"За" и "против" чалгата

• 102 944
  • 1 961
  •   1
Отговори
# 1 380
Моля, кажете... наистина ли се правят ДЕТСКИ чалга партита. Наистина? Съвсем, съвсем наистина?
И има родители, които пускат децата си на такива? Наистина?

За коледните празници на децата бяха организирали някакви забавления. Парти. Извозваха ги с автобус до заведението. Не ходиха на училище. Не знам подробности, защото моето дете бе заето и не се записа, не плати куверт и не ходи. Ходи на училище в сборен клас за деня. После е питала как са изкарали и ми сподели, че всъщност е било детска чалготека. SickВ Студентски град. Sick

# 1 381
Мда, няма да ги заведат на Лебедово езеро.  Joy

Елитистка! Да ги беше пратила на детска чалготека, ти ги пращаш да гледат "Лебедово Езеро".

# 1 382
  • Пловдив
Да, водят децата от малки.На 14-ти февруари бяхме запазили места в последния момент в едно заведение.В града има четири такива, ходили сме в другите, нямаше никаква чалга, но и за 14-ти места нямаше.Та запазихме в това с предположението, че и тук чалга няма да има.Е, имаше, но от най-турбото чалга с певец на живо.Даже запомних някакъв откъс от песен - цитирам по памет "Руси, черни, ниски и дебели, в леглото всички са еднакви".Та, в заведението имаше поне 10-тина дечица, повечето момиченца, накипрени с туту-полички, много бяха сладки, на видима възраст 4-6 годинки.Те се кълчеха редом с доволните си майки и имитираха чупките в кръста.Бяха весели и се забавляваха.Учат се от малки.

# 1 383
  • Варна
В такова заведение не издържахме и решихме с детето да си поръчаме рок-песен, какво пък, може и да мине. След плавен преход през малко естрада dj-ят ни изпълни желанието и до края обърна изцяло на рок, вкл. thunderstruck на ac/dc, което не очаквах. Но хората се кефеха, така че тази мода си я налагаме ние. Не че ac/dc e някакъв особен връх, но чалгата и в следващите вечери изчезна (за ресторант на хотел става дума)

# 1 384
Сега, за ресторанти, барове и подобни заведения ми е ясно. Там децата са за малко, придружават ги родители и прочие... Не, че одобрявам, но разбирам.
Но ДЕТСКИ чалга партита? За Бога, наистина ли?

# 1 385
  • София
Те се кълчеха редом с доволните си майки и имитираха чупките в кръста.Бяха весели и се забавляваха.Учат се от малки.
Ваня, за родителите е в реда на нещата. Те със сигурност се кефят на отрочетата си, докато мятат гюбеци. Дъщеря ми куфее на AC/DC, по простата причина, че мъжът ми слуша такава музика. Децата са толкова лесни за моделиране докато са малки. Плюя в пазва един ден дъщеря ми да не тръгне да мята гюбеци в чалготеките, че ще получа инфаркт.  Crazy

# 1 386
  • където ми харесва
Онзи ден се потресох за пореден път.
Имах работа около Пиротска и с една приятелка се разбрахме да пием кафе в гръцката сладкарница.
До тук, нищо необичайно, влизаме вътре, звучи някаква тиха, гръцка музика, поп-музика. След 10 минути, започва яко циганска музика. Много добре различавам гръцки от цигански, та освен че беше с класическите маане ритми, вокалите си бяха на още по-чисто И сини ту манге....

# 1 387
Адел, има такива гръцки песни, които спокойно могат да бъдат объркани с маане.

# 1 388
  • където ми харесва
Могат, могат-но гръцки и цигански, значително се различават, а тия песни си бяха баш на цигански.
И преди съм ходила в тази сладкарница, но такава музика не е имало... потресена съм, наистина.

# 1 389
  • Пловдив
В такова заведение не издържахме и решихме с детето да си поръчаме рок-песен, какво пък, може и да мине. След плавен преход през малко естрада dj-ят ни изпълни желанието и до края обърна изцяло на рок, вкл. thunderstruck на ac/dc, което не очаквах. Но хората се кефеха, така че тази мода си я налагаме ние. Не че ac/dc e някакъв особен връх, но чалгата и в следващите вечери изчезна (за ресторант на хотел става дума)

Ей, това ме изкефи.Явно и ди джеят е бил фен.Съпругът е върл фен на хард - рока, направо е "болен" на тема музика.Естествено се опита да се поздрави, но не мина.Оркестърът изобщо не знаеха такива песни и му отказаха.

# 1 390
  • Вестерос
Всеки път като отворя темата и видя мазния  Азис и ми се повръща.

# 1 391
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Всеки път като отворя темата и видя мазния  Азис и ми се повръща.
Ми недей я отваря.
Много добре различавам гръцки от цигански, та освен че беше с класическите маане ритми, вокалите си бяха на още по-чисто И сини ту манге....
Явно неможеш да ги различаваш:

# 1 392
Куфеенето от малко дете също ми е толкова странно и неприемливо, колкто и мятането на гюбеци. Въпреки, че слушам предимно метъл, а младежките си години основно траш. (металика и /диси не са тежки, те са мелодични и почти няма какво да се куфее на тях) Куфеенето е бясното мяткане на глава, за да може дългата коса да се върти. Ако друго наричате куфеене е друга работа.

# 1 393
Могат, могат-но гръцки и цигански, значително се различават, а тия песни си бяха баш на цигански.
И преди съм ходила в тази сладкарница, но такава музика не е имало... потресена съм, наистина.

Там кварталът си е такъв, а вече е гъсто населен с всякакви мургави.

# 1 394
  • София
Ако друго наричате куфеене е друга работа.
Да, друго наричам куфеенето, но не смятам да ти обяснявам, че току-виж ти се сторило още по-страшно от мазните гюбеци.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт