Априлчето започна да се смее и се опитва да щурее :)

• 33 769
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
то май всеки различно казва с кашите изобщо не съм запозната нооо му дадох вече 4 пъти по 3-4 лъжички сок от абълка който правя и давам на момента сега като чета съжалявам добре че му давах с неговите лъжици които са много малки

# 556
Наша дуди успя да седне. Голямо напъване, ама успя. Сега не иска да лежи и си имаме разправии Simple Smile))).
Aludra, аз си мислех, че им е рано за сядане (мислях, че към 6-ти месец стават тия работи  Laughing ).

Прекалено е рано. Според мен стана случайно, но проблемът е, че и хареса. Очаквам всеки момент да падне от леглото или дивана. Каката и баткото свършиха тази работа о/о 4 месеца.

За захранване водено от бебето - така си захраних и двете по-големи деца. За деца с рефлукс е незаменимо. Не знам колко има преведено на български, по мое време нямаше. Знам, че има една майка, която е направила сайт посветен на този метод.
Аз съм доволна, защото - 1. сигурна съм, че ако ядат, значи са готови за това. 2. На практика само опитват храната, което е целта до годинка. 3. Хранят се самостоятелно. 4. Изяждат точно толкова, колкото е ОК за тях. 5. Захранват се естествено.
Недостатък е, че трябва  да се внимава много с консистенцията на храната. Редът за въвеждане се различава от класическата схема.
Аз мисля, че трябва да си преговоря материала. Бързо се забравя.

# 557
мен в този метод ме притеснява голямата вероятност от задавяне Thinking Прави сте за консистенцията на храната!
Аз смятам да прилагам смесено- както пюрета, така и цели и смачкани храни Peace

# 558
Здравейте, момичета,
Късно се включвам, но по-добре така, отколкото никога Simple Smile
Казвам се Севдалина, бях с термин 27 април, но с планувано секцио (заради изтъняла ретина) на 23 април се появи на бял свят нашето щастие Траяна. Роди се 3,700 кг, 50 см в 9:57 сутринта.
Тита е на смесено хранене, от една седмица започнах да давам и водичка. В средата на втория месец опитах да давам сокчета с лъжичка, но след 4-я опит получи леко разстройство и прекратих. С таткото решихме, че най-добре е да предприемем захранване водено от бебето, така, че ще чакаме да прояви интерес Simple Smile
Има ли фейсбук група на априлските мами, към която мога да се присъединя, за да следя новостите и да обменям опит с вас? Simple Smile

# 559
  • в 1001-та нощ
Добре дошла  Peace

Има такава група, на лични мога да ти дам профила на админа - да се разберете за присъединяването  Peace

# 560
Здравейте Simple Smile Приемате ли още априлчета? Simple Smile Малко къснично се вкючвам... Априлчето ми е родено на 28.04., нормално раждане. За сега е само на кърма, не иска да пие водичка... След 6 месеца мисля да захранвам по метода воден от бебето...Притеснява ме само дали няма по-голям риск от задавяне...

# 561
Добре дошли на Mircella и s3vdal1na   Grinning

Feride
Оттук чета:)
На първата страничка има линкове за това  захранване
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=529928.0/

Елфи, мерси  Hug
Не съм изчела всичко още (оттук оттам само).
Това, което ме притеснява е фактът, че когато нашите бебчета навършат 6 месеца, няма да има много сезонни зеленчуци и плодове. А ми се струва рисково да купувам такива, които не са в сезон и да ги предлагам на парченца.  newsm78
Пюрето поне би трябвало да е проверено и тествано за нитрати и др. подобни.

# 562
  • в 1001-та нощ
Здравейте Simple Smile Приемате ли още априлчета? Simple Smile Малко къснично се вкючвам... Априлчето ми е родено на 28.04., нормално раждане. За сега е само на кърма, не иска да пие водичка... След 6 месеца мисля да захранвам по метода воден от бебето...Притеснява ме само дали няма по-голям риск от задавяне...

Добре дошли  Hug Ако искаш да Ви добавя в 1 пост - допълни инфото  Blush

За водата - моите деца не са се давили от течност от шише  Peace Подбери биберон с малки и малко дупки, за да капе по-малко течност в устичката  Peace Можете да започнете с шише за новородени и да преминете към такова за по-големи деца - по-късно  Peace

# 563

Добре дошли  Hug Ако искаш да Ви добавя в 1 пост - допълни инфото  Blush

За водата - моите деца не са се давили от течност от шише  Peace Подбери биберон с малки и малко дупки, за да капе по-малко течност в устичката  Peace Можете да започнете с шише за новородени и да преминете към такова за по-големи деца - по-късно  Peace

Имах предвид за захранването водено от бебето, заради твърдите храни... Не знам дали няма да се задави... За инфото Мартин се роди 3000гр 50см на 28.04. термин 25.04. На 3м. е 6100г и 62см

Последна редакция: вт, 05 авг 2014, 16:23 от Mircella

# 564
Храните се поднасят с подходяща консистенция, има и схема на въвеждане. Не разчитайте на случайни постове, четете подробно материалите.

# 565
Здравейте.
Пиша в форума, но не съм се включела официално. Да се представя казвам се Янка, бях с термин 17април, но моето бебче излезе  на 19април естествено  раждане. Казва се Илияна 3,800кг,  52см. в 11:25ч.  Кърмя, бебка не пие  вода.   Heart Eyes

Последна редакция: вт, 05 авг 2014, 15:32 от Янка.Милкова

# 566
Друга тема, освен захранването, която започва да ме вълнува е поставянето на гърне. Моето дете ака веднага след хранене и вече знам много добре кога ще го направи. Мисля скоро да започна да я държа над леген, а когато започне да сяда- да я слагам и на гърне. Има ли някой практикуващ ЕБХ да сподели опит?!
Иначе след навършени 4мес. мерки и теглилки - 6850кг и 66см или +1100грама и 3см този месец. Вода не пие също, но като гледам не се е стопила от този факт милата.  Laughing

Добре дошли на новите априлски попълнения!   bouquet

# 567
  • elhovo
добре дошли на новите мами и бебчета и от мен!
ядем по почти цяло пюре вече но допълвам и с мляко!
в петък заминаваме на моренце за 2 3 дни у едни приятели... деси ще е при баба и дядо(моите родители)!!!засега лека вечер... newsm03

# 568
gergana kyu4ukova, вие на колко сте? Моят дечко от близо 2 седмици си изяжда цялото пюре от 190 гр, само водичка пийва след това.  Peace Ти ли приготвяш пюренцата или ползваш купешки?

# 569
  • elhovo
ръмжел, на 3.08.направихме 4 мес.!също после пийваме вода...но понякога и не харесва какво да е пюре особено ако много и се спи вече..повечето обичаме цветните...купувам и ги!нещо не ми се занимава а и не си струва...важното е децата ни да са живи и здрави.а ти правиш ли ги или ги купуваш?

Общи условия

Активация на акаунт