Априлчето започна да се смее и се опитва да щурее :)

• 32 805
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
Nia_Nia_Nia, факти има много, ама зависи с каква дата са Simple Smile Последните изследвания и статии (актуални  от последните 5 години), които съм чела сочат, че захранването трябва да започне най-рано в 6-я месец. Не пазя файл със списък линкове, за да дам веднага, но едни от аргументите бяха, че бъбреците и стомашната лигавица не са добре развити до 6-я месец, след това укрепват. Алудра е писала за желязото - реално при рано захранени деца рискът от анемия е по-висок. Сигурно има дечица, които проявяват интерес към храната по-рано, по-рано им излизат зъбки и въобще се развиват по-бързо, но аз не смятам да прибързвам. Давам ѝ обаче да подуши маслини, банан, картофи, моркови, краставичка - никаква реакция засега  Laughing Наистина времето минава неусетно, а ми се иска да прочета по-задълбочено точно за захранване водено от бебето.

Логично звучи и аз така мисля. Органите още не са доразвити.
И аз му давам разни неща да помирише  Simple Smile никакъв ефект.

# 106
  • в 1001-та нощ
За вкусовете - с първото дете имаше опции да се дава морковче - например или краставичка - да смуче и да си чеше венците - осмукват ги, но не могат да гризнат и да се задавят  Peace

Ябълката, ако е мека и на резенче - може да се отчупи и да го задави  Peace

Разбира се - това е, когато започнат да могат да държат с ръце и да поднасят към устата  Peace

# 107
  • elhovo
МЕРСИ,АНИ!ЩЕ казвам какво става с нас непременно!

# 108
здравейте мами
исках да ви попитам за прегледа при ортопед. Четох тук във форума че е хубаво да заведа бебка и след като попитах днес педито за направление с две думи ми отказа и каза че не издавала направления за ортопед и никога не била давала даже каза че не била чувала да се дават  newsm78
при вас така ли беше или да си сменям педиатъра?

.

Издава се и дете деца ги водих без направление но ми предложи
Хубаво е по рано да се отиде ако има проблем по бързо да е реагира
Нз защо така е реагирала  newsm78
И другите мами да кажат

# 109
  • в 1001-та нощ
И на мен ЛЛ предложи да даде направление, но Руни го бяха преглеждали още след раждането и нямаше нужда  Peace

# 110
Ivy

Искам да те попитам, с каква продължителност е нормално да се наяжда бебето, знам че всичко е индивидуално и трябва да се водим по децата си, но при нас никога не се е случвало той да се дръпне от гърдата когато се е нахранил  Thinking пробвала съм да го дочакам и е минавало повече от час. Пробвала съм Thinking да редувам гърдите и тн. но ако не заспи си седи и не пуска. Знам че в един момент ме ползва за биберон, аз го дърпам почва да мрънка и пак му давам - започва да суче и след малко пак се превръщам в биберон. Активно суче и преглъща на всяко засукване 2-3 мин после прави паузи и суче по спокойно, по съвет пробвам на 20тата минута да го махна помрънква малко и след малко се успокоява, но аз съм гузна че не се е нахранил. Та, как да разбера че се е нахранил? Памперсите си ги пълни 2-3 на ден наакани, но сякаш количеството не е много (по-малко е от преди). Кърмим се на около 2.5-3 часа.

ПП: забелязала съм че на 10тата минута почва да лочи жадно -  може би идва хранителното мляко и като се налочи пак почва с големи паузи да суче

# 111
здравейте и от нас с Калоян.След повече от 40 дневна борба и лечение и у нас,и в болница на какви ли не лекарски диагнози ,най-накрая чух '' детето е напълно здраво'' newsm44 . Такава радост ,ако щете ми вярвайте ,съм изпитвала само като се е родил. Относно продължителността на кърменето ,ние от 12 -ия ден се храним по 5-6 мин,които му бяха повече от достатъчни да наддаде 1400 грама първия месец.  До ден днешен си се храним по толкова време,но вече наддава с по-бавни  темпове,просто защото е по-активен-вече рита с крачета,маха с ръце ( особено когато музикалните играчки спрат да свирят Simple Smile )  и изгаря доста повече калории като цяло. Ето и една снимка от днешния ден ,за да се запознаете и с него най-накрая

Последна редакция: пт, 04 юли 2014, 07:41 от geri-gb

# 112
  • София
geri-gb, браво за оздравяването  Hug  крайно време беше да го излекуват  Joy от тук насетне ти пожелавам чак до яслата да е здрав   smile3525

Питане: откакто стана на 2 месеца нашия мъник си поспива, но доста започна да увеличава часовете...  smile3524 от снощи 10/10:30 до сега още спи... мисля да го оставя,но хубаво ли е да прави такава дълга пауза?  newsm78

извинявайте , ама тези емотинки много ме радват  newsm68

Последна редакция: пт, 04 юли 2014, 07:09 от Anichka1987

# 113
Момичета колко е минималното наддаване за месец? Александра за 16дни беше качила само 200гр. Увеличих й храненията от 6 на 8 за денонощие, като интервалите ги намалих на 2,30часа и добавих едно хранене в 00,00 часа. Но допълнителните хранения са ни малко насила,т.е аз настоявам за тях и я будя. Яде по 20-30мин., а понякога и по 10-15мин. Пия и чайове за лактация. Иначе е много спокойна, въобще не мога да кажа че ми прилича на недохранена.  В този ред на мисли ако не наддава педиатърката каза да започнем със сокове, които аз отказах. Тогава предложи захранване в 4ти месец с каша.
По темата за ортопеда на нас също не са ни давали направление и дори не ни е споменала че е хубаво да се отиде м/у първия и втория месец. На преглед сме на 7ми по мое усмотрение. Тогава става на 3месеца.  Моля се всичко да е наред  Praynig. Много закъсняхме с прегледа Sad

# 114
Момичета колко е минималното наддаване за месец? Александра за 16дни беше качила само 200гр. Увеличих й храненията от 6 на 8 за денонощие, като интервалите ги намалих на 2,30часа и добавих едно хранене в 00,00 часа. Но допълнителните хранения са ни малко насила,т.е аз настоявам за тях и я будя. Яде по 20-30мин., а понякога и по 10-15мин. Пия и чайове за лактация. Иначе е много спокойна, въобще не мога да кажа че ми прилича на недохранена.  В този ред на мисли ако не наддава педиатърката каза да започнем със сокове, които аз отказах. Тогава предложи захранване в 4ти месец с каша.
По темата за ортопеда на нас също не са ни давали направление и дори не ни е споменала че е хубаво да се отиде м/у първия и втория месец. На преглед сме на 7ми по мое усмотрение. Тогава става на 3месеца.  Моля се всичко да е наред  Praynig. Много закъсняхме с прегледа Sad
  Ами като съм чела постовете на ЛЛЛ за седмица по 110 гр значи 450-500 гр на месец

# 115
Г-жа Гертруда Смехуркова, може би втората половина на август ще дойдем до Пловдив, ако се случи, ще се обадя предварително:)

ВиолинаДимова, според мен не си закъсняла, ако има проблем, времето за реакция е до 6-ти месец, след това пак може да се оправи, но е по-тегаво.

Хубав ден на всички!

# 116
здравейте мами
исках да ви попитам за прегледа при ортопед. Четох тук във форума че е хубаво да заведа бебка и след като попитах днес педито за направление с две думи ми отказа и каза че не издавала направления за ортопед и никога не била давала даже каза че не била чувала да се дават  newsm78
при вас така ли беше или да си сменям педиатъра?

Всички дават напраления за ортопод на бебетата и без да ги питаш, ако питаш мене смени педиатърката.

# 117
Благодаря за снимките на бебенцата - видях три прекрасни априлчета, наслада за ума и окото  Heart Eyes

Благодарим за хубавите думи, сигурна съм че и всички непоказани бебчета в темата са страшни сладури  newsm68

# 118
На епикризата на бебето от родилното е посочен периодът,в който трябва да бъде заведено детето на ортопед. Ние отидохме още когато бебо беше на 1 мес,минахме на ехограф,направиха му снимки на тазобедрената става,измериха ъгли и прочие. Не мисля ,че е проблем това ,че до сега не сте отишли,просто по-добре не го отлагайте във времет ,за да може ако има проблем да се реагира по-рано

# 119
Г-жа Гертруда Смехуркова, може би втората половина на август ще дойдем до Пловдив, ако се случи, ще се обадя предварително:)
...

Ще се радвам да се запознаем.  Grinning

За захранването - ние попадаме в графата "ниско рождено тегло", но не смятам до 5 навършени месеца дори да питам лекаря за захранване, а и той не повдига въпроса, така че ще си караме на млякото на мама засега.  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт