"За" и "против" чалгата

• 102 897
  • 1 961
  •   1
Отговори
# 1 455
  • София
Перфектно.   bouquet
Копирах го и го изплясках на стената на дъщеря ми във ФБ Twisted Evil.
coolcool

# 1 456
Чалгаджийката Гергана в момента се излага по Господари на ефира Joy .

# 1 457
Чалгаджийката Гергана в момента се излага по Господари на ефира Joy .
Joy

# 1 458
Дори не се сещам за една положителна страна на чалгата.Какво да е хубавото?Стил на изпълнителите?Не.Текст и музика на хитовите парчета?Не.Сценарии на клипове?Не.Нямам представа.Затова и не само не я слушам и гледам,а и не посещавам места,където с приоритет е чалгата.Истински се забавлявам дори,когато се натъкна на телевизионно предаване,в което активно участва изпълнител на тази...музика-не това не е музика.

# 1 459
Дори не се сещам за една положителна страна на чалгата.Какво да е хубавото?

"Положителното" е, че промива мозъците на хората, особено ако са облъчени с чалга от най-ранна детска възраст. Възпитава у тях особено отношение към света, обществото и останалите хора, подменя ценностната система. Най-важните неща в живота са парите, секса, да си хванеш някой богат чичко, да му родиш дете и да си живееш като принцеса. Тунингована, но принцеса. А когато чичкото те подмени с по-нов модел, да оревеш света за драмата на разбитото си сърце (синоним на изпразнената банкова сметка).
Когато си възпитан в "стойността" на този вид песни, губиш възприятие за истинската стойност на нещата, за красотата около теб, за истинското изкуство. Когато пошлостта е "стойност", започваш да я търсиш навсякъде около теб - и в отношенията с хората, и в изкуството, и във всичко.
Изобщо, чалгата е манна небесна за всички пишман творци, които не могат да създадат едно зрънце нещо истинско и стойностно. Възпитаните в пошлост се радват на пошлите им имитации на изкуство, бизнесът върви, парите текат... Какво му трябва повече на човек? Задоволи му всички животински потребности и всичко е на шест.
Ама някои имали претенции за по-висши нужди от ядене, пиене и чукане? Не им вярвай, правят се само. Няма нищо по-ценно от яденето, пиенето и чукането. Ако не броим силикона, разбира се.

# 1 460
Дори не се сещам за една положителна страна на чалгата.Какво да е хубавото?

"Положителното" е, че промива мозъците на хората, особено ако са облъчени с чалга от най-ранна детска възраст. Възпитава у тях особено отношение към света, обществото и останалите хора, подменя ценностната система. Най-важните неща в живота са парите, секса, да си хванеш някой богат чичко, да му родиш дете и да си живееш като принцеса. Тунингована, но принцеса. А когато чичкото те подмени с по-нов модел, да оревеш света за драмата на разбитото си сърце (синоним на изпразнената банкова сметка).
Когато си възпитан в "стойността" на този вид песни, губиш възприятие за истинската стойност на нещата, за красотата около теб, за истинското изкуство. Когато пошлостта е "стойност", започваш да я търсиш навсякъде около теб - и в отношенията с хората, и в изкуството, и във всичко.
Изобщо, чалгата е манна небесна за всички пишман творци, които не могат да създадат едно зрънце нещо истинско и стойностно. Възпитаните в пошлост се радват на пошлите им имитации на изкуство, бизнесът върви, парите текат... Какво му трябва повече на човек? Задоволи му всички животински потребности и всичко е на шест.
Ама някои имали претенции за по-висши нужди от ядене, пиене и чукане? Не им вярвай, правят се само. Няма нищо по-ценно от яденето, пиенето и чукането. Ако не броим силикона, разбира се.

По-изчерпателно от това, здраве му кажи! 

"Ако една певица има екстеншъни за 3000 лева, 800 кубика силикон и обувки на 15 сантиметрови токчета, познайте колко пъти в припева на песента ѝ се пее "ле-ле-ле-ле-ле-ле-лей"!"  Laughing

П.П. Дочух, че чалгата залязвала. Ако е вярно, това е повече от добра новина.  Sunglasses

# 1 461
  • София
Да допълня към Как Сийка , че чалгата влияе много и на мъжът (или тези които предстоят да бъдат мъже)
И дори по - зле от колкото на женската част.

Да, чалгата залязва. Много от фолк изпълнителките се насочват към попа ,защото знаят какво следва.
Аз лично нямам против ,някои фолк (поп) песни които дочух по дъвойс вече звучат по- приемлививо.
Но тези мазните  Naughty Фики ,мики 
За съжаление имам допир с много от тези хора и като ги знам какви са
Има и изключения ,разбира се  Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 19 фев 2015, 10:20 от simona035

# 1 462
Да допълня към Как Сийка , че чалгата влияе много и на мъжът (или тези които предстоят да бъдат мъже)
И дори по - зле от колкото на женската част.

Да, чалгата залязва. Много от фолк изпълнителките се насочват към попа ,защото знаят какво следва.
Аз лично нямам против ,някои фолк (поп) песни които дочух по дъвойс вече звучат по- приемлививо.
Но тези мазните  Naughty Фики ,мики 
За съжаление имам допир с много от тези хора и като ги знам какви са
Има и изключения ,разбира се  Rolling Eyes

Залязвала  Laughing Grinning
Защо тогава целия така наречен "елит" на първа, втора англйска, математическа и т.н. всяка събота и неделя са в Котън клуб, Плейхаус, Night Flight и т.н?
И каква музика има там? Основно чалга. Фики, Преслава, Галена и други.
Айде не си мислете, че вие като не слушате чалга и младото поколение не слуша. Колкото и наблюдения да имате, като не сте постоянно в тази среда няма как да сте сигурни. Много приятелки се крият и тайно пак слушат чалга.Познавам наистина много хора, които до гимназията не слушаха чалга, не искаха и да чуят....и аз бях от тях, но сега си слушам, както и другите Mr. Green Mr. Green

# 1 463
Фешън лавър, не каза какво мислиш за поста на Как` Сийка. Вярно ли е, не е ли вярно това , което е написала? Харесва ли ти да го чуваш? Мислила ли си по въпроса досега?

# 1 464
  • София - Рим и обратно

Залязвала  Laughing Grinning
Защо тогава целия така наречен "елит" на първа, втора англйска, математическа и т.н. всяка събота и неделя са в Котън клуб, Плейхаус, Night Flight и т.н?
И каква музика има там? Основно чалга. Фики, Преслава, Галена и други.
Айде не си мислете, че вие като не слушате чалга и младото поколение не слуша. Колкото и наблюдения да имате, като не сте постоянно в тази среда няма как да сте сигурни. Много приятелки се крият и тайно пак слушат чалга.Познавам наистина много хора, които до гимназията не слушаха чалга, не искаха и да чуят....и аз бях от тях, но сега си слушам, както и другите Mr. Green Mr. Green
За огромно, огромно съжаление е истина Cry Sad. Умни деца с интелигентни родители ходят и друсат задници в тия помийни ями. Ясно ми е, че със забрани няма да постигна нищо. Моята ми каза един ден, че само да се чуе отнякъде някоя чалгия, и целият клас започва да припява Close.

# 1 465
во му трябва повече на човек? Задоволи му всички животински потребности и всичко е на шест.
Силиконът е важен в тази формула за успех, защото генерира още повече ядене, пиене и чукане. Те неслучайно наричат "инвестиция" него, както и всички други "подобрения" във външния вид.

# 1 466
  • София
Какво да мисли с промития си мозък . Като и четеш поста ти става ясно.

Ние точно това обсъждаме тук ,че предимно младото поколение е краставото.
Като им се налага тази музика по заведенията ,разбира се ,че нея ще слушат.
И сами си правете сметка щом Тайно я слушат тази музика !

# 1 467
Какво да мисли с промития си мозък . Като и четеш поста ти става ясно.

Няма смисъл да ти се обяснявам, но, не ми е промит мозъка.
Това, че слушам поп-фолк не означава непременно, че съм с тъпа , нито че подражавам на чалга културата.
Харесват ми песните, мелодията, някои текстове също, но това не означава , че одобрявам всичко в този жанр.
Казах го и по-рано: Стилът музика не е правопропорционален на това, което имаш в главата. Има много интелигентни хора, които просто ги влече тази музика, това не омаловажава всичко, което са постигнали, всичко което знаят.
Аз просто ви казвам истината, а това да ли вие ще я възприемете, нито зависи от мен, нито ме засяга.

# 1 468
Чуя ли, че някого го влече това, червената лампичка започва да мига.
Фешън лавър, в сериозна среда наистина е по-добре да се криеш, че слушаш чалга, защото няма да работи в твоя полза, отсега ти го казвам. А дори да се криеш, ако вече си увредена от чалгата, все отнякъде ще избие.

# 1 469
Има много интелигентни хора, които просто ги влече тази музика

Пфффффф, и кои са тези ИНТЕЛИГЕНТНИ хора? Само не казвай, че имаш предвид себе си.

Общи условия

Активация на акаунт