Деца с очни проблеми - тема 8

• 149 737
  • 760
  •   1
Отговори
# 225
Браво! Hug
Следващия път, още! Peace

# 226
  • Близо до гората...
Направихме операцията на Дари в петък. Всичко мина нормално. Много благодаря на екипа и на д-р Петкова. Много съм доволна от отношението и условията в " Тримонциум". Сега се възстановява. Очичките са червени и малко сълзят. Лекарката каза, че конците ще паднат след 7 дни и ще спре да го дразни Simple Smile

# 227
Здравейте мами! Отдавна не съм се включвала в дискусии и досега не съм създавала нова тема. Имам нужда от малко помощ и мнения. Детенцето ми е на 5,5год и има страбизъм на лявото оченце. В резултат на това накланя главата на дясно, за да види по-добре. Налага се да правим операция. Ходим на прегледи във Варна. Препоръчаха ми др. Барбукова от очна болница. Много моля за мнения за нея. И ако е необходимо да пусна нова тема за това моля да ми кажете как става това. Благодаря на всички предварително.  bouquet

# 228
Моето дете е оперирано от др.Барбукова. Доволна съм. Открих я след много обикаляне по доктори и доценти. И все още тя ни наблюдава. Мисля, че е лекар , който си поема отговорността и си доизпипва нещата. Работи само в Очната болница и го няма момента да те пренасочва за операция към частни клиники. Операцията се поема изцяло от НЗОК и не съм плащала допълнително нищо - нито за упойка, нито за избор на екип.Ако имате въпроси ще отговоря.

# 229
galis Благодаря много за отговора. Признателна съм ти. При вас какъв беше проблема, и на двете очи ли правихте, колко време лежахте в болница?  Ние първо го водихме в Св.Петка и после при доц.Контрова/много съм доволна от нея/, но вече не оперира и ни насочи към др.Барбукова и към др. Светла Николова, която работи в Николай Чудотворец. А отзивите за тази клиника ме убедиха крака ми да не стъпва там.

# 230
При нас кривенето беше само на едното око, придобито след вирусна инфекция и висока температура. Обиколих доктори, клиники и доценти. На единия преглед в една от частните клиники на мой въпрос ми отговориха с въпрос. Разбрах, че моето дете за тях е източник на пари, а не пациент. Тогава се свързах с др. Барбукова. От първия преглед ми обясняваше много. По това време доц. Контрова още работеше в клиниката.След известно време наблюдение и двете решиха,че операцията е наложителна.Оперира само др. Барбукова. С досега тя наблюдава детето ми. И детето ми много свикна с нея. Деца оперира само в понеделник. Приемат ви в неделя с предварително направени изследвания и консулт с педиатър. Ако всичко е на ред ще Ви изпишат във вторник.Условията не са като в частните клиники , но има самостоятелна баня към стаята и топла вода. За ден-два се изтраива. Анестезиолозите също са на ниво. Аз бях по-критична към тях.Просто повече ме беше страх от упойката. Но и това мина.......Ако с нещо друго може да съм полезна - насреща съм. Успех!                                                                                                                   

# 231
Здравейте момичета,
При нас мина операцията за страбизъм в клиника Ден. Всичко мина добре. Най-трудно беше моментът след операцията. Много  е тъжно, когато  малките се събуждат и плачат едно такова скимтящо , а ти трябва да държиш ръчичките , за да не си пипат очичките. След 2 седмици сме на контрола и ще имаме повече информация за товаа как мозъчето на малкия приема промяната. Благодаря на целия екип на клиника Ден и най-вече на др Константинов! Бяха много мили ! Благодаря и на Милена и Гадина_рони за информацията и подкрепата , които ми даваха!
Оставам на разположение за въпроси , ако мога да съм полезна на някой! Ще пиша пак след 2 седмици! Поздрави

# 232
  • Русе
И аз бих искала да се изкажа за доктор Барбукова. Преместихме се при нея по препоръка на galis. Доволна съм. Успя да накара дъщеря ми да си носи очилата. Вече 5 г. е с очила и в момента, в който види, че не я гледам веднага махаше очилата. Не, че не са и удобни, просто не искаше да ги носи. Доктор Барбукова и обясни, колко е важно да носи очилата и стана чудо, вече не ги сваля. Дано да успее да укрепне очните мускули и да не се налага операция за кривогледството. Детето много я хареса.
Това, което обаче ме притеснява, че първият път ни извика в Очна болница. Вторият път ни извика в някакъв кабинет в една кооперация на ул. "Братя Миладинови" във Варна. Там ми се стори, че няма никаква апаратура, поне при нас направи преглед само с таблицата с цифрите. Освен това няма компютърни досиета на пациентите, предполагам именно поради причина, че преглежда на различно място всеки път. Просто сравнявайки с една клиника като "Св.Петка" например, където си има един куп апарати, където преди да си влязъл още са отворили досието ти и са прочели, какво е било до сега, някак нещата ми изглеждат не толкова сериозни.

# 233
И аз бих искала да се изкажа за доктор Барбукова. Преместихме се при нея по препоръка на galis. Доволна съм. Успя да накара дъщеря ми да си носи очилата. Вече 5 г. е с очила и в момента, в който види, че не я гледам веднага махаше очилата. Не, че не са и удобни, просто не искаше да ги носи. Доктор Барбукова и обясни, колко е важно да носи очилата и стана чудо, вече не ги сваля. Дано да успее да укрепне очните мускули и да не се налага операция за кривогледството. Детето много я хареса.
Това, което обаче ме притеснява, че първият път ни извика в Очна болница. Вторият път ни извика в някакъв кабинет в една кооперация на ул. "Братя Миладинови" във Варна. Там ми се стори, че няма никаква апаратура, поне при нас направи преглед само с таблицата с цифрите. Освен това няма компютърни досиета на пациентите, предполагам именно поради причина, че преглежда на различно място всеки път. Просто сравнявайки с една клиника като "Св.Петка" например, където си има един куп апарати, където преди да си влязъл още са отворили досието ти и са прочели, какво е било до сега, някак нещата ми изглеждат не толкова сериозни.
Наистина докторката понякога преглежда децата и в частния си кабинет. Аз лично предпочитам сякаш да отида там. Случвало се е да я чакам с часове да излезе от операционната. Това чакане изнервя и детето. Все пак ако е необходима апаратурата от болницата ходим и там. За  компютърните досиета няма да коментирам. И такова сме имали и пак са ме питали на колко години е детето. След като започна да ни наблюдава др. Барбукова купих от книжарницата медицински картон в който пише само тя. В картона залепих един плик, в който пък съхранявам рецептите за очила. Отначало на докторката и се видя странно това мое решение, но с течение на времето ме призна за организирана майка, а и си пролича, че и на нея и е удобно,

# 234
Момичета благодаря ви много за съдействието  bouquet. За сега нямам други въпроси, но ще съм в крак с дискусиите.

# 235
Честито на малките герои за издръжливостта при операциите.
А така също и на силните им майки!
*Мириам* ме провокира да пиша днес. Мнението ни за д-р Кемилев се припокрива напълно! Този човек ми крещя и се опита да ме изгони от кабинета си, само защото се опитах да му кажа 2-3 неща относно писанията му върху епикризата на детето ми!!!
Изобщо, аз вече не бих се доверила на "Александровска" по никакви поводи  #2gunfire Казвам това, без да сме оперирани там - и слава Богу!!! Усетих ги навреме........

# 236
  • Близо до гората...
Добре, че се отказахме от Александровска, значи!   bouquet

# 237
Добре, че се отказахме от Александровска, значи!   bouquet

newsm10

# 238
Здравейте , мами!!! Вчера бяхме на преглед 2 сед след операцията за страбизъм. За сега всичко е наред при нас и нямаме отклонения. Пак сме на преглед през пролетта. Сърдечно препоръчвам др Константинов и неговите колеги от клиника Ден- истински професионалисти , мили и любезни хора !!!
Оставам на разположение за въпроси , ако мога да съм полезна на някой!!!!
Весели празници и здрави и усмихнати дечица !!!!

# 239
  • София
Прясна прясна да се намърдам при вас с бебе с диагноза от днес вродена катаракта на дясното око, в клиника Ден. Гледаха я и д- р Константинов и проф. Андреев, засега не е за операция, след 6 месеца пак ще я гледат.. записвам се и ще ви изчета, както се досещате съм леко шокирана, детето няма видим проблем.. нещото което ме накара да я заведа е присвиване на това оченце сякаш нещо й блести.

Общи условия

Активация на акаунт