Домакини 41 / лятото е вече тук

• 53 043
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
  • Fort Worth, TX
Оф, Сашо е с гнойна ангина и повръща.Офффф. Sad

# 106
Оф, Сашо е с гнойна ангина и повръща.Офффф. Sad
милото дете , много е неприятно  прави компреси, ако дава ... той скоро не беше ли на АБ ?

Джейми, какви са тези кюфтенца с яйца, я издай бързо
Ами ето ги направо от ФБ моите не знам кога ще би свали мъжа ми  ooooh!
Скрит текст:

при мен гнездата станаха по малки и малка част от белтъка се засипа , но пак си се изпече , ето цитирам и рецептата: 800 гр. кайма, 4,5 печени червени чушки,4,5 кисели краставички,1 кутия гъби мариновани,1 кутия царевица/125 гр/ подправки по желание. Каймата се овкусява и се смесва със всичките продукти нарязани на ситно, правят се гнезда и се поставят в предварително намазана с мазнина тавичка да се запекат за около 30мин. После се добавят яйцата и се запичат отгоре.

Лус не писа ли че за 10 дена заминава все още трябва да са там Simple Smile
 dami това с обиколка по лекари не е много приятно.Напомняш ми  че моя доктор още не се е обадил , ако и утре не го направи в понеделник ще се паркирам в 8 ч пред кабинета.И детето трябва да водя на зъболекар, каза ако до месец няма промяна ( показване на зъб) ще правим снимка.
Валенце и ти имаше тревоги с зъби при Бубето , какво става с вас?
Няма почерпки тази вечер, няма ги момичетата , аз май ще си лягам .

# 107
Наздраве момичета!!!

Креми много неприятно ангина посред лято  Praynig дано спре да повръща детенце.
Дами радвай се на момчето си, а с майка ти сега ще е по-добре!!!
Джейми супер са тези кюфтаци!!!
Ма ко добър ден сте имали   bouquet Кога идва таблета? Системата с образованието си е доста добра - училищата са по квартали с достатъчен капацитет за живеещите там. Тук хората не са като в бг закопчани за една къща цял живот - ако доходите ти нарастнат си позволяваш по-добро и обратното. Та представи си София разделена на квартали - в единия живеят една група от населението, дето не работят, само на социални помощи я карат и имат купчина деца - там примерно има пет училища и те поемат всички деца от квартала, защото образованието е задължително и трябва да е достъпно. Обикновенно тези квартали са с висока престъпност, ниски данъци, евтини магазини, евтини къщи и наеми, та си направи сметката какъв ще е рейтинга на училището. В такъв квартал човек с доход не би живял. След това имаш друг квартал, където населението е с друга религия и различен майчин език от основния - тези общности обикновенно са доста сплотени, вдигат изкуствено цени на къщи и наеми и ги отдават само на хора от тяхната общност, съфинансират училищата и съответно ваканциите не са съобразени с Коледа и Великден. В тези квартали има училища с отлични рейтинги. След това имаш работнически квартал с много емигранти, където почти не се говори основния език...и т.н. Та по принцип всички деца учат в кварталното училище, изключение са тези училища, дето са с изпити. Тук за разлика от бг децата с потенциал могат да се развиват - в училището на малкия са два класа за възраста - в единия клас са по-напредналите. Отделно самите класове са разделени на групи и с различните групи се работи различно. Има основен учител и помощник учител - двама преподаватели работят с 24 деца - децата са на различни нива и затова и заниманията са им различни - малкия до сега беше супер зле по английски и с него се работеше индивидуално докато застигна изоставащата група, докато по математика е добре, и там е в напредналата група. Та лично на мен тази система ми харесва повече от тази в бг, където критериите за добро училище са доста размити и оценяването на децата е доста субективно. По-скоро в бг децата на богатите имат по-добри шансове заради частните уроци, транспорт, че дори и рушветите... Тук децата нямат бележници и оценки - имат външно оценяване.

# 108
  • София
Добра вечер!
 Кремче, да оздравява бързо Сашо! Дава ли да му правиш компрес с извара? Клеева тинктура за подсилване на имунитета?

Ста ди, браво, че е оздравял Гошко без проблеми ! Дано скоро нямате такива тревоги!

Дами, винаги съм харесвала йога, но не  еза моите кила това чудо.

Ма ко, аз не ти честитих таблета. Със здраве да го ползваш!

Джейми, точно днес ходихме да видим какво ще ни трябва за зъбките, за да ги напарвим с упойка. Ще ви споделя и тук, нищо, че на вас не е нужно, може на някоя ваша позната да свърши работа:
http://www.eo-dent.com/news.php?lang=bg
Снимките по средата вижте, това са кабинетите за деца с увреждания. Първо детето си играе в сензорната стая, която е оборудвана със специални играчки, игри и подобни неща, подходящи за нашите дечица. След това детето леко и внимателно се упоява с райски газ и едва тогава следва венозна анестезия. После има стая с легло, отново оборудвана перфектно, все едно детето си е уддома, докато съвсем излезе от упойката. Някои мои приятелки вече водиха децата си и са супер доволни от отношение и всичко. И е абсолютно безплатно.
Часът ни е чак за края на месеца поради многото пациенти от цялата страна, които идват тук. Ще направим едни кръвни изследвания ден два преди това и готово. Притеснено ми е малко, но днес като говорих с хората в клиниката и видях цялата обстановка и слънчевото и позитивно излъчване на всички се успокоих...

Иначе ние сме добре, разходки, почивка и така. Ходихме до Метро, купихме една страхотна раница за туризъм, ама много готина, на половин цена с едни точки, дето събирахме. И една също много хубава футболна топка за племенника на половин цена пак с точките.

Толкоз от мен, лека ви нощ! Hug

# 109
  • при късмета
Вале, както го описваш, добре са го направили в кабинета. Радвам се, че все повече се мисли за такива деца.
Ако сте тук другата седмица, ще излезем да се видим
Джейми, мерси за рецептата   bouquet, добре ми изглежда
Калинче, това че на децата се гледа индивидуално при вас най-ми харесва. Така е много добре. Така се знае, че трябва да набляга на предметите по който е в догонващата група, а останалите си му вървят.
И все пак какво се случва с някое много умно дете от квартала на социални помощи например? То има ли възможност в по-горен клас да отиде в по-добро у-ще?
Креми, бързо да се оправя Сашко

# 110
Ехооооо привет от моренцето Hug Как сте, мили мои? Липсвам ли ви Mr. Green
Ние сме много добре, засега всичко е супер. Децата са добре, Ванко малко беснее повече от необходимото, ама му е простено. После ще се укротяваме. Деичката си е кротичка както обикновено, всички наоколо и се радват и тя им се хилоти кат' съща ряпа Mr. Green
Да видим до кога ще издаяним, ама нещо много ни харесва и хич не ни се мисли за връщане.
Ще показвам снимки като се приберем.
Лейдибърд, много е интересно това с училищата. Това с индивидуалния подход е направо гениално.
Ма ко, честита ти награда. Верно си голяма късметлийка.
Креми, бързо оздравяване на Сашо.
Сега ще ви изпозабравя всичките, извинявам се за което, ама чета на час по лъжичка, така и пиша, та....чувствайте се поздравени и гушнати от всички нас Hug

# 111
  • София
Добър вечер, прекрасни!  Hug
Тук, където съм в момента си е направо зима, аааааа повече тази работа няма да я бъде... Mr. Green Най-късно в неделя се прибирам. Умрях от студ!!!! Благодаря от тоз разкош.
Калинче, не е за мен тази работа, не ставам за вили и подобни. Дай ми шумотевица, прах, кафене до кафене и глъчка. От тишина съм уморена!!! Ти си права, аз не ставам за село, а и си нямам роднини на село никакви , а и като бях дете цялата махала почти си изнасяше децата някъде по селата , а аз си оставах у нас, самотна.  Mr. Green  За къв ...уй си закупихме тази вила.... newsm78 Бор до бор, тук там катерица, мухи колкото искаш, защо съм забелязала,  че на планина винаги има мухи за разлика от морето, и една зелена морава. Нищо интересно.  Която от вас иска смяна веднага правя и да е  спокойна, нищо няма тук да ѝ се случи, тук случки няма, само скука.

Дами, исках нещо да ти кажа, ама нали снощи ме резна нета , а днес вече съм го забравила. Беше онова за онова...дето ставаме все по-красиви и по-красиви с годините де, ти да не помислиш че е от козметиката, не , не е от последното.  Simple Smile
Успех с операцията!! Ти направо ме шашна с тези осем операции.....какво правят тези хора... newsm78 #Crazy Нищо няма да кажа повече.

Калинче, наздраве!!
 Това обяснение с училищата на мен ми харесва. Когато направиш необходимото в живота си, като финанси си сменяш къщата и съответно квартала и тръгваш по стълбичката нагоре, а не като тук живееш в панелка .....един краен квартал, ама много краен и караш последен модел Мерцедес. Нещо не се връзват нещата, нали??

Ма-ко, ти питаш Калинка, ако някое дете е толкова даровито , а е от друга прослойка така наречено, как ще върви нагоре...ами те ще го забележат, ще отпуснат стипендия и ще го подпомогнат. Това което чета по разни док. статии все така се прави.   Peace

Креми, бързо да се оправя Сашо. Ангината е гадна работа с висока температура, но АБ ще се  справи. Ако искаш направи онзи компрес с извара, но аз бих ти препоръчала друго бабешко лекарство, нишадър. Намокряш тампон с малко  вода, изстискваш го,  който е увит около една дълга пила за нокти например и бъркаш в гърлото и обтриваш бързо. След няколко дни няма и да имаш спомен от ангината. Да, гадно е на този на когото се прилага, защото се задейства рефлекса за повръщане, ама ти го удряш през устата и той от изненада връща обратно всичко и рефлекса спира. Пробвала съм го не един път и зная. Престраши се и го направи.  Simple Smile

Вале, тази клиника много ми харесва, разгледах я. Ще бъдеш спокойна!

Джейми, много ми е приятно да чета,  че продължаваш да се моткаш с колата из улиците. Само така, не слизай!!!!!  Отивам да ти чета рецептата за кюфтаците.  Simple Smile

Тези които са от Варна да не ходят на плаж. Съобщиха днес по новините, че в морската вода са открити коли - моли, чуднички разни други бактерии и да се пазят хората.  Менделеева таблица от бактерии.  Как може такива нещо, това го няма никъде по света или аз не съм чела ??????
Людмилка се изгуби на морето... newsm78 Вио, също??

Кой каза наздраве???  Heart Eyes

# 112
Наздраве Марчеееееееееее Те ингилизите не са прости, ама ние си правим изводите за тях от тези дето са по нашето море, а за съжаление това са хора точно от гетата. Ония с къщите за няколко милиона не почиват в бг.....
Вале това за клиниката е много хубаво!!! Дано мноооого рядко ви се налага да я плзвате!!!
Честито ви придобивки - от употреба да ги накъсате!!!
Вио весело изкарване на морето!!! Нека да лудее Ванко - нали за това е почивка  Joy
Ма ко тук всеки има възможност. Дали е добро училището не се свързва само с оценките от английски и математика, а има още фактори - сигурността на децата, съотношение учител/ученик, дали децата се чувстват щастливи, посещаемост... Дори в недобрите училища има добри ученици. В началното образование до 11г. децата не могат да ходят сами - това означава, че или сам си го водиш, или плащаш на детегледачка. Задължително те разпределят от кметството по район, като имаш в предвид, че в наше село са над 10 началните училища. След 11г е следващото училище - тук имаш право да избираш училища с изпит и пак кварталните - това е до задължителните 16г. След това имаш по желание т. нар шеста форма, която е две години, ако искаш да продължиш в университет, както и шеста форма колеж за да учиш професия. Като колеж можеш да учиш и задочно докато работиш. Имаме познати които са се измъкнали от гетото точно със задочната форма на колеж. Но ако родителя е на помощи и единствената му идея е как да му стигнат парите за бира едва ли ще издържа умното си дете след задължителните 16г. да учи...та системата дава възможности, но дали родителите ще ги дадът е друг въпрос.

# 113
  • София
Наздраве Марчеееееееееее Те ингилизите не са прости, ама ние си правим изводите за тях от тези дето са по нашето море, а за съжаление това са хора точно от гетата. Ония с къщите за няколко милиона не почиват в бг.....
...............................
Тъй де, тъй, а ние си мислим, че всички от там са долнопробни профани... Joy Joy Направо сме си "Изгубени в превода"............... Joy Грешката е накъде при нас, ама ние не си я  виждаме.. Mr. Green
След малко ми започва филмчето по НВО и ще ви кажа довиждане до утре.
 wavey

# 114
  • при късмета
 Ма-ко, ти питаш Калинка, ако някое дете е толкова даровито , а е от друга прослойка така наречено, как ще върви нагоре...ами те ще го забележат, ще отпуснат стипендия и ще го подпомогнат. Това което чета по разни док. статии все така се прави.   Peace
Да това питам. Теоритично уж навсякъде е така, поне в западните държави и щатите. Питам на практика дали е така.

Аз да ти кажа и да имам пари да започна да строя къща от нулата и да имам възможнсти, пак тук ще е, в квартала. Даже мястото съм си харесала. Нищо, че е краен квартал. Аз пък намразих центъра след повече от 10 години работа и излизане там.
Ама това съм аз де, повечето хора с получаването на повече възможности биха сменили квартала. Аз бих сменила апартамента с къща (направо ме навиха моите двамата), но и да сменя квартала няма да е от най-скъпите.
А и за панелките се сетих. При новото (бездарно) строителство предпочитам да живея в панелка, особено след зачестяване на земетресенията (уф, пак се сетих  ooooh!). Занимавала съм се с недвижими имоти, баща ми беше в Софстрой дълго време, мъжа ми е работил много време по обекти с близък роднина, собственик на строителна фирма, отговарял е за разчитането и изпълнението на плановете, доста съм наясно със строителството.
Преценката ми за апартаментите по делото се потвърди от вещото лице по него на 100%, даже ме пита защо не съм я направила сама  hahaha. Тогава сградата беше на 10 години. Канкретизирам начина на изпълнение на новите сгради, не друго. Ама хората са твърдо убедени, че щом е нова сграда то задължително е надеждна. Предпочитам 30 годишна панелка пред 15 годишна тухла, канкретно в София. По-сигурно ми е

Вио, браво, че изкарвате добре. Хубаво да си починете и децата да се наиграят и разнообразят
Калинка, значи си е измислено, това питах

# 115
Ма ко в бг няма такова разпределение на кварталите та за това не можеш да го разбереш. Тук в добрия квартал и имотите и данъците са по-високи, цените в магазините също - та там живее този който може да си го позволи. Съответно престъпността е много по-малка. В бг всичко е много размито - особенно с блоковете - то на един етаж може да живее примерно лекар и срещу него паразит на помощи....За училищата също няма как да ги сравним двете държави - тук доброто училище не е мода както е в бг, няма езикови, математически, хуманитарни и т.н. гимназии - има си начално и средно училище и т. нар. академично ориентирани гимназии където се влиза след изпит в последната година от началното образование. За стипендиите не съм наясно и не съм чела, но това, което знам е, че деца на родители на помощи са с безплатен обяд в училище. За началното училище /до 11г. възраст на детето/ ти не купуваш нищо, освен униформата/която е безумно евтина/ - ни химикали, ни тетрадки - нищо!!! От родителя се иска само детето да е с униформа и да ходи на училище - ако отсъства без причина - глоба £2000.
За строителството в бг се сещам един стар виц - дето японците дошли гледали и накрая казали - само децата им са невероятно хубави, щото не ги правят с ръцете си....

# 116
Момичета, днес "пораствам" с една година! Да се почерпим за здраве с не баш здравословна шоколадова торта и разхладителни коктейли!

# 117
Смърфи да си здрава, щастлива и обичана!!! Да се сбъднат всичките ти мечти!!! Бъди все така усмихната и позитивна!!! Честит рожден ден!!!

# 118
Добро утро Simple Smile
Смърфи ,честит рожден ден !!!!!!!!!Пожелавам ти много много здраве и щастие !
Да определено образованието там е на светлинни години от нашето.Тук при нас като са решили че едно училище е елитно , а друго не.... В последствие се оказва че не е точно така , но вече си се борил да влезе детето в него.
Ето в най- желаното в квартално училище вече няколко години има 7 паралелки , в другото не толкова долюбвано заради деца от ромски произход ( не че в другото няма такива ) се оказва че децата след изпитите в 7 клас са с много по -добри резултати .
Та цялата тази истерия тук , не е много оправдана.Казвам истерия защото от 3 г за детска градина и 2 г за училище се кандидатства по ел.път и децата са с предимство в района по постоянен адрес.Добре че голямото ми момче беше прието преди това защото представете си то ще е прието в някое от 4 училища , но малкия ако е приет в най - отдалечената градина от това училище ...То една година така беше в близост с но отнема 15 мин с кола да се оставят децата.Сега малкия е в градината която е до училището на баткото и е много по лесно .
Вио тази Дея Simple Smile
Марче защо не ти харесва там горе на хладничко ? И катеричките , много ги обичам, даже си представям гледката ...

# 119
  • София
Честит рожден ден, Смърфче! Да си здрава, щастлива и обичана!  bouquet

Марчеее, идваааам! Боже, как обичам точно това, което описваш, не е истина просто. Какво не бих дала за една такава къща, само две стаи ми трябват и голям двор, нито луксове ща, нито нищо! Онзи ден ходихме в Иваняне/ селце до София/ до един колега на ММ. Ако знаете колко е хубаво, чисто, спокойно....и скъпо! Сигурно ако си продадем апартамента само парцела за строеж може да купим.

Ма ко, тук сме другата седмица, в работните дни , де. В почивните сме на кръщене в Монтана. Ще се видим, само да измислим къде, щото Бояна на едно място трудно ще седи. Тя като цяло в последната година трудно стои където и да е, когато има публика. Казват, че е от пубертета, ма не знам. Невъзможна  е станала, когато е сред хора- то е крякане, врякане Crazy Crazy. Хората се обръщат след нея, вчера в Метро една госпоДжа от персонала направо се навря в лицето и и я гледа , докато върви. Егати нетактичните хора значи! Щом такова голямо дете кряка така, значи има някакъв проблем, що трябва да я гледат постоянно не знам. Ако сме само двете - Бояна и аз, е като ангелче ви казвам, усмихната, послушна, тиха и кротичка. Е, с нас ли са баща и и сестра и направо киното е налице!

За училищата- аз много не  я разбрах тая система, Лейди,  Flutter, но щом казваш, че е добра- така е.
Аз съм в драма какво правим след 4 клас с Мария. Тя сега ще е 4 клас. Доволна съм от учителката и много, много. Уникална жена! Но след 4 клас не искам да остава в нашето училище. Искам да я местя в 32 или 18. Обаче ми казаха- само връзки....и пари. Е, връзки нямам, а пари под масата за образование съвестта никога не би ми позволила да дам. Така че ще си остане вероятно в това училище и ще разчитам най-вече на това, че е много съвестно и добро дете. И дано си остане такова и през пубертета.

Лейди, една поредица книжки исках да ти препоръчам, сега ги чете Мария и е много развълнувана от тях. Някакви детски криминални романи са, препоръча ми ги приятелка. Много са добри! Сега спят децата и не мога да вляза в стаята им обаче.

Моренка, започнах препоръчана от теб книга, наистина е интересна много, благодаря ти!!!
Ако не си чела на Сидни Шелдън Отвъд полунощ /две части са/- препоръчвам:
http://chitanka.info/text/10181-otvyd-polunosht
Много хубава, държи в постоянно напрежение и има невероятни обрати!

Сега, дами, ще ви поздравя с една песен, която далеч не е лятна, но е страхотна, нежна, прекрасна:

Общи условия

Активация на акаунт