"За" и "против" чалгата

• 102 495
  • 1 961
  •   1
Отговори
# 1 920
Владея още испански, португалски и английски
Пропускаш да споменеш и руския.

# 1 921
Аууу сега разбирам, че с писането в тема в ПУБЛИЧЕН форум навлизам в ЛИЧНОТО пространство на някого.  ooooh! Говори с Мамма и Татти да направят темата лично твоя и тогава претендирай за лично пространство. Дотогава ако толкова се чустваш омърсен спри да влизаш в темата.

# 1 922
От чалгата слушам единствено Галена, защото има най-разнообразни и хубави песни и има доста, които са далеч от чалгата.. Другите са ми много еднакви

# 1 923
Кой каква музика харесва това си е негова лична работа и това вас не ви засяга. Но започнете ли да казвате "кой какъв е" защото слушал "еди си какво" вече влизате в личното му пространство.
Разбира се, че не ме засяга каква музика слушат напълно непознати хора, стига да не обгазяват с нея пространството около мен и по този начин да ме принуждават да я слушам и аз. А квалифицирането кой какъв е, защото слушал еди какво си, е съвсем логично- слушането на определена музика е следствие от наличието или липсата на определени художествени, морални, емоционални и т.н. критерии у даден човек. Да, музикалните предпочитания не са единственият критерий, по който може да бъде преценен някой, но са един от критериите. За никакво лично пространство не става дума.

# 1 924
Обикалям из цяла Европа, но не съм шофьор, а телевизионен оператор.
Браво, сладур! А някой е твърдял, че ти си шофьор? Ей, това четенето с разбиране за нищо го нямаш!

Вие имате право да иронизирате хората, които не са съгласни с вашето мнение, а те нямат право да коментират, да се обосноват, да ви отговорят?
Аз с четенето с разбиране проблеми нямам, но ти очевидно имаш проблеми с общуването. Не е необходимо да подхождаш толкова арогантно към това че някой си е изразил мнението и то не е съвпаднало с твоето.

И като подхождате с арогантност, високомерие и надменност към хората, които слушат "чалга" по-добри ли ставате? Повече ли се издигате в собствените си очи?
Това, че иронизирате някого и се хващате за най-малката подробност в написаното от него, не придава никаква тежест на мнението ви. Иронията не е аргумент. Ако смятате, че вие сте тези, които определят кое е музика и кое не значи наистина претендирате за едно доста високо ниво, което не си личи в изпълнените ви с квалификации и незащитени твърдения коментари.

Ако този пост е писан от 14 годишно, уау!

# 1 925
Аз сериозно към чалгата, пърдон, поп-фолка,  не мога да се отнеса. Единствено мога да я удостоя с иронията си. Но май не си струва и това.

# 1 926
ЗА или ПРОТИВ не мога да кажа!!Но не я харесвам.
Обаче...ако си преведем един текст на Риана,Бийбър,Гага и другите световни звезди..ми то разлика няма!
Само дето едното се пее на български,а другото на английски.
Напоследък загледах 2-3 клипа по Планета..леле мале...ми то жива еротика!Всички по бельо и се опипват сами,пъшкат,притварят клепачи....толкова явно им е капацитета на поп фолк чалга изпълнителите.А най-смешен е един на който и баща му е "певец".И двамата яко се напъват по клиповете,а сина е точно като примат и в тяло и глава Laughing Laughing Grinning.Мнооого са смешни,но сами си вярват,че са изпълнители.Ама то в държавата ни всичко е така.Всички некадърници са "звезди",и всички непрокопсаници са им фенове.
И малко не по темата,но най-много ме дразни Николета Лозанова!Няма да коменирам това...парвеню,но е жалко,че младите,учащи и способни деца,чийто родители се трепят да ги изучат нямат шанс да работят журналистика,нищо че са я завършили.А едно....НиЩо е с цяло предаване!!!
И как после да има стимул за младите да остават тук.
Чалгата и гореспомената и производните им гонят децата от родината!

# 1 927
  • София
Твърде ниско мнение имате за 14-годишните. За мен няма нищо учудващо в поста. Не е задължително на тази възраст всички да са олигофрени и да не могат да напишат свързано 5 реда, пък макар и да са почитатели на чалгата. Mr. Green

# 1 928
Твърде ниско мнение имате за 14-годишните. За мен няма нищо учудващо в поста. Не е задължително на тази възраст всички да са олигофрени и да не могат да напишат свързано 5 реда, пък макар и да са почитатели на чалгата. Mr. Green

Няма да анализирам поста в детайл, но има малки нещица, които ме насочват натам. В поста е използвано повторение, градация, подчертаване на мисъл - все неща, доста нетипични за един тийнеджър.

# 1 929
  • София

Няма да анализирам поста в детайл, но има малки нещица, които ме насочват натам. В поста е използвано повторение, градация, подчертаване на мисъл - все неща, доста нетипични за един тийнеджър.
Ами точно в тази възраст пишат литературно-интерпретативно съчинение и целта е да научат значението и начина на използване на тропите. Има и добри ученици.  Grinning

# 1 930

Ами точно в тази възраст пишат литературно-интерпретативно съчинение и целта е да научат значението и начина на използване на тропите. Има и добри ученици.  Grinning

Да, и използват наученото по форОми, нали.

# 1 931
Защо всички мислите че не съм на 14, като няма нищо особено в постовете ми? Joy
Вероятно скоро не сте отваряли учебници по БЕЛ за 6,7,8 клас. Там доста детайлно е обяснен материала и майка ми каза, че тя не е учила голяма част от нещата, които са в учебната програма сега. Направо си изучаваме българска филология, да не говорим че учебниците са написани по възможно най-сложния начин.
И това че в постовете си използвам по формален и официален език, с цел да формулирам мнението си по добре, не означава, че така говоря в ежедневието си. Нормално е писмената реч да е по-точна и конструкцията на изреченията да е по-строго оформена.  Grinning Grinning Laughing

# 1 932
  • София
Ох смени плочата.

# 1 933
Защо всички мислите че не съм на 14, като няма нищо особено в постовете ми? Joy
Вероятно скоро не сте отваряли учебници по БЕЛ за 6,7,8 клас. Там доста детайлно е обяснен материала и майка ми каза, че тя не е учила голяма част от нещата, които са в учебната програма сега. Направо си изучаваме българска филология, да не говорим че учебниците са написани по възможно най-сложния начин.
И това че в постовете си използвам по формален и официален език, с цел да формулирам мнението си по добре, не означава, че така говоря в ежедневието си. Нормално е писмената реч да е по-точна и конструкцията на изреченията да е по-строго оформена.  Grinning Grinning Laughing

I see dead people.  Laughing Имам шесто чувство.

# 1 934
....
Аз докъдето съм стигнал ти има да сънуваш. Обикалям из цяла Европа, но не съм шофьор, а телевизионен оператор. Доходите ми са доста прилични - така че както ти казах малко по-назад "Преди да пишеш първо го обмисли".  

Между другото - заплатата на шофьорите е доста над учителската. Wink
Ето, това е чалгарското мислене.  И какво следва от това, че виртуално доходите ти са високи?
Да вземем да се разделим на касти във форума със звездички, според доходите, и на постинги от потребители с повече звездички да лайкваме ли? Какво предлагаш?

Общи условия

Активация на акаунт