото като катерене. Стигнахме до водопада обаче. Нагоре не продължихе, че направо вертикално ми изглеждаше. И тясна пътека, и от едната страна дере...абе втори път няма да отидем май, колкото и да е красиво.
После се разходихме по цялото дефиле, та чак до манастира Седемте престола. Там се опънахме на една тревичка до реката Simple Smile.

От тази нататък.

Последна редакция: пн, 07 юли 2014, 12:27 от Валенцето

# 162
  • при късмета
Привет!
Дами, дано тази е успешна  Praynig
Калинка, много интересно разказваш. Снимката на улицата много ми хареса. Спомням си, че беше казала, че улиците са частни на няколко къщи. Голямо предимство е да си спокоен, като пускаш детето да играе на улицата. В София това вече е невъзможно. А ние 4-5 годишни играехме на улицата. Сега не мога да си представя още да пусна шефа сам пред блока.
И в Белоградчик като ходихме видях деца на тази възраст сами на улицата. Играеха си спокойно децата. На шефа това няма да му се случи.
Вале, дефилето е много красиво. По пътеката не сме ходили, че знам че е пропаст от едната страна и не ми се ходи с детето. На Лакатник на пещерата ходим често и миналата година откак открихме Батулия, все остава за другата събота пак. Децата ако обичат да стоят на вода, заведете ги на Батулия. Няма за обикаляне, но е пълно с равни места със сянка и слънце комбинирано, рекичката е до глезените, най-много до коляното и като си намериш хубаво място цял ден плаж. Ние взимаме барбекюто и одеалата, грабваме децата и да играят който иска във водата, който иска извън нея. Миналия път мъжо и една приятелка даже по няколко 7-8 сантиметрови рибки изкараха при цялата дандания.
Ние бяхме цял ден на Витоша. Вале, на поляната към Иглика бяхме. Даже си откопах диви ягоди, сега да видим ще ги отгледам ли, че не знам по кое време се прихващат.
Хортензия, Креми, как са децата?
Шефа и мъжо днес малко поизгоряха то отивам да мажа наред.
Гушки на всички  Hug

# 163
Вале - красота! Особено скалите и водопада.
Midsomer murders - класика! И аз съм фен - напомня ми на Агата Кристи в съвременен вариант. А мъжът ми все казва, че това била "идиличната" англ. провинция с най-много убийства на глава от населението.
Но показаното от Калинка е чудо. Много обичам сестрите Бронте, особено "Брулени хълмове". И хубави екранизации направиха по романите. По едно време си бях изтеглила всякакви класики по Джейн Остин, сестрите Бронте и си ги изгледах накуп. Живееш на приказно място наистина!
Какво става с болните?

# 164
  • София
Ма ко, чудех се аз откъде ми е познато това Батулия днес. Но ние не обичаме такива места, където се събират хора на пикник, а ако има и барбекюта- бягаме далеч. Grinning Обичаме да ходим, да ходим много, определено избягваме места с пикници и барбекюта. Simple Smile
А вчера бяхме точно на Витоша. Тръгнахме от Копитото, вървяхме до хижа Есперанто, оттам до хижа Момина скала и после по друга пътека към Копитото. Страхотно ходене му ударихме по нормелн планински терен. Определено днешната Вазова екопътека не е нещо, на което бих отишла пак. Вместо да се отморим с приятно движение сред природата, ние оплезихме езици. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт