"За" и "против" чалгата

• 102 908
  • 1 961
  •   1
Отговори
# 1 500
Признавам си, че не съм чела много назад в темата.
Аз пък все си мисля, че едно дете на 14 години ще си има други занимания, а не този форум. Ама може и да греша, де.
 Peace

# 1 501
И между другото песента на Криско и Мария Илиева е от май, а "Горе Долу" на Фики е от ноември и вече има почти 9 000 000 гледания, мисля че ще я задмине. Пък и останалите песни на Криско не са толкова известни, само тази и то заради скандалния текст и участието на Мария Илиева.

Точно останалите му парчета като гледам са все по-популярни от тези на чалгаджийките. Не че това е добър знак...щеше да е хубаво, ако хората бяха сменили чалгата с нещо по-стойностно.

А това, че от английската гимназия ви водят по чалготеки, е меко казано неприемливо. В 1АЕГ нямаше ли духов оркестър и клуб за народни танци ?!

# 1 502
fashion_lover96, ти кога ходиш на училище, ако не е тайна? Днес да не е неучебен ден?

Вече я питахме. Тя в междучасието ,разбираш ми, докато пие кафе преглеждала Мамата  Flutter

Това стана само веднъж, защото бях много ентусиазирана от полемиките в сайта.  Mr. Green  Mr. Green
Обичам да споря, да си защитавам мнението и много мразя, когато нямам такава възможност.

Е, тук си падна на късмета! Дано със същата изчерпателност и настървеност да учиш, равна няма да имаш!

# 1 503
Признавам си, че не съм чела много назад в темата.
Аз пък все си мисля, че едно дете на 14 години ще си има други занимания, а не този форум. Ама може и да греша, де.
 Peace

Разбира се, че имам и други занимания, редувам ги.
Отворила съм десет прозореца: Facebook, Youtube, Bg-mamma, Voyo, 24 часа и Истински истории в  vbox7. Mr. Green
Когато съм болна или гледам нещо, или чета някоя статия и слушам музика. То и попринцип това правя де. По 10 неща едновременно. Joy

# 1 504
Оф, Боже! Момичета, колкото и да и обяснявате няма смисъл. Оставете я да си харесва чалгата, след време ще разбере, че това само вреди.
Дали? Praynig
Да, имам пресен пример пред очите си за дете, което след като стана студентка взе да се срамува от чалгата.
Ами попаднало е в академична среда, и аз бих се срамувал.

# 1 505
И между другото песента на Криско и Мария Илиева е от май, а "Горе Долу" на Фики е от ноември и вече има почти 9 000 000 гледания, мисля че ще я задмине. Пък и останалите песни на Криско не са толкова известни, само тази и то заради скандалния текст и участието на Мария Илиева.

Точно останалите му парчета като гледам са все по-популярни от тези на чалгаджийките. Не че това е добър знак...щеше да е хубаво, ако хората бяха сменили чалгата с нещо по-стойностно.

А това, че от английската гимназия ви водят по чалготеки, е меко казано неприемливо. В 1АЕГ нямаше ли духов оркестър и клуб за народни танци ?!

Има и двете.  Grinning
И песните на Криско имат по 3-4-5 милиона, тези гледания са нормални за един чалга хит. Но все пак ти говориш само за един представител на "рапа" /то не е рап/, другите да не са толкова известни? Освен 100 кила, другите и по 1 000 000 не правят.
А в поп фолка не е така. Мога да ти посоча поне 10 имена, на които всяка песен им става хит, с поне 2 милиона показвания.
Но като цяло много от гледанията в днешно време се и купуват, така че това не значи много.

# 1 506
  • София
Дриско не ми го определяйте като рапър . Той е мелез... Има много добри рапъри  Спенс , Ъпсурд, Ангел и Моией , Алекс П, Димчо, Young bb young. Казвам само по- модерните. Особено поредицата One Shot Има големи успехи

Последна редакция: чт, 19 фев 2015, 16:57 от simona035

# 1 507
Няма конфликт в случая, защото Криско и другите, които Симона е изброила, не са хип-хоп, а също чалга. Особен подвид, хип-хоп чалга. Мария Илиева, горката, и тя стана чалгарка.

Ето ви сатира на чалгаджийския манталитет:
ИЦО ХАЗАРТА - Хип-Хоп. 2,449,897 гледания в Youtube. Неслучайно в края на песента каканиже Местан.  Laughing
Ето ви сатира на хип-хоп чалгата:
SPENS feat. GOODSLAV - Новата вълна. 796,395 гледания в Youtube. Е, не е достигнала милион, но я въртяха много по всички медии.

За жанра си са супер, дават повод за размисъл.

Спенс още едно време се ползваше с особен авторитет, докато Биг Ша още си беше Мишо Шамара и все така прост.

# 1 508
  • София
Сонгс , кажи ти някои добри БГ рапъри .

# 1 509
Освен тези, които ти си изброила, не знам други. Не е точно моят жанр, но оценявам добрата сатира в него, когато ми попадне. А двете песни, които посочих, нямаше как да не ти попаднат миналата и по-миналата година, просто звучаха навсякъде.  Twisted Evil

# 1 510
  • София
Има още много , но като цяло тези са най - слушаните . Обичам рапа , не толкова Българския.
От БГ музиката Най- хубавата е естрадната  Peace

# 1 511
  • В Космоса
Сонгс , кажи ти някои добри БГ рапъри .

Аз ще кажа:

Nocaut, DRS, Stick Insect, F.a.r.s., Leshper Art Crew, MD Beddah, Сенсей, Ударната група, Хората от изгрева, 187, Ragga One, Dj Darkstep, DenYo, Fo...

# 1 512
  • София
Аз ще кажа:

Nocaut, DRS, Stick Insect, F.a.r.s., Leshper Art Crew, MD Beddah, Сенсей, Ударната група, Хората от изгрева, 187, Ragga One, Dj Darkstep, DenYo, Fo...
Peace  Но тези си ги знаем аз и ти . Ставаше въпрос за милиони . Simple Smile

# 1 513
Симона, сега видях каква глупост съм написала. Поправям се, тези, които смяташ за добри, и за мен са добри.  Peace
Под "хип-хоп чалга" имам предвид 100 Кила, Устата, Криско и други подобни.
Устата отдавна е извън играта, де.

Последна редакция: чт, 19 фев 2015, 18:38 от Songes

# 1 514
  • Вестерос
Ха ..смешка ли каза? Поздравявам те с този виц "Знаете ли кое е общото между чалгар и индийска кобра?
И двете започват да се клатят, когато пред тях има циганин с флейта"
И къде трябваше да се смея на този виц?
Според мен певиците трябва да са с носийки и плитки, а ромския оркестър, по възможност, да го няма. Не ми се струва правилно някак.
Даже смея да ида по-далеч, твърдейки, че предпочитам натуралната непретенциозна чалга пред чалгизирана версия на народна музика, оправдаваща патриотизма на хората по механите някъде между втората и петата ракия.
Това е лично мнение, разбира се, доколкото зависи от мен, избягвам и двете.
 Blush
Фламенкото е испански традиционен фолклорен музикален жанр който произхожда от циганите в Андалусия и предимно се изпълнява от цигани. Има песни от стари времена и такива които се пишат и до момента от най-различни автори. Има и кавъри на песни от миналото.
https://www.youtube.com/watch?v=U7BuglyDmCA
Та какво пречи и на българските автори да пишат и по-нови фолклорни песни или да правят кавъри на по-стари песни. Е, невинаги се получават кавърите, но това са 5-10 процента от продукцията им.

Зависи от количеството сиво вещество   Wink

Общи условия

Активация на акаунт