ЮНЧЕТА засмени, добре дошли в РОДЕНИ! - 1

• 30 706
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте!Да се запиша и аз в новата тема.При нас нещата вървят добре,като изключим,че и този път не сполучихме с кърменето.Вече за съжаление сме изцяло на АМ.Давам Аптамил - 7 пъти на ден по 100мл. и май не му стигат вече.Едното нощно хранене пропускаме още от първата седмица.Подсичането оправих и аз със Судокрем.Колики имаме малко,овладяваме ги с Инфакол за сега.Къпем се всяка вечер,вчера за пръв път с козметика.Навън почти през цялото време спи,освен ако не огладнее.Като цяло се радваме на едно спокойно бебе,а тъй като е второ и аз съм по-спокойна.

# 91
Везничке не е задължително на първото ходене да ви даде направление за ортопед,нашата ни каза,че за този месец не може,но пък ние имахме притеснения за едното краче и предпочетох да си платя.Аз водих Маги при Драганов във ВМА,там ходих и с баткото и съм доволна,той не приема с направления,прегледа е 30 лв.
М/у другото всички с момичета е добре да не отлагат посещението при ортопед,защото те са  по предразположени към луксации  Peace
Разходките за мен са най-приятната час от деня  Mr. Green Ние прекарваме по минимум 2:30 ч. навън сутрин и още поне 3 вечер.Събота и неделя при хубаво време излизаме в 10 и се прибираме към 20ч.  Blush Ама аз съм си такава не обичам да съм затворена вкъщи  Mr. Green

# 92
Здравейте мами и бъдещи такива Hug още не съм успяла да изчета всичко, но имам два въпроса. Ставаше въпрос за ортопед по рано, но не се сещам- кога дават направление ? Нашата педиатърка каза 4 месец. Но на мен ми се струва късно ... Не че имам някакви притеснения, но все пак . И друго - вашите бебчета хълцат ли често? Ние почти при всяко хранене .. Благодаря предварително Wink на чакащите - още малко търпение. Стискам палци  Hug

# 93
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
.....

за ЛЛЛ
Благодаря за отговорите. Simple Smile
Зърната видимо изглеждат добре, но ги усещам много чувствителни, особено ако нося сутиен (нося рядко и за кърмачки, мисля че не е стегнат). Усещам болка и когато нещо се допира до зърната. Все едно иглички, които отиват от зърното навътре. Случва се да ме заболи и без допир и забелязах, че винаги след това спонтанно се появяват капчици кърма.
При самото сукане няма болка. Боли понякога при захапването, случва ни се да засмуква само зърното и после да издърпва част от ареолата.
Обикновено се кърмим легнали, сменям и двете гърди.  Малката обикновено заспива след 30 - 40 мин сукане преди да сменя с другата гърда или в началото на смяната. След това често суче спейки и не така активно.
Това за кърменето в полусънно състояние - да разбирам ли бебето да е не съвсем будно?
Иначе това с дъвкането и дърпането е по - скоро в началото на кърменето.

Здравей, Мирче- Немирче,
Благодаря за споделената допълнителна информация.
Относно силно чувствителните зърна ти предлагам да погледнеш две много полезни статии. Има вероятност млечницата да е засегнала и гърдите ти. Ето малко повече информация
тук и тук
Обикновено млечницата по гърдите се лекува с лекарството, което педиатър е назначил за излекуване на млечницата при бебето. Би могла да се консултираш с вашия лекар за бебето и ако са налице гореописаните симптоми да споделиш и за гърдите,за да се лекувате едновременно. Ще се радвам, ако споделиш, дали се налага едновременно лечение и как то протича при вас.
От описаната организация на кърменето разбирам, че понякога бебето суче от едната гърда, а понякога и от двете. Вариант ли е да опиташ да й  даваш на едно кърмене едната гърда, ако вече лактацията е достатъчно стимулирана и не дохранваш? Давайки двете, бебето приема много от предното мляко (и от двете гърди), което е с по-високо съдържание на лактоза, която понякога се свърза с дискомфорт при бебчетата. Кърменето в полусънно състояние е наистина когато бебето не е напълно будно. Например нощем голяма част от бебета проплакват и са полубудни, когато се хранят. Дъвкането и дърпането в началото на кърменето е докато се активира потичането на млякото и се среща често при голяма част от бебетата. Ако това продължава да създава дискомфорт у теб, би могла първо да дръпнеш с помпата няколко пъти, за да стимулираш потичането на млякото и тогава да предложиш гърда.

# 94
  • Шумен
Здравейте от мен все още 2в1... Rolling Eyes Честито на мама addy_1   bouquet
Офф май само аз останах...знаех си че ще сме последни...  Laughing

# 95
Мики, шапка ти свалям как успяваш с разходките. На мен всеки ден ми е ол инклзив - всичко ми е включено перални, миялни, печки, ютии  #Crazy Вечер, ако не съм каталясала излизаме с таткото и кучетата. Имам чувството, че ако не тичаме по доктори това дете слънце няма да види  ooooh!

# 96
Bellisima82 и моята програма включва същото,без гладене,приключих с него  bowuu Само,че аз тези дейности ги правя м/у 14-17,когато таласъмчетата спят  Laughing Е понякога оставям миялната и готвенето на ММ за да подремна с тях,но той няма против 'щот съм го освободила от присъствието на децата през нощта т.е спи в отделна стая  Flutter
Чистенето сме си поделили аз бърша прах,той минава с прахосмукачката и свършваме за 1 час макс.
И все пак да не забравяме,че имам голям бандит,а него състоянието на общия дом не го засяга,интересува се повече от катерене на дървета,каране на колело и мазане в тревата с приятелите му  Laughing

# 97
Ей, на това му се казва да сложиш ред в къщата  Laughing

За гладенето отдавна го мисля. Аз гладя, защото ми седят много твърди дрехите, като не слагам омекотител.

# 98
Здравейте от мен все още 2в1... Rolling Eyes Честито на мама addy_1   bouquet
Офф май само аз останах...знаех си че ще сме последни...  Laughing

Не си сама, и аз още чакам, днес ме приеха в болницата, за да ми следят тоновете, нооооооо засега индикации за раждане никакви . Много се депресирах, искам вече всичко да минава.....

# 99
мики браво направо шапка ти свалям как си сложила всичко под контрол. Мен пък ме гони ужасна параноя сега като духа дали да я изведа дали пък няма да и е студено или прекалено топло. второ ми е но незнам какво ми става

# 100
  • Шумен
v.r.i. утре съм на преглед и ако до 3-ти не родя и мен ще ме приемат в болницата дано направо да ми го предизвикват а не да ме чакат там защото със сигурност няма да ме хванат болките там...  ooooh!

# 101
Здравейте мамчета,влизам набързо да се отчета и аз че днес в 11:50 проплака първата ми рожба Желязко.3520,52 см. Чрез спешно секцио.Вече сме добре възтановяваме се.Пожелава на всички нови мамчета да се възтановяват бързо,на слънцата ни да са здрави и да имат прекрасно детство,а тези които чакат леко раждане

# 102
Здравейте , милички! Днес ни зарадваха с добри новини, Преско вече диша сам, поне за сега, не смея да се похваля чак Praynig Heart Eyes, дано чуваме само положителни новини, и докторката вече е спокойна личи си по начина и на говорене, дадоха ми да си го галя и да му говоря Hug

Белисима, права си да не пиша притеснителни неща, ако има нещо ще ти пиша, въпреки че нищо не ми е ясно, как и какво стана   bouquet

Благодаря на всички за подкрепата  Hug

# 103
  • Шумен
единствена честито и на теб бързо възтановяване   bouquet

# 104
  • Видин
Ние също свикваме с коликите,слагам Колийф и вече от 2 дни са по-малко.Както писах и по-рано много сме лакоми и не се кърмим ,а се цедя и от време на време дохранвам с Фризолак.От него мислих ,че ще се запича ,но го понася много добре. От вчера обаче,започна да му сълзи едното око,почиствах го с преварена вода и  като ,че ли се оправи ,но сега вече виждам и другото е така.Не знам от какво са се възпалили. Имам капки Офталмо-Септонекс и се чудя дали утре сутрин да му капна,мисля ,че Тобрекса са по-силни.Педито е в сряда на работа по график за да го види и малко ми е притеснено гледайки го така.
На всички родили мами ,да са ви живи и здрави бебенцата   bouquet
На всички чакащи спокойствие и късмет   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт