Априлчето започна да се смее и се опитва да щурее :)

• 33 650
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
Аз твърдо бях решила след 6-я месец. Но, лекарката не изказа само мнение, а факти - резултати от изследвания на бебета.  Rolling Eyes

# 91
  • София
бяхте писали за "захранване, водено от бебето" и съм си го оставила за статиите за четене, но все си мислех, че има време, а то наистина мъничетата растат и трябва да се замислим какво ще ги правим с манджата  eat
Колко бързо стават нещата .... неусетно направо....

# 92
# 93
Аз твърдо бях решила след 6-я месец. Но, лекарката не изказа само мнение, а факти - резултати от изследвания на бебета.  Rolling Eyes

http://kellymom.com/nutrition/vitamins/iron/
Ето още факти Simple Smile / не тази статия търсех, но и тя е ок/

Факт е, че започнеш ли захранване желязото от кърмата спира да се усвоява.
В риск от анемия са деца, които са преждевременно родени или родени с ниско тегло.

Както прецениш, де.

# 94
  • в 1001-та нощ
Аз мисля, че за захранване със зеленчуково пюре е хубаво - детето да може да стои седнало и да е стабилно, да си контролира добре главата  Peace

# 95
Тъй като вече повече от месец сме само на АМ, мисля да започна захранването като стане на 4 месеца, т.е. към средата на август. Педиатърът на малкия много се съобразява с мен - не се опитва и да си налага мнението, дава различни предложения, като обикновено приключва с думите "и все пак, ти и други неща може да чуеш и прочетеш, избери това, което на теб ти се струва най-правилно".  Heart Eyes
На 11-ти юли /другия петък/ сме на втората двойна ваксина, а и тъкмо да видим този месец колко сме пораснали. /че досега си е удвоил рожденото тегло и е пораснал с 15 см Crazy )

# 96
Алудра, на 10.06 беше последната консултация.Значи са минали 22 дни, но пак прегледах статиите за наддаването на кърмените бебета, което средно е около 170 грама на седмица, така че е намалил темпото на качване, но си е в границите на нормалното. Peace
Бях се притеснила, защото големия батко, четвъртия месец си беше спокоен, не плачеше и сучеше по няколко минути, бях го оставила, като си мислех, че ако е гладен ще плаче и накрая на месеца кантара показа само сто грама нагоре. Започнах захранване и петия месец вече се нормализираха нещата.
Както и преди писах, смятам да захраня на четири месеца и половина, пък той ще си покаже дали е готов. Peace

# 97
  • София
Nia_Nia_Nia, факти има много, ама зависи с каква дата са Simple Smile Последните изследвания и статии (актуални  от последните 5 години), които съм чела сочат, че захранването трябва да започне най-рано в 6-я месец. Не пазя файл със списък линкове, за да дам веднага, но едни от аргументите бяха, че бъбреците и стомашната лигавица не са добре развити до 6-я месец, след това укрепват. Алудра е писала за желязото - реално при рано захранени деца рискът от анемия е по-висок. Сигурно има дечица, които проявяват интерес към храната по-рано, по-рано им излизат зъбки и въобще се развиват по-бързо, но аз не смятам да прибързвам. Давам ѝ обаче да подуши маслини, банан, картофи, моркови, краставичка - никаква реакция засега  Laughing Наистина времето минава неусетно, а ми се иска да прочета по-задълбочено точно за захранване водено от бебето.

# 98
За захранване водено от бебето : http://zabliznacite.wordpress.com/baby-led-weaning/
ето тази майка докторат написа Simple Smile

# 99
Аз захраних владко след 5 месец
Дотогава само на кърма:)
Никога не е имал анемия
Нз за мен към 5-6 месец е добре
Всяка мама ще прецени за детето си  Peace

# 100
  • elhovo
Мили мами,моята ДЕСИ днес прави 3 месеца.по този повод звънях на докито  и я попитах дали мога да и давам вече сок от морков или ябълка,понеже сме само на ам както знаете.та педиатърката ни ми каза,че мога да почвам да я захранвам със зеленчуково пюре от тиквичка първо,после морков и картоф.аз утре ще ходя да и купувам памперси и ще и купя и пюре и да видим какво ще стане.интересно ми е дали ще го приеме ...но утре ще разберем...докито ни каза също да не и давам още соковете,понеже са кисели, а са малки още бебчетата ни на тази възраст и може да предизвикат колики.каза и първо със зеленчукови за да може после да не ги отхвърля след сладките,но вие това си го знаете.че така от утре почваме да вкарваме и различните вкусове  и да видим какво ще излезе от това!!! Hug за всички!!!

# 101
Aldura   bouquet
Благодаря за полезната информация започвам да чета  Hug

# 102
здравейте мами
исках да ви попитам за прегледа при ортопед. Четох тук във форума че е хубаво да заведа бебка и след като попитах днес педито за направление с две думи ми отказа и каза че не издавала направления за ортопед и никога не била давала даже каза че не била чувала да се дават  newsm78
при вас така ли беше или да си сменям педиатъра?

# 103
Аз твърдо бях решила след 6-я месец. Но, лекарката не изказа само мнение, а факти - резултати от изследвания на бебета.  Rolling Eyes

http://kellymom.com/nutrition/vitamins/iron/
Ето още факти Simple Smile / не тази статия търсех, но и тя е ок/

Факт е, че започнеш ли захранване желязото от кърмата спира да се усвоява.
В риск от анемия са деца, които са преждевременно родени или родени с ниско тегло.

Както прецениш, де.

Не попадаме в тази категория. Ще чета внимателно.   bouquet

# 104
  • София
Гери, успех и чакам отзиви   bouquet
и аз съм харесала тази статия и от утре започвам четене ... че няма за кога да отлагам  smile3529
понеделник ще ходим на ортопед , доки не знае  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт