Отговори
# 105
  • София
Това, което зная е, че при високо кръвно веднага им искат и кръв с креатинин, урея, чернодробните и пр., урина, кардиолог, ехограф на бъбреци и пр.

# 106
Ако е така, то добре, но на мой познат веднага са му дали дежурните лекарства и са му казали да не яде сол.

# 107
  • София
Това, което зная е, че при високо кръвно веднага им искат и кръв с креатинин, урея, чернодробните и пр., урина, кардиолог, ехограф на бъбреци и пр.
Добре,че си ги искам сама тези изследвания, иначе според лекарката нищо ми няма,  имам нужда само от един голям ... !Ама не я сменям,че винаги ми дава това, което искам.И децата като тръгнаха при нея, тя им викаше, дай да видя листчето,какво е писала майка ти, защото знае,че съм половин доктор вече.

# 108
  • SA
Цитат
ами, какво да ти кажа, ако седна да изброявам, сигурно срещу мен ще се надигне вълна от възмущение заради дискриминация. Но всеки може да се сети за поне една болест, която се предава строго заради генетична или хроммозомна мутация, и навремето хората просто са си умирали млади или в детска възраст преди да дадат поколение, та мутацията да продължи да се предава.

Да, такива болести наистина има много.
Затова и аз казах, че всьщност медицината се противопоставя на еволюционните закони.
Това е нейната сьщност.
В противен случай, всички хора с разнообразни вродени и генетични заболявания не би трябвало да се лекуват .
Друг е вьпросьт, че някои гени, които са в основата на много сьвременни хронични заболявания, всьщност изобщо не са лоши и смьртоносни. Сьвременните условия на живот са ги направили такива.

# 109
Янечек, има заболяване есенциална хипертония. Проверяват се бъбреците, защото хипертонията може да доведе до увреждане на бъбреците. Разбира се, увредени бъбреци също могат да имат за симптом хипертония.

# 110
Хванали сме се за Чернобил защото е очевидно (и по този форум) че хората са с къса памет и склонност към повторение на глупостите които вършат, освен че смятат и радиацията за една фантасмагория...

Радиационните отпадъци са погребани отдавна.Само спомена за тях броди като призрак ограничените главици на някои потербители вече години наред...

Може би ще се нагодиш към полуразпада на цезия в организма ти?

Ми явно се нагаждам.Вече е минал почти един период на полуразпад на цезия и нищо не ми е станало.
Данните за радиационния фон ги публикуват ежемесечно.
Ако ти трябва спешно се обърни към съответните центрове за информация-дават срещу заплащане.

# 111
... Ми явно се нагаждам.Вече е минал почти един период на полуразпад на цезия и нищо не ми е станало. ...
smile3520

# 112
... Ми явно се нагаждам.Вече е минал почти един период на полуразпад на цезия и нищо не ми е станало. ...
smile3520

Joy  Joy

# 113

Радиационните отпадъци са погребани отдавна.Само спомена за тях броди като призрак ограничените главици на някои потербители вече години наред...

Погребани кааш...и къде? В океана до Фукушима или в атмосферата над Чернобил дето си фъска по малко? Що не идеш там на екскурзия?
Защо е затворен плажа Вронос за къпане, питала ли си се? Не, нали?

Ми явно се нагаждам.Вече е минал почти един период на полуразпад на цезия и нищо не ми е станало.

Верно? Няколко стотин години? Не знаех че си толкова дълголетна...
А дали верно нищо не ти е станало? Като гледам май те е ударило в главата...... ooooh!

Последна редакция: нд, 06 юли 2014, 00:30 от Герри

# 114
[В океана до Фукушима или в атмосферата над Чернобил дето си фъска по малко? Що не идеш там на екскурзия?
Има. Приятел ходи, преди около две години. Не е засветил още. Ето кратък списък с туроператори, която я правят.
Фотографи и оператори от цял свят също ходят до Припят и Чернобил. Eдин наскоро засне документален филм за хора, които са се заинатили да напуснат района при изселването 1986 г. и живеят там в изолация, без прекъсване -бабички на 80 и отгоре години. Ако го намеря, ще го покажа в темата - EDIT: ето кадри с бабите.
Животът е по-устойчив, отколкото си представяме.

Последна редакция: нд, 06 юли 2014, 00:37 от Параход

# 115
В Припят се ходи, но в определени зони само и за определено време.

Като гледам някои направо могат да се заселят трайно там...   newsm03

# 116
[В океана до Фукушима или в атмосферата над Чернобил дето си фъска по малко? Що не идеш там на екскурзия?
Има. Приятел ходи, преди около две години. Не е засветил още. Ето кратък списък с туроператори, която я правят.
Фотографи и оператори от цял свят също ходят до Припят и Чернобил. Eдин наскоро засне документален филм за хора, които са се заинатили да напуснат района при изселването и живеят там в изолация, без прекъсване -бабички на 80 и отгоре години. Ако го намеря, ще го покажа в темата.
Животът е по-устойчив, отколкото си представяме.

Когато си пратите децата там в гората на Припят на летен лагер ще ме убедите, че радиацията е една грозна измислица на лошите хипохондрици...
Да напомня-Припят е призрачен град. Във Фукушима хората не си пускат децата навън. Само за Параход, Ог и 80 годишните бабички от Чернобил няма проблем...

То има хора и в медицината не вярват , и в хигиената също-както се вижда и в химията....

А ти Параход вземи се поразрови малко в статистиките-знанието често е полезно

# 117
Аз й пускам факти, които съм видяла с очите си, тя ми вика - статистики вземи ...
Написах горе ясно: не смятам, че не вреди и не е навредило, напротив, просто сме на 2000 км оттам и е глупаво да се оправдаваме само и единствено с това, като с някаква мантра, при положение, че - ето - живи хора ходят и пипат реактора по саркофага едва ли не. Припят е необитаем, но буферната зона е 28 км, не 2800. Киев - милионен град, верно малко са мръднали напоследък, може и от радиацията да е - е на 110 км от централата. Беларус почва на 16 км оттам.
Това са фактите.
А пък тук си имаме предостатъчно други, персонални и групови рискови фактори за заболявания, много от които не са отпреди 30 години, а от днес.
Но какво ли споря с радио?

# 118
Е, те навремето са си вземали малки дози радиация с лечебна цел, и радиоактивни вани са си вземали.  

# 119
Те и оловни водопроводни тръби са ползвали, пак едно време.

Общи условия

Активация на акаунт