Споделете 181

• 66 269
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
     Отидох в дъжда да купя шаран. Мен дъждът не ми пречи, даже отидох пеша. Вълчицата купува шаран кило и осемстотин, а то си е шаранче. Много обичам плънката, а в по-големия шаран се събира повече.
   Веднъж във военния завод обсъждахме прасета и свине, кое как и кое е по-хубаво, накрая един от компанията приключи разговора с думите - абе на голямта свиня всичко й е голямо.
  Та шараните току що ги бяха докарали и една женица в дъждобран ми вика кой шаран, колко голям. Па викам няма значение кой, три кила. И все пак си правя сметката за тавата, да не се налага да му режа опашката или главата, защото е неестетско. Както казваше една жена от северозападния - Ние сме ора естете. А женицата ми вика - някакъв допуск ще ми дадеш ли. Ебагу, другарко - си викам - таа е от ВМЕИ-то.
 А на глас й викам - плюс минус половин кило.
И тая жена ми улови един шаран и го сложи на кантара - 2.976. После я помолих да го убие и тя го уби с чук, с рязък, отсечен удар, сякаш избива ябълковиден болт.

# 616
  • Майничка
Благоверният се беше наточил да пълни шаран, но не го огря.  Дамското мнозинство единодушно гласува за паеля с няколко вида риба - значително по-чиста и ергономична (да не кажа мързелива) манджа.
За утеха ще му оставим да пълни пуйка с кестени за Коледа. Laughing

# 617
  • Пловдив
Моя мъж и той се беше наточил за жив шаран, но не го огря - нямам нито време нито нерви за цялото приготовление. Взехме охладена пъстърва от Кауфланд - прилично изглеждаше ще я правя на скара.

# 618
  • о`майна лунна нощ е
Голям проблем имаме - не можем да си спомним поредността на ритуала с пиенето на текила. Та аз съм за 1/лимон 2/сол 3/текила. Права ли съм?

# 619
  • Ямбол
Не е ли сол, текила, лимон?

# 620
Лимон, сол, текила, както казва Туиг. Така я пият на развиделяване в Делиормана.

# 621
  • Майничка
Малко изцеден лимонов сок, сол, текила и резенче лимон.

# 622
Аз мисля, Туиг, че и трите начина трябва да ги опитате по няколко пъти докато откриете верния! Наздраве!

# 623
  chef
и така пия ги
 1.2.3
  2.3.1
  3.1.2.
и всичките заедно  наздраве #Crazy

# 624
  • Пазете Гор
Наздраве, Нино, ти имаш и празник, чини ми се.

Ако ви падне сгода - шаран от язовир Кърджали. Няма тиня - гледат го в плаващи садки - и е крехък и нетлъст като мряна. Да е три кила до четири - гърбав и люспест, и да имате праз.

Не стига, че с текилата не мога да дам акъл, но съм забравил и пропорцията на ментовката даже!

# 625
Имам, и онази, дето ще ме докладващ в Страсбург заради нея и тя. Адашки сме.

# 626
  • Пазете Гор
Да й купиш едра разфасовка от най-хубавите шоколадови бонбони, да й речеш, че са от мене еспешъли! За парите ще се чуем, ще се оправим!

# 627
Ще и купя  Flutter

# 628
Голям проблем имаме - не можем да си спомним поредността на ритуала с пиенето на текила. Та аз съм за 1/лимон 2/сол 3/текила. Права ли съм?

Сол, текила, лимон или текила, сол, лимон. Има и други стилове, включващи и други неща.

https://www.youtube.com/watch?v=8pKCUcGlBJ4

Последна редакция: сб, 06 дек 2014, 23:48 от Анонимен

# 629
  • о`майна лунна нощ е
Както винаги - готови да помогнете! След малко и пръстите след погледа ще преплета, та докато съм на линия все още, честитя Нинотиновия празник с деветнадесет минути закъснение. Наздраве да е!

Общи условия

Активация на акаунт