Деца с очни проблеми - тема 8

• 149 615
  • 760
  •   1
Отговори
# 210
Имам един глупав (може би) въпрос. След като детето ми е с коригирано зрение (очила за далекогледство), трябва ли да очаквам да вижда на далече колкото мен? Да поясня, че може и проблема да е в моя телевизор, защото виждам наистина доста далече. Embarassed Все си мисля, че имам далекогледство, но на преглед нищо не се установи (уж). Реших да пробвам моята девойка както си ходехме по улицата, дали например чете номерата на колите или табели, които са на известно разстояние. Оказа се, че за някои, по-далечни (които аз чета) тя казва "Не мога. Много е далече. Малки са буквите/цифрите."  Rolling Eyes

# 211
Да няма късогледство?
Щом не вижда надалече?

# 212
Очилата са и' +2 диоптъра. Но аз говоря за доста далечно разстояние. Затова и се чудя дали проблема да не е в моите очи, че виждам толкова надалече. Rolling Eyes

# 213
  • Хасково
Успех за операцията! А за условията в отделението мога да те подготвя, че не са особено добри. Първо леглата са големи и много високи, ако детето е малко избери си легло до стената да не пада. Ако ще стоите повече вземи неща, с които да го занимаваш, за да не подивее.. И най-лошото няма баня...Иначе е чисто и всички от персоналът са много готини:) А ако не си ходила никога там в отделението да знаеш, че вратата е винаги заключена, не можеш да влизаш, нито да излизаш ако не ти отвори някой от персонала. То е ясно, че в болница няма как да е приятно, но може да се постараят още...
много благодаря за инфото! Аз ще бъда там с 2 годишното си дете. Интересува ме дали ще има храна за детето и условия за съхранение на моята и нейната храна, която ще нося? Топла вода за каша на детето ей такива неща....

# 214
Има обща храна( не детска кухня), моят син си хапваше, това което ни носиха. Има един хладилник в коридора, който е за всички, но има място все пак, където да си съхраниш храната и в стаята има шкафчета. А за топла вода мисля че можеш да помолиш някой от персонала, иначе няма от къде сам да си стоплиш...
Кога ви е датата?

# 215
  • Хасково
Има обща храна( не детска кухня), моят син си хапваше, това което ни носиха. Има един хладилник в коридора, който е за всички, но има място все пак, където да си съхраниш храната и в стаята има шкафчета. А за топла вода мисля че можеш да помолиш някой от персонала, иначе няма от къде сам да си стоплиш...
Кога ви е датата?
В понеделник ( 10.11) ще ни приемат. Ще й оперират вродена детска катаракта на лявото око. Моята дъщеря е с микрофталмия на дясното око и него ще видят под упойка. Тя има проблем с общата храна, храни се с пасирана храна и не може да яде определени храни, защото имаме специфичен проблем. Дано всичко мине нормално! Ще пиша като се върнем. Благодаря за инфото!

# 216
Пожелавам ви лек престой в болницата и разбира се всичко да мине успешно:) Прегръщам ви и ще чакаме добри новини!

# 217
  • Севлиево
Tanya_Z Здравей напълно те разбирам моя син беше на 2и половина като сложихме лепенките,не сме ги слагали на очила а директно на окото,само че изрязвах малко от хартиийката я оставях на веждичката да не го скубя като я сваляхме.Трудно я търпяхме,той е много палав но с течение на времето свикна да бъде пират Simple Smile .Стряскаше се от хората които го зяпаха и го питаха какво му е.Тогава се криеше зад мен и искаше да я махаме. Като стана на 4г обесняваше че нещо му е криво и затова я носи.На 6 ги плашеше че е зомби и може да ги стресне.На 6г направихме операцията и сега е на 7г вече е ок няма кривогледство.Ходим на прегледи на 6 месеца да го гледат как е.Надявам се да няма проблеми и вие да свикнете да ги слагате наистина помагат. Peace

# 218
  • ГОре на черешата...
Записах час за преглед за 21-ви. Нещо като пише ме смущава - много често завърта буквата/цифрата със замах и тя излиза под долния ред. Не знам дали е от очите или защото пише с лявата ръка, ще разберем Rolling Eyes. Надявам се все пак диоптрите най-сетне да са мръднали надолу...

# 219
Гадина Рони,
Нашата операция ще бъде в клиника Ден при др Константинов. Ужасно е като чуеш за този остатъчен ъгъл на кривене... При нас се криви то едното око , ту другото и то с различен ъгъл на кривене , а по някога ги изправя на еднакво разстояние и за това ми е притеснено ,че и ние можем да се като вас... Cry
Ще пиша след операцията
На всички успех :*

# 220
Записах час за преглед за 21-ви. Нещо като пише ме смущава - много често завърта буквата/цифрата със замах и тя излиза под долния ред. Не знам дали е от очите или защото пише с лявата ръка, ще разберем Rolling Eyes. Надявам се все пак диоптрите най-сетне да са мръднали надолу...

Мариета, успех! Hug

Хич не пишеш напоследък? newsm78

И ние сме на преглед към края на месеца, да видим. Thinking

# 221
  • Близо до гората...
Вчера бяхме на преглед при д-р Петкова в Пловдив. Беше много внимателна и направи доста обстоен по моя преценка преглед. Имаме дата за операция - 21.11. Няма да има престой в болницата - изписват ни същия ден, упойката е райски газ, ще трябва да доплатим само 100лв. Надявам се всичко да бъде наред.

# 222
  • ГОре на черешата...
Мариета, успех! Hug

Хич не пишеш напоследък? newsm78

Ъхъм, ама то щото няма нищо ново. А и съм във вихъра на танца - два пъти седмично на английски, два пъти на логопед, утре ще го водя при ортодонт, че долното зъбче изникна криво, пък горните май се очертават с обратна захапка, изобщо - прелест Outta Joint. На всичкото отгоре трима мъже - ядат като лАми и не мога да им насмогна Crossing Arms...пей сърце ooooh!...

# 223
  • Хасково
Върнахме се от Александровска! Оглед на детето ми направи доц. Попова. Дъщеря ми е с колобома ще се коригира след 6 мес. Не съм доволна че стояхме там 2дена за едно изследване на retcam което се състоя за не повече от 10 мин. За отношението не ми се говори! Ама всеки гледа парите от здравната каса!

# 224
  • ГОре на черешата...
Ето ме, идвам с новини, и то добри!, след прегледа вчера - най-сетне, след точно 6 години има промяна в диоптъра - четвъртинка надолу Party! Малко, но от сърце дето се вика и дано да е тенденция, по думите на Николова!
Иначе всичко е отлично, оклузия - 1 път седмично, минимална, просто за да не прекъсваме изведнъж.

Общи условия

Активация на акаунт