Пресните, вкусни плодове, за съжаление, не могат да се съхраняват дълго време и се консумират сезонно или се консервират под формата на мармалади, конфитюри, желета и сладка. Независимо дали плодовете са от магазина, или сами сте ги набрали от градината – качеството е най-добрата рецепта!

За приготвянето на конфитюри, мармалади, сладкà и желета използвайте само узрели, безупречни плодове. Само плодове с високо качество ще дадат свежия плодов аромат и изкусителния, бляскав цвят на Вашите консервирани „съкровища". Не използвайте презрели или наранени плодове.

Всеки плод е специален и има своите особености при подготовката. Например ягодите не трябва да се мият под течаща вода преди консервиране, а черешите трябва да са добре узрели, защото откъснати не могат да узреят сами. Ако желаете добре желирано сладко от череши, пасирайте част от плодовете.
Още съвети за различните плодове

Споделете Вашите съвети и опит с подготовката на плодове преди консервиране.

Последна редакция: чт, 17 юли 2014, 10:58 от Адри́