Априлчето започна да се смее и се опитва да щурее :)

• 33 702
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Feride, в София жеги няма:) сериозно. Имаше само един ден с жеги и я изведох с раничката, но защото бързах да подновя гражданската и каското на колата, та тогава милото завря. Иначе изобщо не е жега, а и нашият апартамент е доста хладен през лятото. Щорите са постоянно пуснати и е отворено, дори вечер ни е понякога студено. Спането не е заради това, че спи повече през нощта - в това съм 100% сигурна. През целият ден ѝ се спи, но се отпуска да го направи за сумарно има няма 2 общо всичките спанета.

Янка, ползвам две гризалки силиконови, които може да се изваряват на Чико: http://www.hippoland.net/chicco-chesalka-silikon-soft-relax-limon-grozde-2-broja. В комплектът имаше една жълта и една лилава. Много си ги харесва - удобни са за хващане и за гризкане. Взела съм 2+ м, има 4+ и 6+. Отделно смуче и дъвче де що текстил набара, куклите и шумящите книжки също - но те са и с тази цел.

# 616
Dao, и аз съм в София, но въпреки това все ми е жега  Confused и вкъщи е много топло.

Да ви попитам от кога могат да се правят упражнения на бебето за изправяне от легнало в седнало положение. Наш бебо започна да се набира като го хвана за ръцете и се чудех рано ли е или вече може?

# 617
тея гризалки  с водата са много твърди и дебели аз взех на камера едни тънки силиконови лесни за хващане супер са а моя от много обръщане редовно е на земята барикадирам с възглавници вече

# 618

Feride
Това упражнение ни го даде педи  още от втори месец
Мисля че спокойно можете да го правите
А я хващам за ръцете и да яповдигам целта. беше да държи главата изправена
Сега го прави сама:)
Новото при нас е с помощ да се обръща по гръб и корем
Забива едната ръчичка и рев
Ние си дъвчем редовно роклите пелените и една чесалка
Не съм купила още много , на баткото хич не ги харесваше имаше биберон и друго не признаваше
Тя обаче не признава нито биберон нито шише
Установих колко добре се справя с лъжичка
Започва с интерес да следи храната на масата
Още два месеца и започваме
Но основното ще е млякото
По скоро ше опитвме вкусове
Прегръдки Simple Smile

# 619
  • София
Да ви попитам от кога могат да се правят упражнения на бебето за изправяне от легнало в седнало положение. Наш бебо започна да се набира като го хвана за ръцете и се чудех рано ли е или вече може?

Това упражнение го правим отдавна. Но не трябва да я дърпаш. Просто оставяш детето само да се набира колкото може.

За съжаление лятото ми се изплъзна някак. Не усетих нито топлинка, нито мирис, нито каквото и да е, което да ми напомня за лято. Дори затворените обувки и шлиферите си не съм прибирала. Имам приятелка, която казва, че в момента, в който си сложиш затворени обувки лятото свършва, явно за мен не е започвало:)

# 620
Момичета,
пак имам въпрос по малко деликатна тема Embarassed към тези от вас, които са раждали нормално. Как се чувствате там долу след раждането? При мен сякаш влагалището стои по-отворено. Личи си и мястото на епизиотомията. Определено има доста голяма промяна сравнение с преди. Знаете ли кога реално може да се прецени дали има свличане на влагалищни стени, матка и т.н? На контролния преглед  док не ми каза да има нещо обезпокоително, но се притеснявам.

# 621
Имаме право на втори преглед след раждането о/о 6 м след това. На мен раждането с епизотомия ме тормози о/о 6 м.

# 622
  • elhovo
момичета,привет  и от мен...
да ви кажа-завърнахме се от моренцето.изкарахме си доста добре,отпуснахме се с татито за 3дни...деси е слушала баба и дядо,изява си почти цялото пюре (остава ни на дъното на бурканчето съвсееем малко) и съм много доволна.днес в 17:00ч.ще се пробваме и със плодово вече,макар да знам че ще го яде,защото са сладки...но все пак ще напиша и след това какво се е случило.
лек ден,усмихнат и слънчев ден на всички мами...

# 623
  • София
Оо Гери браво за почивката,  аз някакси не съм готова за толкова време да го оставя... за сега макс 3 часа Simple Smile тук времето е идеално и ми се ще да останем до края на майчинството,  но няма как Simple Smile  края на седмицата се прибираме в мръсната София...

# 624
  • София
Епизиотомията ме мъчеше до 3я месец. Иначе относно другите неща -не знам дали биха се видели с просто око и огледалце в банята. Не съм сигурна и дали е до усещане, т.е. преглед си трябва. И аз смятам да ида след 6я месец контролно, ще пусна микробиология и цитонамазка тогава, понеже ми казаха, че цитонамазките преди 6я често дават грешни резултати. Предполагам и при самия преглед ще се установи дали има някакви проблеми.

# 625
момичета ,как се справяте с подсичането? Ние от както лежахме в болница имаме този проблем и вече почти месец не можем да се преборим. Мазах бебо с какво ли не -Бочко,Судокрем,с талк,пробвах и с нищо да не третирам разранената кожа,а просто да оставям по-дълго време да се проветрява след всяко миене,но нищо не помага. Дайте моля ви някой съвет,защото вече не знам как да му помогна  Sad

Zdravei, probvai kremcheto za polzvane pri smqna na pampersi na A-DERMA Avoine Rhealba PRIMALBA /Creme pour le change Siege/
Nie polzvame kozmetika samo na A-DERMA I sme izkliuchitelno dovolni

Otnovo se izvinqvam za pisaneto  Embarassed

# 626
  • elhovo
е,аничка, и на мен не ми се оставяше но все пак човек има нужда и от малко почивка...спокойна бях защото беше при моите родители и ги контролирах по телефона за каквото трябва.. newsm03 макар че деси си слушала и не е създавала проблеми...всичко е било  идеално.. newsm44

# 627
по въпроса за епизиотомията аз имах 5 външни и 17-18 вътрешни в началото като се завърнах към половия и живот ми опъваше и не беше особено приятно но сега нямам проблем усещам само един външен шев като ръбче на допир но и той не е болезнен по въпроса дали е по отворено хм не мисля че могат да не те зашият както си си била преди опитай упражненията на кегел доказано си помагат все пак там е мускул и нормално след раждане да има някакво отпускане все пак 9 месеца тялото се е подготвяло затова. ако имаше свличане щеше да ти кажат нали си била на контролен преглед там оглеждат как се възстановяваш не се филмирай всичко ще си дойде на мястото  Wink Wink Wink

# 628
Момичета,
пак имам въпрос по малко деликатна тема Embarassed към тези от вас, които са раждали нормално. Как се чувствате там долу след раждането? При мен сякаш влагалището стои по-отворено. Личи си и мястото на епизиотомията. Определено има доста голяма промяна сравнение с преди. Знаете ли кога реално може да се прецени дали има свличане на влагалищни стени, матка и т.н? На контролния преглед  док не ми каза да има нещо обезпокоително, но се притеснявам.

И мен епизиотомията ме дразни все още. Надявам се с времето да отшуми, все пак операция е, колкото и безобидно да изглежда. Особено ако са повече шевовете. Щом те притеснява - потърси още едно мнение, но мисля, че трябва малко време.
 Момичета, как върви битката с косопада? Взех да се притсенявам вече, такова чудо не съм виждала.  Shocked Взех хубави витамини, от вчера втривам и отвара от коприва в корените, но ми се струва, че трябва нещо по-агресивно.

Последна редакция: вт, 12 авг 2014, 01:37 от Nia_Nia_Nia

# 629
Мен епизотомията ме мъчи около 2 месеца. Сега почти не ги усещам, но предишното положение не мисля че ще се върне. След първото раждане положението беше и по зле- някъде 6 месеца ме държа.
Мамита някоя знае ли дали мога да разтварям АМ в по малко количество вода - примерно 4 лъжички в 90 мл  newsm78. Тони изобщо не може да изяде желаната доза, и с лъжица се мъча да му го натикам, но резултата е повръщане  Sad

Общи условия

Активация на акаунт