"За" и "против" чалгата

• 102 626
  • 1 961
  •   1
Отговори
# 90
И аз като Касита съм против всяка музика, надънена до дупка и с подчертани басове, но все пак за мен е облекчение, че съседчето, което е в разгра на пубертета, не слуша чалга. Почти всичко друго мога да понеса, без да се впечатля особено, но чуя ли чалга да се носи, ръката ми сама взима тлефона и набира полицията. Все пак и деца гледам и като добра майка съм длъжна да ги предпазя от уврежданията, които дори неволното слушане на чалга нанася на мозъка и душата.
Чалга=простак е вярвно в почти всички случаи. Познавам едно единствено изключение, което хем се кефи на чалгичка, хем научните му трудове добиха световна популярност. Но като цяло това е музиката на неукия простак, който е и нагъл, и глупав, и нещастник.
Забелязала съм, че на чалгарите най не им понасят оперни арии. Полудяват направо и не са на себе си, все едно виждаш как гнусна бактерия загива под силата на тоалетното пате.

# 91
но чуя ли чалга да се носи, ръката ми сама взима тлефона и набира полицията.

Затова казах, че е крайно време да се инкриминира слушането на подобна музика. Тогава всеки съвестен гражданин ще подава сигнали и така ще се изкорени злото.

# 92
Не слушам. Никак, ама никак не ме кефи.

Не само текстовете, не понасям самата мелодия.
Отворих няколко линка на уж хубави чалга балади. Ами не.
Това протяжно виене, ориенталски ритми....направо дразни.

Честно, предпочитам глупостите на Снуп. Mr. Green

Поздрав - http://www.youtube.com/watch?v=1OEron4rXfk

# 93

Затова казах, че е крайно време да се инкриминира слушането на подобна музика. Тогава всеки съвестен гражданин ще подава сигнали и така ще се изкорени злото.
Това си е жива болест http://www.dnesplus.bg/News.aspx?n=646471
оставете хората да си слушат каквато музика искат и
по спокойно , че да не ви дадат спокойно местенце ,
където ще имате възможност да си слушате на воля
опера за успокоение

# 94
  • Galaxy 13197853088
Още недоумявам как  може да сте толкова
нетолерантни към избора на музика?  Laughing

# 95

Това си е жива болест http://www.dnesplus.bg/News.aspx?n=646471
оставете хората да си слушат каквато музика искат и
по спокойно , че да не ви дадат спокойно местенце ,
където ще имате възможност да си слушате на воля
опера за успокоение

Това към мен ли е?

# 96
Слушайте, каквото искате, Василена, но да е ТИХО, защото нямате право да ме принуждавате и аз да слушам скапанярската ви музика.

# 97
Нали?  Twisted Evil
В цивилизованите държави, където викат полиция, ако си си монтирал климатик на неправилното място, няма хора в добро психично здраве. Всички са за подходящите места, с оперно успокоение.

Последна редакция: пт, 04 юли 2014, 13:31 от Хърмаяни

# 98
Още недоумявам как  може да сте толкова
нетолерантни към избора на музика?  Laughing
"Музика"? Недей, че ще се вземат на сериозно.

# 99

В цивилизованите държави, където викат полиция, ако си си монтирал климатик на неправилното място, няма хора в добро психично здраве. Всички за подходящите места, с оперно успокоение.

В тези държави климатиците не се ли монтират от специалисти?

# 100
Идеята за оперно успокоение е добра всъщност, но на глупака, който само знае да цъка възхитено какви невероятни текстове имат чалга-баладите, му е смешно. А е срамота децата ви да се кълчат по пейките под звуците на някоя модерна чалгичка, а в същото да не разпознават най-известниите класически произведения и да мислят, че Шуберт и Лист са материали, които трябва да си носят по трудово.

# 101
В тези държави климатиците не се ли монтират от специалисти?
Вероятно, както и у нас. Много обичам да ме разбират буквално.  Wink

# 102
И аз така.

# 103
  • Стара Загора
Тишината в попфолка е мехлем за ушите! Музиканти разкриха пред „Площад Славейков“, че певиците на „Пайнер“ са в паника, защото в бизнеса им не останало място за повече от 5-6 имена. Твърдели, че хората не искали да ги слушат, защото са твърде много, а не пеели на живо, а на запис!!!

# 104
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Музиканти разкриха пред „Площад Славейков“, че певиците на „Пайнер“ са в паника, защото в бизнеса им не останало място за повече от 5-6 имена.
И пред кой го разкриха т.н. "музиканти"?

Общи условия

Активация на акаунт