Априлчето започна да се смее и се опитва да щурее :)

• 33 731
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
Мен епизотомията ме мъчи около 2 месеца. Сега почти не ги усещам, но предишното положение не мисля че ще се върне. След първото раждане положението беше и по зле- някъде 6 месеца ме държа.
Мамита някоя знае ли дали мога да разтварям АМ в по малко количество вода - примерно 4 лъжички в 90 мл  newsm78. Тони изобщо не може да изяде желаната доза, и с лъжица се мъча да му го натикам, но резултата е повръщане  Sad
Elipepova,може би от топлото не иска да яде колкото трябва.Според мен не прекалявай с лъжичките мляко спрямо вода.Става по-гъсто и трудно смилаемо.Вместо да се засити с по-малко,може да повърне и да му стане тежичко.Лично мнение.Не се тревожи,най-вероятно е от топлото. Simple Smile

# 631
  • в 1001-та нощ
Ели, питай Надето, аз не бих правила млякото по-концентрирано  Peace

За влагалището - аз нямам епизиотомия, но в дните след ражднето не можех да контрахирам влагалищните мускули. Първият ако беше след мисля 2 месеца и усещането беше, като дефлорация, тясно, болезнено ....

За първи преглед с цитонамазка - лекарката, при която ходя казва - 6 месец след раждането, предполагам за да се възстановят добре лигавиците и цитонамазката да отчете коректно  Peace Лекарят, при когото родих каза дори след 2-3 месеца, предполагам - защото нямах шевове  Peace Но в общия случай, мисля 6 месеца е "стандартно".

BettyBoop, на твое място бих отишла на преглед веднага, без да чакам "месеци"  Peace

# 632
Момичета, може би съм оставила впечатление, че нещата са много страшни:) Нямам оплаквания като болка и т.н, дори самата епизиотомия не я усещам изобщо. Просто ми се струва, че естетически изглеждам доста по-различно от преди. Може би е нормално, имайки предвид че цяло човече излезна от там. Упражненията на Кегел си ги правя по принцип, макар че май не съм особено редовна:)
На преглед бях на 40-ти ден след раждането и месец по-късно. Док каза, че не вижда физически проблем да продължа живота си по старому. След 6-тия месец задължително съм на преглед, за да се  види и състояние на яйчници и т.н.
Може би прекалих с четенето. Оказа се, че проблемът със смъкнати органи е много често срещан и се шашнах да не би да има проблем и при мен.

Последна редакция: вт, 12 авг 2014, 10:00 от BettyBoop

# 633
  • София
Ели от много време вие не хапвате ... педи не ви ли даде съвет?  Ако питаш мен недей да я увеличаваш на своя глава Simple Smile  Бях чела някъде че различни пропорции от дадените, може да навредят вместо да помогнат Simple Smile

# 634
на всички видове АМ пише че трябва да се слагат точно мерителни лъжички според водата не рискувайте най добре. Случвало ми се е да не яде заради червено гърло и заради жегите . За косопада и аз се включвам преди пиех калмацин и два пъти в месеца правех маска тривитаминол+бадемово масло или зехтин 50:50 обаче сега като кърмя не знам дали мога да ползвам тривитаминол-а мхм иначе действа наистина

# 635
на всички видове АМ пише че трябва да се слагат точно мерителни лъжички според водата не рискувайте най добре. Случвало ми се е да не яде заради червено гърло и заради жегите . За косопада и аз се включвам преди пиех калмацин и два пъти в месеца правех маска тривитаминол+бадемово масло или зехтин 50:50 обаче сега като кърмя не знам дали мога да ползвам тривитаминол-а мхм иначе действа наистина

Viliana89,страшен косопад имам и аз.Понеже не кърмя,ще пробвам да си нааправя тази смес.Втрива се в корените без отмиване ли?Колко често я използваш?Дано се справя,че вече коса не ми остана Sad

# 636
мажеш и миеш след 2-3 часа то е мазно но тривитаминол се купува от ветеринарна аптека аз бях истински доволна хем бързо расте хем сгъстява косата и то една баба ме светна че забелязах косата и една жива хубава

# 637
Благодаря,Viliana89,ще я направя.

# 638
  • София
Да ви успокоя, че косопадът спира. Имайте търпение и не приемайте конски витамини, ако кърмите. Шепа с орехи, лешници и бадеми + 2-3 бразилски ореха на ден оправят нещата.

# 639
" ...  Като гъстота тривитаминолът наподобява масло. По принцип тривитаминолът е предназначен за козината на овцете и гривата на конете. ...  " Simple Smile Добри са отзивите за него, действително.

Взела съм си витамини от естествени източници, уж най-добрите, обливам с коприва, но засега - косата ми продължава да се вее из целия апартамент и парковете наоколо.  Crazy  #Crazy
Някой с други бабини илачи?

# 640
  • София
Nia_Nia_Nia, отвара от орехова шума също много заздравява косата и ѝ придава чудесен блясък. Можеш да провериш и за различни източници на бирена мая, тя също има добро въздействие. Съответно се къпи с бебешки шампоан и не се боядисвай известно време (ако го правиш де). Аз се боядисах миналата седмица, че вече на нищо не приличах, но при мен косопадът се стабилизира.

# 641
Дао, я кажи повече за орховата шума. Аз съм чувала, ч може и да се боядисваш с нея.

При мен косопадът след ражданията ми е на кичури. Мислех, че е нормално. Просто си режа косата до раменете и спирам да му обръщам внимание.

# 642
  • elhovo
момичета,да ви се похваля-вече заменям 2 ядения на деси с пюрета.плодовите много ги яде, както и зеленчуковите,но само цветните-оранжевите най много!!!

# 643
аз знам от зелената обвивка на ореха се вари става тъмно кафяво и си обливаш косата поне на една позната като бяхме малки майка и редовно я поливаше с такова а тривитаминола е вит А Д Е доколкото помня но не е за гривата или козината а е инжекционен разтвор ползват го за болести аз обаче видях как от него ми никне нова косица и продължавам да го хваля знам че не е добре да се ползва мн често в смисъл 2-4 пъти в месеца

# 644
  • София
Aludra, ще питам утре майка ми точно за пропорциите за шумата и водата, да не те излъжа. Това с косата много го уважавам  Peace ама моята понеже си е над раменете по принцип, това, което ми остава е гола глава - е, вече бях веднъж, когато му беше времето на, та сега няма да завтарям  Laughing, но определено с относително къса/средна коса от години съм се родила. Дори и в добро състояние е много изнервяща, когато е дълга, понеже е дебела и жилава и освен на безлична плитка на друго не става, че и права като праз  Joy През годините съм сменила доста фризьори и на всички бях единствената клиентка, която им казваше "режи смело"  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт