ЮНЧЕТА засмени, добре дошли в РОДЕНИ! - 1

• 30 736
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
Аз имам най обикновен аспиратор от баткото още и ми върши работа,тези за прахосмукачка не съм пробвала  Peace
Кърмя   навън доста често,дискретно до колкото е възможно т.е обръщам се до като поеме зърното и толкова  Blush Ако трябва да я кърмя само вкъщи не трябва да излизаме въобще,а честно казано нищо не се вижда  Peace

# 496
Kalona ние имаме такъв аспиратор.С баткото ми върши чудесна работа,но той е на три.Не знам колко е подходящ за бебета,с Манол за радост още не ми се е налагало да го ползвам.

# 497
Ейй, откраднах най-сетне половин час и дотичвам ви да драсна няколко реда Simple Smile
Вчера закръглихме полумесечинка и излязохме на първата истинска и продължителна разходка ,дори понеже  времето беше чудесно, се размотахме повече от предвиденото, та и аз най-импровизирано направих едно кърмене сред природата Wink  Ето го младежът на "пикник" образно казано Mr. Green малко след като е поцокнал блажено.

Относно аспиратора - взех му едно несесерче на Филипче и вътре има такъв с помпичка, но още не съм го ползвала. Все се притеснявам да не му драсна лигавицата на носа с този накрайник и да направя бела Rolling Eyes Затова го карам с клечките за уши след баня да му почиствам ноздричките.

Да ви попитам момичета...може и консултантите на ЛЛЛ да кажат... Днес забелязах на едната си гърда доста голямо червено към лилаво петно все едно е ударено мястото, но не съмсе удряла, на допир не ме боли (не и повече от обикновеното, когато е напрегната, пълна с мляко гърдата).  Та въпросът ми е дали ви е избивало такова нещо, да се притеснявам ли или може да е от притискане в неудобна позиция в сутиена напр?... newsm78

И още нещо си присетих да ви питам - откъде можеше да се намали размер на картинка/снимка до размери за аватар?

Последна редакция: сб, 12 юли 2014, 14:28 от Miss Blondy~Redhat

# 498
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Мамита , благодаря ви за стиснатите палчета и пожеланията за скорошно изписване!имам въпрос към вас или към ЛЛЛ Днес кърмих бебчо, докторката ми каза че един или два пъти ще кърмя, а през другото време ще се цедя и ще събирам мляко, което ще им нося, дадоха ми шише, но не бяха наясно как да я съхраня, докторката няма да я има 10 дни, ще е извън БГ и няма как да я попитам, сега в 21ч се изцедих и сипах кърмата в шишето, оставих го в хладилника, после в 24ч,в3ч, в 6ч, в 9ч, в 12ч за 15ч и 18ч ще кърмя и те след това ще дават кърмата до другия ден до 15ч, това не са ли много часове да е престояла, тя ще е в хладилник но не знам как стоят нещата? Дано ме разбрахте, че малко омотаного написах

Здравей, Магдалена,
Виждам, че до-ре-Ми е отговорила, но за всеки случай публикувам информация:

Според BAMS на Нанси Морбахер от 2010 г., прясно изцедената кърма би могла да бъде съхранена по различен начин:
- в отделение за дълбоко замразяване/ фризер (- 18 °C) за 6-12 месеца;
- в камера със самостоятелно отделение в хладилника ( до - 18 °C) за 3-4 месеца;
- в хладилник  (4°C)- до 8 дни, като съхранението не бива да бъде на вратата на хладилника;
- в хладилна чанта или друг охладител (15°C) - 24 часа;
- при стайна температура (19°C-22°C) - 6-10 часа;
- при стайна температура  (23°C-25°C) - 4 часа.
Според същият източник размразена в хладилник кърма би могла да се съхранява  в хладилник  (4°C)- 24 часа, а  при стайна температура 19°C-25°C- 4 часа; размразена, топла кърма  би могла да се съхранява в хладилник  (4°C)- 4часа, а на при стайна температура 19°C-25°C- докато трае храненето; топла кърма, от която е хранено бебето се съхранява  при стайна температура 19°C-25°C единствено докато трае храненето. Останалата след хранене кърма се изхвърля. Не се препоръчва даване на кърма, от която вече е пито, тъй като тя е идеална среда за развитие на микроби.
Времето за съхранение на замразена кърма може да варира в зависимост от това, дали преди замразяването кърмата е била съхранявана на стайна температура или в охладител или хладилник. Hug

# 499
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
....
.
Да ви попитам момичета...може и консултантите на ЛЛЛ да кажат... Днес забелязах на едната си гърда доста голямо червено към лилаво петно все едно е ударено мястото, но не съмсе удряла, на допир не ме боли (не и повече от обикновеното, когато е напрегната, пълна с мляко гърдата).  Та въпросът ми е дали ви е избивало такова нещо, да се притеснявам ли или може да е от притискане в неудобна позиция в сутиена напр?... newsm78

.....
[/color]

Здравей, Miss Blondy-Redhat,
Възможно е описаното от теб червено петно да е запушен канал. Запушването, както вече си предположила, би могло да бъде предизвикано и от механично притискане, например от тесен сутиен.
Положителен ефект има и затопляне на гърдата преди кърмене  с компреси или дори топъл душ и охлаждане след кърмене с хладни компреси. Би могла да опиташ  и смяната на позата на кърмене и по- често предлагане на засегната гърда.
Много майки изпитват облекчение от компреси от изстудени зелеви листа. Зелев лист от хладилника се набучва лико с вилица или се намачква с точилка и се слага между сутиена и гърдата, без да покрива ареолата. Когато повехне се маха. Добре е да се има предвид, че зелевите компреси биха могли да имат леко намаляващ кърмата ефект ако се ползват продължително време.
Моля те, сподели, дали описаните варианти работят при теб и дали е изчезнало това зачервяване.  Hug

# 500
Момичета,днес ви черпя виртуално за РД на баткото,става на 3год.
По случая и ние днес направихме първата голяма разходка /проблемът ми е само шевовете,болката и дискомфорта/,стиснах зъби и навъртяхме бая километри Simple Smile Доволна съм,напазарувахме някои неща за довечера,пихме кафенце+кърмене за беба,покрита с една пелена.Сега почиваме,че довечера е голямото парти Stuck Out Tongue

# 501
Kalona, ние ползваме аспиратор, само че неот този вид, а от другия - тип помпичка  с накрайник. Имаме си сополчета и доста бързо излизат с него. Честно казано казват че това, което полЗвам  аз не било хубаво за бебето. Аз лично не виждам разлика освен че с помпичката е много по удобно, отколкото с тия маркучи. Но това си е лично мое мнение и мой избор.

primavera11 понеже забелязах, че сме родени в един ден, а казваш че вече чистиш нослето от сополки, притесних се понеже аз не съм все още, защото си мисля, че още е твърде рано, не знаех че новородените отделят толкова рано, а и като я оглеждам не виждам да има нещо, теб кой те посъветва педиатърката или просто забеляза, че има наличие. Сори за въпроса, ама наистина се зачудих!  newsm78 Hug

# 502
Момичета,днес ви черпя виртуално за РД на баткото,става на 3год.
Честит ти рожденик - много здраве и щастие и много да ви слуша и радва.
Аз докато се реша какво точно да купя за сополки и те взеха, че изчезнаха и така и не съм купила нищо още.  Embarassed То всъщност и не бяха точно сополки, а по-скоро пипета, които тя не можеше да изкиха и се дразнеше, че са и в нослето - търкаше го и мрънкаше, но след първите дни - нямаме вече такива индикации.  Simple Smile
Аз още не съм се престрашила да кърмя навън, но скоро мисля да се пробвам. Иначе разходките ни са или в близката градинка, или на тагадък.  Rolling Eyes

# 503
О, кърмя си на вън и пет пари не давам кой какво ще види и ще си помисли. Аз за първи път да използвам гърдите си по предназначение и да взема да се притеснявам... друг път   Peace
Имам една помпичка за нос и е с много меко накрайниче. Беба сутрин като и пръсна физиологичен разтвор и веднага от дълбините се показват едни пипета, които с едно засмукване ги вадя.

# 504
явно наистина на пръв поглед не се виждат сополчета, но както каза chilimura, след пръскане с физиологичен разтвор излизат.

Ще си купя да пробвам, а физиологичен разтвор ми дадоха още в родилното -едно като мостра /прилича на ампулка, но е пластмасова/.

# 505
Калона АЗ използвам такъв но на chicco,много съм доволна.

# 506
Gabrielitka06 първия път Чистих сополки, защото на два пъти от преяждане изкарваше мляко и през носа. Затова взех физиологичен разтвор и капвам, ако се покаже сопол- издърпвам. Освен това говорих с мед. Сестра на нашата педи и ни каза че от отделението имало някаква инфекция, през която всички бебета минавали ( за каква инфекция става въпрос не знам тъй като таткото говори с нея), а и се чистело още бебето newsm78.  Пък и като излизаме навън то са прахоляци и чудесии. Иначе сополките ни са бели, което както съм чела означава, че няма проблем ( просто секрет). Четох някъде също, че не трябва да се почиства нослето с клечка за уши, че можело да вдиша власинките. Радвай се, че не ти се налага да чистиш нослето- при нас пада голяма борба Whistling, ама резултата е един и същ накрая Laughing
Addy_1 да ти е жив и здрав рожденника и много да ви радва

# 507
  • Шумен
Здравейте мамита  Hug ние си излизаме на разходки и хич не ми пука ако трябва да го кърмя навън просто мятам една пелена и готово  Wink
Addy_1 честит рожденник да ви е жив и здрав   bouquet
Относно сополките на нас в болницата ни слагаха физиологичен разтвор и всичко си излезе нямахме проблеми  Peace

# 508
mersi primavera  Hug

# 509
Здравей, Miss Blondy-Redhat,
Възможно е описаното от теб червено петно да е запушен канал. Запушването, както вече си предположила, би могло да бъде предизвикано и от механично притискане, например от тесен сутиен.
Положителен ефект има и затопляне на гърдата преди кърмене  с компреси или дори топъл душ и охлаждане след кърмене с хладни компреси. Би могла да опиташ  и смяната на позата на кърмене и по- често предлагане на засегната гърда.
Много майки изпитват облекчение от компреси от изстудени зелеви листа. Зелев лист от хладилника се набучва лико с вилица или се намачква с точилка и се слага между сутиена и гърдата, без да покрива ареолата. Когато повехне се маха. Добре е да се има предвид, че зелевите компреси биха могли да имат леко намаляващ кърмата ефект ако се ползват продължително време.
Моля те, сподели, дали описаните варианти работят при теб и дали е изчезнало това зачервяване.  Hug

deni_k, благодаря за отговора и идеите за справяне с проблема!  За запушен канал не ми беше хрумвало, но  тъй или иначе реших, че налагане със студен компрес на засегнатото място ще ме облекчи. Направих с подръчни изстудени в хладилника предмети (бурканчета от пюре) охлаждане 2-3 пъти и лилавината избледня. Сега е останало само по-бледо зачервяване, но ще имам предвид и зелевите листа - още утре ще пробвам с тях (само да купя зеле) ив момента, в който натрупам впечатление, ще пиша Peace

Общи условия

Активация на акаунт