Да донякъде съм съгласна. Целта на чалгата наистина е населението да изпростее, защото това ще е по-удобно за политиците. Стадо овце се водят много лесно, за разлика от млади, интелигентни и образовани хора. Самата музика се натрапва на хората, тя е навсякъде. И много хора възприемат модела на живот, на който тя "учи"
НО, има разлика между поп-фолка, като музика и като начин на живот. Ако ти си елементарен като човек, нямаш качества и със и без чалга резултатът ще бъде един и същ.
Интелигентните хора, могат да отсяват качественото във всеки един жанр. Така че, от самия човек си зависи дали ще избере де бъде част от стадото или ще поиска нещо по-добро.
Музиката, която слушам има за цел предимно да ме забавлява, да ме успокоява, когато съм тъжна, но НЕ да ме възпитава. Това е работа на родителите ми. Ако те я свършат, могат да бъдат спокойни, че независимо каква музика слушам, ще стана човек, с когото да се гордеят. Ако не ме възпитат правилно, и класическа музика и рок и джаз да слушам, пак ще стана част от масата деградирало поколение.
Въпреки че съм на 14, имам претенциите, че имам изградена ценностна система, която намирам за добра, спрямо средата на живот и възрастта ми. Не искам това да прозвучи, като самоизтъкване, но просто смея да кажа, че е така, защото в много ситуации съм разсъждавала не като 14 годишна, а като възрастен човек. Родителите ми винаги са се държали с мен като с равна на тях, разговаряли са с мен на всякакви теми и много хора са казвали, че имам добра обща култура. Аз искам да се развивам и не мисля ,че само заради едната чалга трябва да се притеснявам за себе си.
И не съм единствената. Много хора от обкръжението ми разсъждават по същия начин и голяма част от тях смятам дори за по- интелигентни.
В никакъв случай не искам да се изкарвам като нещо кой знае какво, защото знам, че все още почти нищо не съм постигнала, но искам просто да ви покажа, че не е задължително, ако слушаш чалга да изпростееш.