дано спре да повръща детенце.
Кога идва таблета? Системата с образованието си е доста добра - училищата са по квартали с достатъчен капацитет за живеещите там. Тук хората не са като в бг закопчани за една къща цял живот - ако доходите ти нарастнат си позволяваш по-добро и обратното. Та представи си София разделена на квартали - в единия живеят една група от населението, дето не работят, само на социални помощи я карат и имат купчина деца - там примерно има пет училища и те поемат всички деца от квартала, защото образованието е задължително и трябва да е достъпно. Обикновенно тези квартали са с висока престъпност, ниски данъци, евтини магазини, евтини къщи и наеми, та си направи сметката какъв ще е рейтинга на училището. В такъв квартал човек с доход не би живял. След това имаш друг квартал, където населението е с друга религия и различен майчин език от основния - тези общности обикновенно са доста сплотени, вдигат изкуствено цени на къщи и наеми и ги отдават само на хора от тяхната общност, съфинансират училищата и съответно ваканциите не са съобразени с Коледа и Великден. В тези квартали има училища с отлични рейтинги. След това имаш работнически квартал с много емигранти, където почти не се говори основния език...и т.н. Та по принцип всички деца учат в кварталното училище, изключение са тези училища, дето са с изпити. Тук за разлика от бг децата с потенциал могат да се развиват - в училището на малкия са два класа за възраста - в единия клас са по-напредналите. Отделно самите класове са разделени на групи и с различните групи се работи различно. Има основен учител и помощник учител - двама преподаватели работят с 24 деца - децата са на различни нива и затова и заниманията са им различни - малкия до сега беше супер зле по английски и с него се работеше индивидуално докато застигна изоставащата група, докато по математика е добре, и там е в напредналата група. Та лично на мен тази система ми харесва повече от тази в бг, където критериите за добро училище са доста размити и оценяването на децата е доста субективно. По-скоро в бг децата на богатите имат по-добри шансове заради частните уроци, транспорт, че дори и рушветите... Тук децата нямат бележници и оценки - имат външно оценяване.
, добре ми изглежда
Как сте, мили мои? Липсвам ли ви

Бор до бор, тук там катерица, мухи колкото искаш, защо съм забелязала, че на планина винаги има мухи за разлика от морето, и една зелена морава. Нищо интересно. Която от вас иска смяна веднага правя и да е спокойна, нищо няма тук да ѝ се случи, тук случки няма, само скука.
Нищо няма да кажа повече. 

Вио, също??

Направо сме си "Изгубени в превода"...............
Грешката е накъде при нас, ама ние не си я виждаме..

). Занимавала съм се с недвижими имоти, баща ми беше в Софстрой дълго време, мъжа ми е работил много време по обекти с близък роднина, собственик на строителна фирма, отговарял е за разчитането и изпълнението на плановете, доста съм наясно със строителството.
. Тогава сградата беше на 10 години. Канкретизирам начина на изпълнение на новите сгради, не друго. Ама хората са твърдо убедени, че щом е нова сграда то задължително е надеждна. Предпочитам 30 годишна панелка пред 15 годишна тухла, канкретно в София. По-сигурно ми е

. Хората се обръщат след нея, вчера в Метро една госпоДжа от персонала направо се навря в лицето и и я гледа , докато върви. Егати нетактичните хора значи! Щом такова голямо дете кряка така, значи има някакъв проблем, що трябва да я гледат постоянно не знам. Ако сме само двете - Бояна и аз, е като ангелче ви казвам, усмихната, послушна, тиха и кротичка. Е, с нас ли са баща и и сестра и направо киното е налице!
, но щом казваш, че е добра- така е.