СЕДМОКЛАСНИЦИ втори етап на класиране - седмична (04.07-10.07)

• 35 485
  • 588
  •   1
Отговори
# 480
# 481
  • София
Леко ме обърква последният пост. Записването става в училищата и те би трябвало да знаят, колко места имат за трето класиране. По начина по който е написан излиза, че директорите изпращат справка за свободните места и после от инспектората им казват, колко точно са те. Запитвам се, дали е възможно днес да се случат чудеса и дали сбъдването им забавя публикуването на списъка.

Зори, и аз считам, че писмото е лишено от смисъл, ама знае ли човек, какво им се върти в главите на тези от РИО?

# 482
  • ПАЗАРДЖИК
Ако има статистика такава, моля РИО Пазарджик да се зачислят към блеещите на всеки етап от кампанията.

# 483
kopoeva, благодаря - явно ще се чака до късно. (Както свикнахме първо РИО Пловдив трябва да се отчете и София е накрая).

Леко ме обърква последният пост. Записването става в училищата и те би трябвало да знаят, колко места имат за трето класиране. По начина по който е написан излиза, че директорите изпращат справка за свободните места и после от инспектората им казват, колко точно са те. Запитвам се, дали е възможно днес да се случат чудеса и дали сбъдването им забавя публикуването на списъка.

Zoribori, трето класиране е общо (като 1-во). Затова РИО събира информация от всички училища, прави общ списък, който се публикува (за да знаят родители и деца за какво се борят) и се дава на училищата-гнезда, за да знаят за какво могат да приемат документи.

Но по принцип чудеса винаги са възможни.

# 484

Зори, и аз считам, че писмото е лишено от смисъл, ама знае ли човек, какво им се върти в главите на тези от РИО?
Може пък да говорят за обобщени списъци, които да разлепят по училищата.

# 485
Няма ли да излизат тези списъци най накрая ???

# 486
  • София
Опа, взимам си думите назад. Писмото е до директорите на гнездата  Embarassed

# 487
Права си Биборана. Усетих се и аз със закъснение. А иначе чудесата са факт. При обявени 26 деца в паралелка във II АЕГ през септември са записани от 31 до 33 в клас. Там нещата са най страшни, но ги има във всички много желани гимназии. После в началото на втория срок следва втора вълна на прехвърлени от други училища.

# 488
Биборана няма за какво да ми благодариш. Аз си мислех, че освен свободните места ще има и някакъв минимален бал на последното прието дете от второ класиране, а като гледам другите РИО-та само училище, паралелка и брой свободни места.

# 489
Ние сме приети в 18 соу с немски и английски, но се чудя дали да не изтегля документите и да участваме на трето класиране. Чакаме списъците с нетърпение.

# 490
  • Балчик
А благодаря, сега са го качили. Като писах го нямаше.

# 491
  • Пловдив
 kopoeva, минималните балове вече не играят никаква роля. На трето класиране всичко започва отначало, но само за останалите незаети места. Така че в дадена паралелка може да бъде прието дете със значително по-нисък бал от последно приетото, ако няма кандидати с по-висок бал за тази паралелка, както и дете с много по-висок бал от последно приетото, ако примерно тази паралелка не е била изредена в заявлението за първо класиране или е било класирано някъде на по-предно желание, но е решило да се пробва на трето класиране.
Ако искаш да видиш минималните балове, гледай статистиката на второто класиране.

Последна редакция: чт, 10 юли 2014, 14:36 от dundi73

# 492
kopoeva, минималните балове вече не играят никаква роля. На трето класиране всичко започва отначало, но само за останалите незаети места. Така че в дадена паралелка може да бъде прието дете със значително по-нисък бал от последно приетото, ако няма кандидати с по-висок бал за тази паралелка, както и дете с много по-висок бал от последно приетото, ако примерно тази паралелка не е била изредена в заявлението за първо класиране, или е било класирано някъде на по-предно желание, но е решило да се пробва на трето класиране.
Ако искаш да видиш минималните балове, гледай статистиката на второто класиране.
Честно казано не знаех, че е такъв реда. Ние не участваме в това класиране, ама то било чист хазарт направо, но риск печели риск губи. Само мога да пожелая на участващите в него да изтеглят печелившия билет. Късмет

# 493
Въпрос - ако детето се е записало на 2-ро класиране, но не го кефи, може ли да си изтегли документите и да участва в 3-тото? Разбирам, че тогава мястото му вече "изтива". Но дали е възможно е въпроса?

# 494
  • София
Биборана няма за какво да ми благодариш. Аз си мислех, че освен свободните места ще има и някакъв минимален бал на последното прието дете от второ класиране, а като гледам другите РИО-та само училище, паралелка и брой свободни места.

За какво ти е този бал? Той никаква работа не ти върши, защото колелото на късмета се завърта наново с незнаен брой участници.

Да, може да си изтегли документите. Никой не може да те задължи да останеш записан в едно училище.

Общи условия

Активация на акаунт