"За" и "против" чалгата

• 106 050
  • 1 961
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Или може би си мисли, че като пуска чалга клипове един след друг, ние ще се влюбим в този така извисен стил музика  Whistling
Не,  не вярвам да го мисли но долната картинка напълно и прави характеристика. Дано да я разбере, не че е много сложна, но аз ще ѝ  подскажа нещичко.
Това в ляво е Лиляна, един вагон книги е прочела, а това в дясно е една куха лейка, нека да се разпознае....

Марчева ти като някаква адвокатка ли се явяваш    newsm78, че нещо не разбрах?????
Ако Лиляна е прочела един вагон книги, то аз съм прочела два.........................

Не, asefa, аз не съм адвокат на някои хора, но това и не означава , че не мога да правя преценка кой как пише, какво иска да каже и прочие.  Лиляна в повечето случаи е запозната с доста неща, прави скорострелни мнения, остри, понякога нетактични,  но в повечето случаи правилни. Чети повечко и ще разбереш.  Peace
Трудно е на някои хора да приемат , че чалгата е отритната от повечето нормално мислещи хора,  като музика и стил. Да, в повечето случаи се свързва с хора не дотам умствено преливащи и чели книжки. Лесно се възприема и лесно се преглъща, а и когато е с повече от една ракия....става страшно и още по - лесно  влиза в главата.  Може би им създава настроение, не знам.  Не ми прави добро впечатление  хора които слушат чалга....някак олекотяват даже и да имат достатъчен умствен
багаж.  Това ми е личното мнение и от него не мърдам и на кота.
За съжаление клипчето което си пуснала ....не е моето, развалено е тангото. Но ти си слушай, продължавай, а аз ще го слушам в оригинално изпълнение. Това ми доставя удоволствие.
Не зная, а и не сподели на колко концерта на живо си била, но не чалгаджийски, нали ме разбираш за какво иде реч, виж там вече може и да си поговорим, кой какво харесва , кой какво не слуша, кой какво обича, защото това е моята слабост и концерт не изпускам и не, не съм музикална или да свиря на някакъв инструмент, просто ми се пълни душата от хубава музика. Да, аз съм си рокаджийка, но и  няма да пропусна   концерт  сега на 31.08 - Andrea Bocelli, както няма и да пропусна Dream Theater на 29-07 , и Sarah Brightman на 12.11 т.г.  , и знаеш ли защо, защото това не бива да се изпуска, те са класика в музиката и идват за първи път и повече няма и да ги видим.

Мари _Мар, не плюй толкова, по спокойно си пиши мислите. Напрежение се чувства в написаното от теб..  Peace
Поздрав за всички ви, аз тези си ги обичам много и имах удоволствието и на живо да ги гледам. Перфектни!!!!!!!!!!!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=xxq3P_sqjvE

# 556
  • София
Mari_Mar, какво чудо избълва, не е истина. Какви татуировки те гонят, какви недоклатени, отбори... Че аз дори не си спомням с Таис да сме си разменяли някакви особено остри реплики, а и да, не виждам проблем с разни хора да сме на противоположни полюси из темите.

Вие също можете да не отваряте клиповете с нечалга.

# 557
  • София
Благодаря за Мейдън!

Елица, страхотно съвпадение имаме в музикалния вкус.
Слушам много Disturbed, Фейт също   bouquet

# 558
абсолютно съгласна с това на Марчева 14:

"Трудно е на някои хора да приемат , че чалгата е отритната от повечето нормално мислещи хора,  като музика и стил. Да, в повечето случаи се свързва с хора не дотам умствено преливащи и чели книжки. Лесно се възприема и лесно се преглъща, а и когато е с повече от една ракия....става страшно и още по - лесно  влиза в главата.  Може би им създава настроение, не знам.  Не ми прави добро впечатление  хора които слушат чалга....някак олекотяват даже и да имат достатъчен умствен
багаж.  Това ми е личното мнение и от него не мърдам и на кота."

Нямам време да чета и следя темата, каква е равносметката?
много ли са слушащите чалга, или има надежда/ светлина в тунела?

# 559
  • София
...
Елица, страхотно съвпадение имаме в музикалния вкус.
Слушам много Disturbed, Фейт също   bouquet

Той моят вкус е един широкообхватен... Но предимно съм на такава вълна.  Sunglasses

# 560
  • София
Моят също  Wink

анирам, има ги, но има и светлина  Simple Smile

# 561
 Лиляна в повечето случаи е запозната с доста неща, прави скорострелни мнения, остри, понякога нетактични,  но в повечето случаи правилни. Чети повечко и ще разбереш.  

Знаеш ли реших да те послушам реших да прочета повечко и ще ти покажа какво открих

Цитат
Кое е бъларинът? Чалгаджията, който вдига шум и не се съобразява ли?
Това е простият българин.
Цитат
А, разбирам, че българският ти не е на ниво, но не употребявай
и чужди думи, че си още по-смешна. Дума "хейт" в българския все още
няма. Научи първо майчиния, пък тогава се впускай в чуждите.
Но то с чалгата трудно се получават нещата, очевидно.
Цитат
Искаш ли да обсъдим вметката ти с личния въпрос ли?
Или другата плюнка с предположението какъв живот водя?
Слушаш ли чалга?
Цитат
Това съм го приела и без да ми го казваш. Но темата не е приключена.
Селяните и селските номера не свършват с теб.
Цитат
Дотук в темата не видях нещо, което да отличава един от друг феновете на чалгата.
Да, хората са различни, но имат някои общи черти и тези с нисък
интелект и просташко
мислене съвпадат и по предпочитание за музика.
Цитат
Не бих се нарисувала. Гнусни са ми хората с татуировки.
Изглеждат ми като мръсни и нечистоплътни. А иначе онези,
които си ги правят смятам за неуравновесени хора. Можеш да изпъкнеш
и  с нещо друго, не точно с тази грозотия.
Грозни са ми всякакви шарки по тялото.
Цитат
Не ти искам съветите, дръж си ги в джоба.
Мнението ми в темата е мое, такива ми изглеждат, както съм ги написала.
Цитат
Това обаче не означава, че ти в моите очи изглеждаш по точно определен начин,
не означава, че не те мисля за неуравновесена. Носи си ги,
мнението ми си остава същото.

Марчева ако за теб това е правилно мнение просто нямам думи, не такива биха били изказванията на човек прочел един вагон книги нали ????
 Нямам нищо против въпросната госпожа, но и не позволявам, някой който не ме познава да ме обижда  само защото във форума е прочел, че съм написала, че имам татуировка и слушам чалга все пак това е моето тяло и ще си го драскам както реша и това са моите музикални предпочитания. И точно обратно на нейното мнение съм супер уравновесен човек, но пък и да си призная обичам да поставям хората в различни ситуации за да видя как реагират и как мислят (лека професионална деформация) Peace

Последна редакция: сб, 19 юли 2014, 01:38 от asefa

# 562
  • София

Цитат
Публикувано от Таис

Мари_Мар, след като ти си харесваш музиката, която слушаш, какво те бърка кой какво казва за нея?

Аз слушам основно метъл, но в ежедневието си съм срещала доста хора, които смятат този вид музика за идиотски. Една мама навремето дори ми се нахвърли на детската площадка, само щото телефонът ми звънял с, цитирам, ''гнусен, наркомански метъл". Ми, казах и две приказки, и въпросът приключи.
Скрит текст:
Както отбеляза Янечек в една тема, а може и тук да е било, няма да си разплета чорапите щото някой не ме харесва.

Ето нещо, което одеве пусках на дребната:
http://www.youtube.com/watch?v=pdy-L7JD3TA

Таис,

ето, това е! Peace виж колко малко е нужно, за да разговаряме нормално. И нямам предвид да се засипваме с комплименти и да се съгласяваме един с друг за всичко, а просто да се уважаваме и да спрем с обобщенията, защото все едно за коя страна в спора става дума, винаги има хора, които не се вписват в общото.

И не се засягам за музиката, а от отношението което тези които не я харесват, проявяват към всеки който я слуша. Не я харесвайте, не е задължително, но ако можеше за малко да бъдеш обективна, ще видиш, че тя не е това което беше, че клиповете и вида на певиците е копиран от чужди и то нечалга клипове. Мадона и Лейди Гага, не са с по-малко чалга вид. А и силикона, не е пайнер-патент, в цял свят си го слагат хора с всякакви професии и често резултатите са като при нашите певици, прекаляват с размера.

Цитат
Публикувано от: marchеva14

Мари _Мар, не плюй толкова, по спокойно си пиши мислите. Напрежение се чувства в написаното от теб..

Ти пък, как сред толкова ''храчки'', само моите плюнки съзря.
Благодаря, че ни запозна с цялата ти програма, кога, къде, какво ще гледаш. Радвам се за теб и ти пожелавам, да се забавляваш на МАХ.

Цитат
Това ми е личното мнение и от него не мърдам и на кота.

Разбрах, че е твое мнение, но не разбрах на какво не мърдаш smile3503 ама ти пак си говори, колко е умственият багаж на другите.

Цитат
публикувано от: Sugar.n.Spice

Е добре де, доколкото разбирам тази тема е дискусионна, не е за чалга поздрави. Като искате да се поздравявате пратете СМС там на телевизия Планета ли, къде бяха не ги знам.

Темата не е за никакви поздрави, без значение от кой стил музика са, но пък какво лошо има да се разнообрази и да не го караме толкова по правилата. Това да ни е нарушението, а не обидите - нали темата не е и за обиди?
Пък и никой не дискутира, само констатира ,,чалгарите са тъпи'' Mr. Green  това е! и не мърдат от мнението си ни на йота, ни на КОТА  Joy

Цитат
публикувано от: Елица

Mari_Mar, какво чудо избълва, не е истина. Какви татуировки те гонят, какви недоклатени, отбори... Че аз дори не си спомням с Таис да сме си разменяли някакви особено остри реплики, а и да, не виждам проблем с разни хора да сме на противоположни полюси из темите.

Вие също можете да не отваряте клиповете с нечалга.

Отварям клиповете! Ако беше чела и най-вече разбрала прочетеното, щеше да разбереш, че нямам нищо против тях. Това за спама го писах в отговор на упрек, че чалга клиповете са спам, а принципно  всички са спам и е глупаво да се прави забележка само за тези от недолюбваният стил.

А за теб и Тайс, нищо конкретно не съм казвала за обидите и колко остри или ''тъпи'' са били. Сори, ако очакваш да пиша подробно, кой на кого какво е казал?

Съжалявам че стана дълго, но много хора са се обърнали към мен (някои културно, но други ooooh! )

Последна редакция: сб, 19 юли 2014, 05:12 от Mari_Mar

# 563
  • София

asefa,
 скрият текст - прочети и помисли  Hug

Скрит текст:

Общувам с много хора на лична и дори да са противници на чалгата -  то няма и начин да не са, както се разбира от тази тема, почти никой в бг-мама не слуша чалга smile3503. Но мисълта ми е, че в личен разговор всички се държат нормално, мило, възпитано и предполагам не е само защото им помагам за едно или друго, а защото получават същото отношение и от мен. Ако съм толкова проста и с промит от чалгата мозък, дали щеше да е възможно.
Когато разговаряш с някого насаме, човека се държи като в реала, има задръжки, а и преценява човека срещу себе си по поведението и това което говори, не по това какво слуша, как се облича и има ли татуировки. Но в темите, при някои потребители действа стадния принцип или по-точно ''много сме, силни сме и с групата зад нас, може да се държим просташки, ама нали сме заявили че не слушаме чалга, всичко ни е позволено и ще мине за интелигентно''

Затова те съветвам, остави тази тема - нормален разговор в нея, няма как да стане , с Тайс - може и да се получи, с Лиляна, мисля че също, вероятно и с някои от останалите, но не и пред другите. Казах ти, там някъде на лични, на скришно, по друг начин се развит нещата, а ТУК само да си разменяме упреци и обиди, не си заслужава. Не го приемай като предаване, не сме на война.
Аз бях до тук, ти си решавай дали да спреш
Peace

За поздрава, благодаря на теб, както и на всички останали за клиповете които пуснаха.

Музиката, е нещо което всеки човек обича и се създава за да радва и сближава, не да разединява, затова аз слагам за себе си - край на споровете!

# 564
Много се радвам ,че живея в държава където нивото на интелигентност се определя от вида слушана музика;
Музиката не води до затъпяване както криминалните романи не правят серийни убийци;
Който иска да ме оспори нека първо ми покаже решението на следната задача {
Да се докаже ,че x&0 = 0;
}
Който не може да реши задачата да се чувства не достатъчно интелигентен ,за да спори с мен;

# 565
  • Ямбол
В една задача може да има числа, променливи, параметри и т.н.
За всяко х ли трябва да се докаже?
Не ми отговаряй, доказвам ти, че недостатъчно интелигентно си поставила задачата си.

Нямам идея защо asefa е извадила мои постове, може би се е разпознала в някои от тях?

# 566
  • София
Мен лично не ме убедихте, че чалгарите не са тъпи, ни с километрични постове ни със задачи. Mr. Green

# 567
Цитат
Музиката не води до затъпяване....

Аз не смятам, че чалгата само по себе си води до затъпяване. Смятам, че трябва да си достатъчно тъп-  не, но елементарен, за да ти хареса въобще. Съжалявам и не искам да обидя никой, но от моя скромен опит, такива са ми впечатленията. Не е само защото аз не харесвам този стил музика. Не харесвам и метъл, примерно, но пък нямам лошо мнение за феновете му.
И да, колкото и да не искате да признаете, това каква музика харесва даден човек, говори много за него.

# 568
  • София
..................................

Цитат

Мари _Мар, не плюй толкова, по спокойно си пиши мислите. Напрежение се чувства в написаното от теб..
......................
Ти пък, как сред толкова ''храчки'', само моите плюнки съзря.
Благодаря, че ни запозна с цялата ти програма, кога, къде, какво ще гледаш. Радвам се за теб и ти пожелавам, да се забавляваш на МАХ.
........................
Има какво да се чуе, нали??  Simple Smile  Тази програма която съм си отбелязала, ела и ти, няма да съжаляваш. Аз наистина ще се забавлявам.
..........................
Цитат
Това ми е личното мнение и от него не мърдам и на кота.

Разбрах, че е твое мнение, но не разбрах на какво не мърдаш smile3503 ама ти пак си говори, колко е умственият багаж на другите.
.................
О, не си мисли , че съм направила грешка, напротив. Обяснение:
Скрит текст:
Кота - топографски термин който означава нанасяне на абсолютната надморска височина на точка в/у географска карта. Във военната наука термина кота най-често се употребява за обозначаването на господстваща височина или възвишение от което се открива най-добър обзор. Тези коти се използват за установяване на наблюдателни и опорни пунктове.
Йота - гръцка азбука. Y. Бройна система, означава се 10 на....
Други фрази:
Нито сантим:, Нито йота:, Нито кота:, Нито крачка......и още има.
Аз само споделих, поставих в скрит текст, защото не е необходимо всички да го четат. Това е едно малко изяснение м/у теб и мен.  Peace

За съжаление темата стана заядлива и вече не е интересна.  Peace

# 569
  • София

Ех, Марчева, гледай как ме връщаш тук, с тези коти/йоти  Laughing

Наистина ли мислиш, че ако не знаех какво е КОТА и ЙОТА, и как е правилният израз който си се опитала да използваш, щях да забележа грешката ти Rolling Eyes Нищо страшно не е станало, всеки греши. Но ако искаш да убедиш себе си, че не е грешка - ОК.

За поканата, благодаря, но за съжаление ми става лошо(буквално), от много хора на едно място, шумотевица и силна музика. Вече писах, че слушам музика тихо, а избягвам и заведения в които музиката гърми, а хората се надвикват с нея.

Хайде КРАЙ! не ми се занимава повече, с тази тема.

Общи условия

Активация на акаунт