Априлчето започна да се смее и се опитва да щурее :)

• 33 733
  • 745
  •   1
Отговори
# 270
моята бебка вирва крачета, поклаща се насам-натам, но още не се е обърнала  newsm32. иначе е много енергична с крачоците, изкарва една кунг фу  Laughing тренировка на шишето 

Confused Rolling Eyes притеснява ме, че не си държи добре главичката изправена, като я вдигна все на една страна отива. вашите бебоци как са?

Confused тези дни е много нервна на хранене  ooooh!, не знам дали се храни достатъчно... първите 10-15мин от кърменето са ужас  ooooh! тя се мята като риба на сухо, дръпне, пусне, дръпне, пусне... докато изпусне газовете. освен това гледа към зърното да навре и пръсти  ooooh! и пада една борба с мен, иначе яко ми натиска и щипе гърдите  Cry

последния месец е наддала 500гр, преди 2 седмици беше 59см и 4,8кг  smile3504

# 271
Имате признаци на кърмаческа стачка. Гледай да и осигурип спокойствие при хранене - да затъмниш стаята, да легнете една до друга, да я хванеш преди да е изгладняла, да и предлагаш в различни пози.
Всичко е период, само трябва да мине.
Нашта госпожица като я сложа по корем в/у мен и тя се кандилка като пианица Simple Smile. Изглежда, че по-силната ръка ще е лявата Simple Smile

# 272
  • София
a.l.e.n.a, мога ли да помоля за онези два линка на тангото, че преинсталирахме компютъра и всичко замина ...  а са доста полезни Blush

# 273
  • в 1001-та нощ
 Hug Може да започнат с някакви реклами - пропусни ги и давай по същество  Blush

Последна редакция: сб, 12 юли 2014, 21:07 от a.l.e.n.a

# 274
  • в 1001-та нощ

# 275
Да се разпиша и аз най-сетне. До сега само чета, още от темата за бременеенето. Wink

Моето априлче е момче и в момента тежи над 7600 г. Wink В една друга тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=790332.0;topicrefid=6 описвах одисеята си с липсата на изхождане.
Тук ми се иска да ви попитам за храненията. Предполагам като повечето добре наддаващи деца и мен ме плашат с рахит и искат да му спра храненията и да давам вода. И както сами се досещате този номер рядко минава. Детето заспива около 20 ч. и винаги между 3:30 до 5 сутринта предстои едно хапване. Часът варира. Опитвахме вода, дундуркане и какво ли не, но ако не се съдере от рев и от смукане на рамото ми, то успяваме с час някъде да отложим събитието. И така младежа яде 6-7 пъти на денонощие. Думите на всички лекари са, че яде много.

Разбира се моят инстинкт е да си му дам ...и каква е тази драма, че иска да яде?

# 276
  • в 1001-та нощ
АМ ли му даваш или се кърмите?  Rolling Eyes

# 277
Изцяло кърмене. Simple Smile Вода много не обича, усеща измамата и плюе шишенцето.

Да добавя, че при тези хранения често яде по-малко от дневните. Вместо и двете гърди, заспива още на първата. Рядко се случва да иска още и още.

Последна редакция: сб, 12 юли 2014, 22:29 от ivpetrova

# 278
ivy първо да ти благодаря за отговора,  чувствам се по спокойна, а и наистина Иван като цяло е спокойно дете - значи си се справяме и сама ще преценям спрямо поведението му кога да приключи храненето щом той не се дърпа сам Simple Smile след активното му сучене изчаквам да си почине и правя лек масаж с кръгови движения,  още докато е на гърдата, там където има още мляко. Компресия прилагам накрая и то не винаги като притискам леко гърдата и плъзгам пръсти към зърното, като съм хванала успоредно от две далечни страни и наистина има ефект, но дори и след нова Иван остава закачен за мен понякога се смее но зърното не пуска  Simple Smile Grinning

Здравей, Ива Кънчева  Hug
Обичайно когато майката следва ритъма и сигналите на бебето си, двете страни са спокойни и доволни  Heart Eyes
За компресията ще цитирам от тази статия

Цитат
Бебето приема най-много мляко когато суче като: отваря широко устата – пауза – затваря уста.
 Когато бебето спре да суче активно като отваря широко устата – пауза – затваря уста, притиснете гърдата. Не смъквайте пръстите си надолу по гърдата към бебето, просто притиснете.
Чрез това притискане бебето би трябвало да започне отново да суче тип отваря широко уста – пауза – затваря уста. Използвайте компресията, докато бебето суче, но не преглъща!
Ето и клип .

Поздрави   bouquet

# 279
Момичета от ЛЛЛ,
имам нужда пак от вашата помощ. Храним се изцяло на кърма. Първите два месеца качихме по 700гр някъде. Последният месец едва 500. На ръст сме пораснали с 8 см. Преди седмица бяхме на редовна консултация при нашия педиатър. Каза, че наддаването не го притеснява, защото детето изглежда добре. В действителност малката е много контактна и енергична- маха яко с ръце и крака, от няколко дни се обръща сама по корем. Сама увеличи постепенно времето между храненията, като вече се храним на около 3ч. Пробвам от време на време да я дохранвам в случай, че не и достига кърмата- или с още изцедена кърма или с АМ. В повечето случаи не иска да яде повече, като или се лигави на шишето или се дърпа енергично от биберона. Когато сме навън и е гладна няма проблем да яде от шише. Та най-голямото ми притеснение е, че след като вчера я примерих контролно вкъщи( везната ни обикновено показва същите стойности като при доктора), констатирах че за седмица от прегледа не е наддала и грам:( И сега съм в чуденка какво не е наред. Дали да търся причината в кърменето и дори насила да и давам АМ или директно да я водя на лекар?

Здравей, BettyBoop  Hug

Както са споменали и момичетата добре е измерванията да стават при еднакви обстоятелства ( без дрехи, със сменен памперс, преди хранене - както се започне с първото теглене, така да е и следващото), за да са коректни резултатите.

Би могла да съкратиш паузата от 3 часа, като вкараш още 1-2 кърмения. Така стимулацията на кърма ще е по-голяма и съответно бебето ще поема повече мляко.

Споделяш, че понякога дохранваш. Дали си опитвала следното: да предлагаш и двете гърди на едно хранене, като се остави бебето да изсуче първата гърда до край, след което да се приложи компресия,  с която да и помогнеш да изсуче задното гъсто и калорично мляко, след което да предложиш втората гърда, която също да се изсуче до край, компресия и на нея и ако бебето още подава сигнали, че е гладно, да върнеш на първата гърда, където вече има слязло мляко.

Ето и една полезна     статия

Поздрави   bouquet

# 280
Ivy, благодаря за помощта и съветите. Аз съм на приливи и отливи относно това дали са зъбки, но както казваш без снимка няма как да кажем. По-скоро съм склонна да мисля, че дори и да я дразнят венците, не мисля, че е това, понеже се забелязва модел на поведение, който има регулярност в часовете като варира в малки граници. Докато болката не е регулярна и ще предизвиква дискомфорт в разнообразни периоди от деня. Ще прочета отново за кърмаческата стачка. Последните два дни прилагам повече контрол на ситуацията и горе-долу се търпи, но пак има моменти на мрънкане - през деня тя силно се съпротивлява да заспи. Очевидно всичко ѝ е интересно, затова я кърмя и легнала в леглото с лице към мен - така вижда най-малко неща и се съсредоточава върху храненето. Ако ми излезе някакъв ценен урок от цялото преживяване, ще го споделя:)

Привет Dao, поздравявам те за успешното кърмене  bouquet

Ще отговоря от името на Ivy, която в момента е ангажирана. От това, което чета и виждам, че сте обсъждали с нея, разбирам, че имаш една изключително активна, любознателна и социална малка госпожица  Heart Eyes. Разбирам, че те притеснява това, че Ирина е намалила времето за спане през деня и същевременно ти трябва да си почти през цялото време до нея, за да се чувства тя сигурна и спокойна.

Вие, с Иви, сте обсъдили основните неща и аз бих могла да добавя само още едно нещо.

Обичайно бебетата в първите месеци, а и години от живота си учат основно, чрез наблюдение и подражание на хората, около тях. Много често малките бебета се чувстват щастливи и доволни в прегръдката на майка си. Те биха могли да се хранят, заспиват и събуждат, без да напускат сигурността на майчината прегръдка. Там детето се намира на сигурно и любящо място, има непосредствен достъп до гърдите на майката и може да наблюдава какво става около него, а успокоението от сукането се допълва от физическата близост при гушкането в ръцете на мама. Естествено, когато бъде оставено само, то би могло да започне да нервничи и протестира и скоро след това да прояви желание отново да бъде близо до родителя или да бъде носено на ръце или в слинг. За тях това се явява най-удобното място, от което те спокойно биха могли да изучават ежедневието на своите родители и околния свят, а същевременно, когато се почувстват уморени или гладни, винаги биха могли да посучат. Обикновено, когато усвоят умението да се придвижват сами, било чрез пълзене или ходене и започнат сами да изследват околния свят, тези желания, обичайно, остават на заден план.

Поведението на Ирина и това, че е разредила дневния сън, не е нетипично за бебе на нейната възраст. Не е изключено детето да се буди  поради друга причина - натрупани емоции през деня, да му е топло или студено, някакъв дискомфорт, зъбоникнене, както сама предполагаш. Стимулациите през деня биха могли да доведат до известна нервност у детето, която, както и ти си открила, се повлиява от близкия контакт и кърменето. В тази статия са описани няколко трика, които биха спомогнали за по-добрия сън, които биха могли да са ви полезни.

Много майки в първите месеци използват слинг в тези по-неспокойни часове. Иви е дала много добри насоки, като тези да кърмиш в леките фази на сън, за да помогнеш на Ирина да се унесе отново или да се разбуди плавно. Друго, което би могла да пробваш е да я включваш в семейното всекидневие по всички възможни начини. Обикновено бебетата обожават да са част от живота на семейството, да им се дава възможност да изучават ритуалите, всекидневието, разговорите, това би могло да и ангажира вниманието и да ограничи раздразнението. Контакт кожа до кожа, когато бебето лежи голо върху гърдите на майка си, обикновено действа успокояващо и стимулира сученето. Много майки са забелязали, че децата им не се разсейват толкова, ако кърмят в затъмнено помещение или носят на врата си някой шарен и интересен гердан или шал, който бебето би могло да разглежда, докато суче. Други майки са открили, че могат да привлекат вниманието на шаващо кърмаче, докато правят балончета от дъвка  Grinning.

Поздрави и успех  Hug

# 281
Atrakcia,
аз по-скоро правя опити за дохранване:) И то защото вече имам някакъв комплекс, че не ми достига кърмата. В повечето случаи изобщо не иска да яде допълнителното количество. Ако пък изяде част от него, след това връща малко. Винаги предлагам и двете гърди, само при нощните хранения хапва само от едната и веднага заспива. Не знам вече как да процедирам. Мисля 2 дни да и правя контролни измервания след всяко хранене, макар че е голям тормоз за нея, за да видя сумарно колко изяжда на ден и да проследя дали ще наддаде поне малко и след това ще решавам дали да давам АМ ( не ми се иска). Междувременно ще направя консултация и с ЛЛ.

# 282
  • София
торбеста мечка и ние "бием" главата в дясно от време на време, но доки каза, че е добре. Не се притеснявай, още са неваляшки Wink

За добро утро да се посмеете малко  Joy

Последна редакция: нд, 13 юли 2014, 08:07 от Anichka1987

# 283
 Anichka1987, голям сладур този Сашко и как сладко спинка по корем. Simple Smile
BettyBoop и мен все ме гони параноята, че не му стига кърмата, аз пък започвам да пия чай от кърмачки, който доста ми действа и кърмата ми става много, гърдите ми започват страшно да тежат и той като хапва се ядосва, защото струята му е прекалено силна.За това си мисля, че май му стига. Peace

# 284
  • София
Sylvana, оргромни благодарности за статията  Hug Беше ми интересно и полезно да я прочета. Някои неща вече прилагаме отдавна, други ще пробвам да приложа като полезни. Слинг ползвам от самото раждане, сдобих се и с ергономична раничка, които заедно с количката ползваме у дома и навън:).

Anichka1987, Сашко е голям чаровник:)

anna_p, понеже беше питала за приставката за новородени, мога да дам някакъв отзив. Раничката пристигна в петъка. Оказа се наистина, че Ирина доста е израстнала приставката за новородени, няма нужда и от буустъра, точна ѝ е като размер отвсякъде. Пък и дори и приставката да ѝ ставаше, ми се струва, че щеше да я спарва в жегите. Ако на Марк, раничката му става на височина, така че да подкерпя добре главичката, спокойно може да махнеш приставката.

Общи условия

Активация на акаунт