Последните изследвания и статии (актуални от последните 5 години), които съм чела сочат, че захранването трябва да започне най-рано в 6-я месец. Не пазя файл със списък линкове, за да дам веднага, но едни от аргументите бяха, че бъбреците и стомашната лигавица не са добре развити до 6-я месец, след това укрепват. Алудра е писала за желязото - реално при рано захранени деца рискът от анемия е по-висок. Сигурно има дечица, които проявяват интерес към храната по-рано, по-рано им излизат зъбки и въобще се развиват по-бързо, но аз не смятам да прибързвам. Давам ѝ обаче да подуши маслини, банан, картофи, моркови, краставичка - никаква реакция засега
никакъв ефект. 

пробвала съм да го дочакам и е минавало повече от час. Пробвала съм
да редувам гърдите и тн. но ако не заспи си седи и не пуска. Знам че в един момент ме ползва за биберон, аз го дърпам почва да мрънка и пак му давам - започва да суче и след малко пак се превръщам в биберон. Активно суче и преглъща на всяко засукване 2-3 мин после прави паузи и суче по спокойно, по съвет пробвам на 20тата минута да го махна помрънква малко и след малко се успокоява, но аз съм гузна че не се е нахранил. Та, как да разбера че се е нахранил? Памперсите си ги пълни 2-3 на ден наакани, но сякаш количеството не е много (по-малко е от преди). Кърмим се на около 2.5-3 часа.
. Такава радост ,ако щете ми вярвайте ,съм изпитвала само като се е родил. Относно продължителността на кърменето ,ние от 12 -ия ден се храним по 5-6 мин,които му бяха повече от достатъчни да наддаде 1400 грама първия месец. До ден днешен си се храним по толкова време,но вече наддава с по-бавни темпове,просто защото е по-активен-вече рита с крачета,маха с ръце ( особено когато музикалните играчки спрат да свирят
) и изгаря доста повече калории като цяло. Ето и една снимка от днешния ден ,за да се запознаете и с него най-накрая
крайно време беше да го излекуват
от тук насетне ти пожелавам чак до яслата да е здрав 
от снощи 10/10:30 до сега още спи... мисля да го оставя,но хубаво ли е да прави такава дълга пауза? 
. Много закъсняхме с прегледа
. Много закъсняхме с прегледа 

Препоръчани теми