Домакини 41 / лятото е вече тук

• 53 197
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
  • при късмета
Вале, там няма барбекюта, ние си го носим, защото обикноенно тръгваме повече хора. Навалица няма и това е основната причина да го харесвам. Покрай реката има закътани местенца, които са нещо като естествени сепарета. Като застанеш с лице към реката, зад теб има полукрък от дървета и храсти, а от реката до тях достатъчно открито място, да се съберат 2-3 коли и одеалата. Направо са като наредени, тези "сепарета". Ние си бяхме сами, т.е на едно такова място, а само се чува, че в близост има други хора.
И ние като тръгнем да ходим, ходим, но за там се събираме повече семейства с деца и те предпочитат да играят във водата. Плитка е и се стопля бързо.
А най-често с едно семейство ходим, дето си уидисваме на акълите открай време. Само се екипираме различно за ходене и за пикник
Шефа беше на 3 като влизахме в двата ръкава на пещерата на Лакатник. В тесния стигнахме до края, само децата вървяха прави.
Трябва да имам снимки и от двете места, като ги изровя ще ги кача във фейса.
А като се връщахме от Леденика миналата година снимах цялото дефиле напопът. Специално затова минахме през Лакатник, а не през другия път. Планината е много красива там и реката и тунелите.
А водопадите са ми любимите природни забележителности. Много ги обичам. Крушунските водопади са най-красивото място на което съм била в България.
Моите се натръшкаха, ще се разсодя виртуално и ще опъвам кълки и аз

# 166
  • София
Добър вечер, мили дами!

Вале, браво на вашето семейство!!!  Зная  я аз за тази пътека, даже и съм минава покрай нея с кола, фръц. Не, не мога да се катеря до врЪО, това е мисия невъзможна за мен, но видях че има хора които поемаха нагоре. Малко по надолу по пътя има пък едно ресторантче, "Водопада" , където можеш да хапнеш фантастични кЮфтаци и кебапчета, ама така както беше едно време с традиционна гарнитура от лютеничка, домати с лук и магданоз и бял боб. Най-непретенциозно ресторантче, но пък е вкусно.....мммммда, а е пък евтино.....направо не е истина. Такива цени просто няма.  Лимонадата и бирата се изстудяват във водата, а водопада ти шуми в ушите. Сянка прекрасна.  То е ясно , че аз мога да ти говоря само за ресторантчета, къде, кои, как се хапва и туйто... Joy

Калинче, при теб е пълна идилия. Много ми харесва.  Simple Smile Говори ми, пиши ми, а аз само ще се дразня.  Mr. Green Няколко пъти разгледах снимките и те препрочитах.  Heart Eyes  Накрая ще ти пусна снимки  с дупките и приливащите кофи за боклук от един от  най-скъпите квартали в София, където живея,  та да се ужасиш и никога не де погледнеш назад.   Simple Smile Не съжалявай че не те канят на бридж, аз ще те поканя някой път. Ти пък ги кани на чай в 17 ч + леки хапки за разкош.  Simple Smile после те ще ти връщат и така...ще влезнеш в клуба.  Simple Smile
 Днес направихме с едни приятели едно дълго раздаване, много обичам така. Въздух, птички свирукат, мухи прехвърчат, абе от къде се взеха тези гадници  Mr. Green и прохладно е тук все още и приятно. Не съм си стегнала багажа, че в София е жега. Все още съм тук. Скука!!

Хортензийке, как е детето?? По-добре ли сте?

Тите, похвали се с изпитите. Ти си ни втората отличничка, след Джейми, а тя дали си разкарва дупето с колата???  newsm78

Славунке, как е Криста, справя ли се с храната? Трудно ти е по този начин.

Дами, къде е това "терапията"?? нали за София говориш или не съм разбрала?? Успех!

Мотам се като муха без глава. Хладно е сега навън, вътре не е. Разхождам се из алейките и броя звездите. Ако умра,  от скука ще да е... Mr. Green

Отивам да си направя лимонада.  Simple Smile
Ей такова ми е сега.... Simple Smile

http://www.youtube.com/watch?v=6447h97fcik&index=13&list … Ib2TWuAN_uhJfbZRY
http://www.youtube.com/watch?v=BgdWf9dKPNM&list=PLCDFDdgELFO … Ib2TWuAN_uhJfbZRY

Последна редакция: нд, 06 юли 2014, 23:19 от marchеva14

# 167
  • Бургас
Върнах се от детски РД и съм дроб-сърма!
Определено Криста изостава от връстниците си като гледам как ядат децата,но на тортата направо ги смачка на финала,на мама прасето то! Grinning
Как от трите ми деца точно момичето има фигурата на баща си? newsm78
Едричка ми е девойката. Heart Eyes

Дами,много хубаво го е намислил сина ти.От сърце му желая да сбъдне мечтата си! Hug
Стиснати палчета за майка ти!

Ма-ко,Вио,много прегръдки за вас! Hug Hug Hug

Смърфита ми се губи!Ехо,сеньора,къде сте?

Марче,това,което си го написала на Лейди,все едно от ума ми си го взела.Как няма капчица патриотизъм в мен.Даже е по-лошо,аз и надежда нямам.Благородно завиждам на Калинчик.

Луси и нея я няма.
Ели,ти последно в Созопол ли си за лятото?
За мен лятото ще отвори на 21 юли,ако ще ми се смейте,но ММ от тогава не е излизал от къщи.Никога не съм го виждала такъв.Съдружникът му го изкара за малко,че направо щеше да превърти този човек.

Аз ще лягам,че хич не съм в час.
Майка ми си тръгна.Криста не искаше да стои сама с нея и да я храни баба и.Аз така и не успях да изляза сама даже до магазина.

Валя,браво за разходките ви!Как имаш сили?Ако съм сред природата предпочитам да съзерцавам и затова пак благородно завиждам на Марчелота за уютното кътче.
По принцип юли бягаме по мое настояване даже в скандинавските държави.Там има за ММ риба,а за мен къща в гората в нищото.Естествено отиваме с приятели,че с моя ще се избием сами.Сега-нищо!
Ако отворят банката,ще отидем в Родопите,но далеч от хората и без разходки.

Отплеснах се,а трябва да лягам,че клепам на компа.
Лека нощ,мили приятелки! Heart Eyes

# 168
Добра вечер!!! Вече изпратих кой от къде е, къщата е оправена, малкия изкъпан и в леглото, та аз опъвам краци с питие  hahaha

Валенце страхотна разходка и много хубави снимки! Разходих се и аз със вас   bouquet Аз също много обичам водопади и Райското пръскало ме е запленило и като феномен, и като красота.
Славка браво на Криста!!! Дано се оправи всичко с банките и да имате хубава почивка! Ако някога тм има желание да обиколи по-близки и не толкова екзотични места може да се разходите из Обединеното кралство - за българите атракцията е Лондон - невероятен град с много места за посещения, където аз все още не съм била, но сме пропътували няколкократно Уелс, Англия и Шотландия като сме отбягвали оживените, модерни, съвременни места и все сме се бутали из затънтените селца, които имат своя чар и дълга история. Има какво да се види.
Ма ко нашата улица е частна на две къщи, защото ние живеем във ферма - собственика е в голямата къща, а ние в котиджа. Замята наоколо е негова и за да се стигне от обществения път до къщите човека си е направил улица  hahaha Не може и да става сравнение със София, по-скоро можеш да го сравниш с бг село от стотина къщи - там децата също си играят по цял ден на улицата. Тук в градовете е абсурд да пуснеш дете само на улицата. тук преди 2 века е била индустриалната революция, с всичките фабрики, банки и т.н. Селата които съществуват днес са били построени от фабрикантите за работниците, та такива къщи със частни улици не са много - това са фермите.
Дами аз чета и местната преса и да - има престъпления, но в провинцията са по-малко от колкото в големите градове заради анонимността - тук всички се познават и всичко се знае. Когато аз и детето пристигнахме им трябваха точно два дни да знаят всичко и да почнат да ме поздравяват, защото мм беше тук 6г. преди ние да дойдем за постоянно.
Марче нали знаеш, че обичаме всякакви екскурзии /пък и виртуални/- дали планина, море, хотели, ресторанти, магазини...всичко! Та разказвай за ресторантчетата - кюфтаци с лютеничка мммммммм  bouquet Скучай - сега ти се е паднало  Heart Eyes
Та да ви разсмея и ако ви е интересно разгледайте. Вчера и днес бяха етапите през нашия район на Тур дьо Франс - те това е типичен местен скален орел, който очаква колоездачите на стратегическо място - обърнете внимание на облеклото, колелетата са подпрени зад него, термуса със задължителния чай, жалко, че бабугера прави снимката и не се вижда тя колко е колоритна  hahaha
Скрит текст:
Това са други местни фенки, които вече не могат да карат колело  Joy
Скрит текст:
Тук са представители на младите образи
Скрит текст:
Естествено не става и без представители на кралското семейство
Скрит текст:
Това пък е снимка на едно от селцата
Скрит текст:
С такива жълти колелета е обозначен целия маршрут
Скрит текст:
Та на който му се гледат още снимки от нашия район може да видите тук http://www.thetelegraphandargus.co.uk/news/11322875.STAGE_2_LIVE … enhope/?ref=var_0
просто скролвайте снимките без да четете.

# 169
  • София
.............................
Как от трите ми деца точно момичето има фигурата на баща си? newsm78
Едричка ми е девойката. Heart Eyes
..........................

Марче,това,което си го написала на Лейди,все едно от ума ми си го взела.Как няма капчица патриотизъм в мен.Даже е по-лошо,аз и надежда нямам.Благородно завиждам на Калинчик.
...........................
За мен лятото ще отвори на 21 юли,ако ще ми се смейте,но ММ от тогава не е излизал от къщи.Никога не съм го виждала такъв.Съдружникът му го изкара за малко,че направо щеше да превърти този човек.
........................
Славунке, Криста винаги съм си я представяла една такава слабичка и флиудна, защото чета,  че не обича да яде....нека да си е добре детето, ще израсне и ще стане красотница.  Simple Smile
За оптимизма и патриотизмЪ....ами..."надежда всяка тука оставете", толкова съм патриот. Това е. То живота си ни мина, а обичаме да гледаме разни хубави неща, ама тук ги няма, или аз не ги виждам и защо ги виждам все по другите страни.... newsm78 Народопсихологията ни е такава, сбъркани сме, то не за първи път го споделям с вас, патриотизъм от мен няма как да мине, няма го, липсва от години!!!
Спокойно, банката ще отвори и всичко ще е наред, няма друг начин, как да ти го обясня....зная си, бре! Peace

Калинке, накараме да се усмихна и с бабите с пачуър-ка и с прекрасните младежи с моряшките тениски с настроението което имат и ...и....иии....ами с всичко. Много ти благодаря, че споделяш с нас!!   bouquet Живееш в една приказка!  Heart Eyes
Людмилка къде ли е, къде се къпИ из моретата, таз жена ни забрави! Кремено, сипвам си една бира и се сещам за теб. Поздрави! Марчелка
пп забравих да ви кажа, че днес заради карето с картите направих една Сангрия с череши+ портокал+ канела+лимон +  Порто +много лед. Превъзходно е, пробвайте!!

# 170
  • при късмета
Калинке, имали сте културно мероприятие. Тези с с моряшките тениски и лека около врата, са като от кадър от "Ало, ало"  hahaha
Марче, на този ресторант за който говориш съм му страшно ядосана. Той е точно на пещерата на Лакатник. Големите железни врати където прибират масите, столовете и чадърите е вход на пещерата, който преди години беше отворен. Вярно, преди много години. Единия тунел на пещерата, по широкия, имаше входове и от улицата ( затворения сега от заведението) и от горе над водопада. Сега в пещерата може да се влезе само отгоре, над водопада и то до някъде. Слизането по самия тунел до долния край на водопада е затворено. Част от тунела е почти вертикален, но беше проходимо. От заведението са преградили долния вход на пещерата и си държат там оборудването, а площадката която ползват за външните маси си беше паркинга за пещерата. До него направиха и едно изкуствено езеро, занемарено понастоящем, празно и пълно с боклуци и съкратиха друга част от паркинга. Стана голям проблем с паркирането там. Мястото е извън населено място, двулентово, при това на м/у градски път с много завои. Къде по дяволите да оставиш колата, като тръгнеш до пещерата, тя няма да се премести до твоето населено място, ти трябва да отидеш. От другата страна на пътя е дере към реката, също няма къде. Там даже банкет не е останал, от асфалта слизаш в дерето.
 Даже само към заведението да тръгнеш, пак няма къде да спреш. Не, че само заради него си заслужава, ама като пътуваш и трябва да спреш да хапнеш някъде, нямат алтернатива.
Кой им резрешава да затварят пещери за нуждите на заведение и паркинг да превръщат в място за маси, не знам
Последния път, като ходихме, есента, докато чакаме едни пържени картофи, една част от групата с малки деца се качиха над водопада, разгледаха ръкавите на пещерата, върнаха се и чакаха с нас 15 мин  ooooh!
Донасянето им отне малко повече от час
Славче, все пак Криста е прояла, макар и торта, браво
Отивам вече да лягам, че пак се отплеснах

# 171
  • Sofia
Привет! Simple Smile
Много съм уморена вече и отивам да лягам.

Калинка, в четвъртък (10.07.) следобяд пътуваме.
като сме отбягвали оживените, модерни, съвременни места и все сме се бутали из затънтените селца, които имат своя чар и дълга история. Има какво да се види.
.....
тук всички се познават и всичко се знае.
И аз същите места бих искала да видя и да живея на такова място с  малко хора и хубави междусъседски отношения.
Тъкмо в трилогията, която чета, описват такова едно ирландско селце. Идилия просто!  Heart Eyes
Исках да гледам снимки на района ви, но както и тези на Валето ще гледам като се прибера в Сф, че връзката ми е много бавна за целта.

На който му се гледа, нова доза Гушкан.  Wink

на люлката в къщи, на балкона

Марче, аз пък съм си наумила да пробвам онЯ сайдер дет' го дъвкат по рекламите - с череши и 4% алк.  Утре, ако не забравя ще си го купя.  Laughing

Лека ви нощ от мен!  Simple Smile

# 172
  • София
.................
Марче, на този ресторант за който говориш съм му страшно ядосана. Той е точно на пещерата на Лакатник. ........................ Стана голям проблем с паркирането там. Мястото е извън населено място, двулентово, при това на м/у градски път с много завои. Къде по дяволите да оставиш колата............
 Даже само към заведението да тръгнеш, пак няма къде да спреш. Не, че само заради него си заслужава, ама като пътуваш и трябва да спреш да хапнеш някъде, нямат алтернатива.
............................

Ха, ти го знаеш къде е... Simple Smile Миналата седмица в събота минахме от там на път за вилата на едни приятели, тя е до Вършец, ами....ресторантчето си е баш кръчма, кюфтаците са превъзходни, препечен хляб, сервира се на минутата и има къде да се паркира. Проблеми не сме има ли, място има.!!!! За огромно мое учудване пътя беше изключително в добро състояние до там, а ти знаеш , че е завой след завой.  Сега, кой как си е приватизирал  пещерата...не знам. Вътре по смъртно няма да влезна.  Peace
Днес пих Сангрия, сега му ударих и една бира и е време да си лягам замаяна, защото ако не легна след малко ще нападна хладилника, а вътре се намърдала една приятна тортичка.  Wink
Лека ви!  Hug

# 173
Морена прекрасна е принцесата!!! Пожелавам й да си остане така лъчезарна цял живот!!! Имаш още време за куфарите  Joy Как е каката след бала?
Марче сангрия не съм пила, но си вземам строга забележка и ще се пробва!!!
Ма ко тук са луди на всякакъв вид мероприятия. Като виждам каво е тук, само си представям как е във Франция...Аз най се накефих на скалния орел - да си носиш каскета в раницата, че като си махнеш каската да си го сложиш  Joy Те такива са - със сако ще кара колело  Joy Това са кореняците - освен добър ден с учтиво кимване, друго на чужденец няма да каже!!!
 Мен също ме боли когато се рушат природни обекти...тук виждам комини и останки от фабрики - те са в частна земя, но нямат право да ги пипат - част от историята са, има национални паркове, но хората са щастливи, че живеят в тях и не рушат всичко, за да го застроят с безумно ново строителство...
Иначе и тук е като в бг - модерни, съвременни големи градове и села в които времето е спряло...
Лека нощ момичета   bouquet

# 174
  • София
Лейди, супер снимки! Бабите са направо страхотни Laughing.
Ма ко, аз точно това имах предвид- на такива полянки край рекички обикновено хората си правят пикници, носят си барбекюта. А ние не обичаме точно такъв тип почивка сред природата. Затова и избягваме такива места. Предполагам сте ходили на ждрелото на р Ерма и Трънската пътека. Там беше много приятно също, но откакто по някакви еврпроекти направиха детска площадка с пързалки, каменни барбекюти с пейки и маси и подобни "екстри" се отказахме да ходим. Миризмата на кебапчета се носи във въздуха из цялата екопътека. Същото се получава на Витоша на Игликини полянии Дендрариума.
Крушунските водопади са си класика, да.
А пещери ние не обичаме. Само в Бачо Киро сме влизали, щото е малка. Изпитвам ужас от пеери, а и останалите в семейството не са фенове.
Пусни ми ако намериш тези снимки от Батулия, моля те, ще ми е интересно. Simple Smile

Креми и Хортензия, децата оздравяха ли?
 Дами, да ви споделя един проблем
Скрит текст:
Преди месец ви бях писала, че бълнува, става насън, ходи и плаче, трудно се успокоява. Това продължи около седмица  ипремина. След това обаче започна да плаче през деня, ей така, без причина казва, че и се доплаква. Обикновено вечер. Казвам ви, пробвах всичко. Тя е от децата, които споделят какво чувстват, много говори за прекарания ден, какво е правила, какво е чувствала, въобще говори страшно много с нас и споделя. И не мога да разбера защо плаче. Казва, че няма причина. Вярвам и. Но защо плаче тогава!? Гушкам, говоря...за съжаление в последните дни си изпускам нервите и започвам да се карам като я видя , че плаче. И че не може да каже защо. И когато през деня е плакала, после задължително нощем се събужда. Не бълнува, а идва при нас, гушва се за малко и после отива и си заспив пак в леглото. Просто не мога да си обясня какво се случва! Като я видя да плаче и нещо се обръща в мен от безсилие. Грешим ли някъде като родители, причиняваме ли и нещо, което я наранява...направо ще ми гръмне главата от мисли. И наистина лошото е, че понякога не издържам на плача и и започвам да откачам. То не е един път да му се не види. Дали може някакви предпубертетски изпълнения да са това?! Или ...ако знаете какви работи взех да си мисля. ..че и тя има някакви проблеми като сестра си. Направо ме е обзел тих, а понякога не съвсем тих ужас. Чувствам се като най-ужасната майка на света, която явно не може да се справи и прави детето си нещастно и ревящо.
Днес ще ходим с Бояна на психиатър , за да вземем бележка, че зъбите и тряБва да се правят под упойка. Следобяд пък при невроложката за направление за редовното ЕЕГ веднъж годишно. Не обичам дните, в които се занимавам с доктори. Tired
Морена, страхотно детенце!
Вчера свърших книгата, която препоръча- за Русия и медальоните , близначките...заглавия никога не помня. Crazy Ех, каква книга!!! Сега ще започвам нова и съм убедена, че дори да е хубава, няма да ме грабне- винаги става така след като съм завършила нещо такова, което  ме е оставяло без дъх.

Последна редакция: пн, 07 юли 2014, 07:38 от Валенцето

# 175
  • Fort Worth, TX

Добро утро.Как сте момичета?
Благодаря , че питате за нас.Сашо е супер.Хванахме ангината в супер начална фаза.Повръщането беше еднократно.В момента си допива аб и по нищо не личи да е бил болен.
Славе,Криста яде избирателно.Яде това което и харесва.
При нас нищо интересно.Всеки ден едно и също.Днес ще водя една приятелка на фитнес с мен.
Люси нали е в Албена?
Приятен ви ден.

# 176
Добро утро! Аааа, Креми, кви са тез цигари с кафето? Браво, че Сашо е добре, сега да чакаме хубави новини и от Мушкатова.
Вале, защо не се посъветвате със специалист? Психолог, може би - вие по-добре знаете де - имате опит. Но ти си страхотна майка, шапка ти свалям, никакви самообвинения!
Lady, страхотни снимки и разкази както винаги. Казваш времето е спряло в техните села като в нашите - ама не, не е като в нашите. При нас вече умряха част от селата буквално.
Марче, Терапията е болница "Св. Марина" във Варна - понеже Lady ме попита, затова така го написах, тя като варненка ме е разбрала. Не можах да убедя мама да изчакаме до есента и да я водя в София - не ще и това е! На глава с лекар се излиза трудно, плюс опак и властен характер...
Сега тръгвам към нея - днес влиза в болницата, а утре е операцията.
Хубав ден на всички! Ако остане ред ще ида и на фризьор, че съм като Мата Космата в главата.

# 177
  • Fort Worth, TX
Тея цигари са за пушачките Mr. GreenТука си имаме няколко заклети такива като Марето, Лейди, Мако.

# 178
Добро утро момичета!!!
Креми благодаря за блажното кафе   bouquet Дано сте минали вече болестите за сезона и имате страхотно лято!!! Как ти завиждам и за упоритоста с тренировките........
Вале познаваш психиатри и психолози, защо не заведеш малката за един професионален разговор...детето е чувствително и вероятно това е неговия начин да се освободи от емоциите. За пред пубертета си права - сина ми е на същата възраст и вече показва рога и неадекватни реакции, а тя е момиче и се развиват по-рано. Разговора със специалист ще помогне повече на теб да разбереш как да се държиш.  Hug има ново предизвикателство пред нас - децата порастват-трябва и ние да се променим...
Дами хубав ден ти пожелавам и всичко ще бъде за добро!!! Разбирам те напълно - баща ми беше като майка ти  Hug
Хуквам на сутрешна разходка с дете и куче  Joy Много усмивки и слънце за вас   bouquet

# 179
Здравейте прекрасни Simple Smile
Вале , как ще си лоша майка , изобщо не ги пускай тези мисли в главата си   Hug Имаш прекрасни дечица.Успех с задачите днес  Hug
Моя големия ми е ревнив , та се не знае, ревнува от брат си , ама всичко все едно е по -малък от него  ooooh! обаче събота и неделя бяхме със сестра ми и племенника и ако ви кажа какъв цирк бяха... Детенцето ще стане на година в края на месеца , всичко му харесва всичко иска да види да пипне.... да ама големия батко го гледа , пази всичко му разрешава ( всичко което не дава на брат си) ,а малкия му дърпа играчките от ръцете .... защото играчките са си техни , занесени като отиде да играят с тях. Е направо полудях два дни.
Аз минах тази сутрин рано с колата из града Simple Smile
Славе никой не газя  мила, на всички пешеходци спирам.Младежа си прочете главата от книгата  и сега ще го водя да яде сладолед че навън е вече доста горещо .
Креми радвам се че се оправя бързо  младежа .
Имаше и други болни дечица и те да се оправят  Hug
ма ко аз съм страхлива и скоро не вярвам да ги пусна сами навън момчетата , пред нашия блок има кафе ,детски център ,площадка ,но винаги има много народ и сами без да имам видимост натам не смея.Отделно близостта на махалата ... и вечно преминаващи и ровещи по кофите хорица Sad
Морена много е сладка Гушкан Simple Smile
Ladybird_ разгледах снимките , бабите са много сладки Simple Smile
Ставам че вече напира да излизаме .
Приятен ден на всички Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт