Трудната за отваряне храна

• 13 117
  • 133
  •   1
Отговори
# 30
на закуска съм виждала хора, които белят варените яйца адски лесно. Виждам, че правят две дупчици, отгоре и отдолу, духват и черупката се разполовява.

Аз имам познат, който с ножа чуква по средата, надлъжно, яйцето. После го отваря като мида. Много лесно изглежда, но не успявам да го направя. Simple Smile

# 31
  • София

Нещо подобно, но без да излиза яйцето през дупката. Просто черупката се разполовява Simple Smile

# 32
  • София
Стана ми интересно какво се е случило с айрана  от снимката ...newsm78

Дари От години отварям само по този начин спагети , ядове нямам.

Наскоро ги отворих така пред милото и той беше ей така  : Shocked Shocked !
Не бил виждал такова отваряне  Laughing Laughing
и аз като тряснах така да отворя, всички подскочиха,  но се отвориха без да се начупят.Много мразя на олиото или млякото Верея да ми остават дръжчиците в ръката и да си остане затворено.И консервите с риба тон, после отварям с нож или отварачка.Сиренето слагам странично и режа отгоре, да не тече.

# 33
Ей това клипче с яйцето ме разби просто  Shocked
А иначе редовно изсипвам захар по плота, консерви скоро не съм купувала, но си спомням че за последно имах голяма борба с една дето и се откъсна пръстенчето, и просто не съм си и представяла че ще се изнервя така  #Cussing out не стига че бързах ами и то се закучи там на плота и просто....
Някои пакети със семки са залепени може би със циментово лепило някакво  newsm78
С млеката редовно се оливам, а с айряни съм се отчаяла - винаги се изпръсквам...въобще препятствие си е да отвориш нещо  Mr. Green
А сетих се сега, че скоро бях взела кутия с катък (понеже ММ много го обича), обаче тая кутия няма отваряне ви казвам, как ли не дърпах от всякъде я извъртах няма и няма, накрая извиках на ММ да си я отвори, той само я дръпна и готово  Shocked аз може би съм я постреснала малко и той като я напъна и готово.  Joy

# 34
  • Варна
Близалките е по-добре, че ги забравя, и без туй са вредни.  Grinning

Абе те много неща са вредни,ама хай сега без крайности Peace
Това с яйцето ми хареса.Ще го пробвам,ама ми се струва,че бая духане ще падне Joy

# 35
  • София
Това с яйцето ми хареса.Ще го пробвам,ама ми се струва,че бая духане ще падне Joy
Синът сутринта се опитва, но не стана като в клипчетата. А Новата Бразилия,винаги ми се скъсва там, където е лепилото и остава дупчица.Скъсва се, но не се отлепва.

# 36
То доре водата, която пием е вредна. Ужас!
Сетих се за едно лекарство на папагала. Дребно, но наподобяващо бутилка минерална вода. Толкова се мъчехме всички в къщи да го отворим. Накрая не издържах и бясно го хвърлих по пода, то взе, че се разцепи.  Close Папагала така си остана без лекарство.  Blush

# 37
Най- мразя да отварям майонеза Краси. Не става и с двата края на лъжица, с вилица не става, с ръка - абсурд, само с нож.

На олиото винаги ми се къса пластмасовото кръгче отгоре.

Консервите са ми мъка без значение дали са с такова за отваряне. Ако имат го чупя без да искам, ако нямат се срязвам докато ги отварям с отварачката.

Кутия сладолед, от тия твърдите кутии - пак ми е трудно да ги отварям.

Ако плясна неотворения пакет спагети по масата, няма ли после да ми се наложи да ги събирам от пода?

# 38
  • Sofia
случвало ми се е да не мога да отворя голяма туба мин.вода,тогава режа с нож около капачката

доста често пакетчета с ядки остават неизядени Wink

# 39
Попаднах случайно на темата . До сега мислех,че аз съм единствения човек,който изпитва затруднения с отварянето на доста опаковки.

# 40
Имам джинджифил на прах - дълбока резерва, държа си го за зор заман в дъното на шкафа с подправките. Той е в едно миниатюрно бурканче с плътно прилепнала, ш*бана, бяла пластмасова капачка. Голямо е колкото палец, чак се чудя кому е било нужно да произвежда такава опаковка. Когато се налага да го ползвам първо опитвам с ръка, после с обратната страна на вилица, после го оставям на масата, тегля му две каруцарски псувни и накрая го отварям със зъби мноооооого внимателно, за да не изпадне нещо. До миналата година бях с брекети и се опасявам, че може за един джинджифил да си извадя някой зъб.

# 41
Аз пък имах трудности в беленето на суха луканка  Mr. Green все на малки люспи падаше "опаковката" и така белиш ли белиш , но една жена в месарница ми каза да режа луканката на половина и да беля от отрязаната част и сега е супер лесно.
иначе винаги пръскам ориза , брашното и разливам соковете , които нямат капачки

# 42
  • Sofia
имам едно  пластмасово бурканче с бяло сладко,почти пълно,не се отваря капачката по никакъв начин,явно захарта е подействала като канакулит...

# 43
  • до най-прекрасния мъж
Суха луканка се бели лесно като се намокри малко. За домашна луканка върши страхотна работа.

# 44
Суха луканка се бели лесно като се намокри малко. За домашна луканка върши страхотна работа.
Абе мокрих я и даже съм се поръзвала , защото ми се отплесва от мокрото + мазното , но както писах с разрязването наполовина проблема се реши идеално

Общи условия

Активация на акаунт