Деца с очни проблеми - тема 8

• 149 744
  • 760
  •   1
Отговори
# 240
Kaki 36, толкова се радвам за вас:))) Сигурна съм, че всичко ще е наред:) Браво на вас, прегръщаме ви много Simple Smile

# 241
Привет, мами  Hug

Присъединявам се към вас, ако ни приемате  Simple Smile

След като минахме три прегледа - д-р Цонев, клиника Вижън, д-р Кючуков, д-р Константинов, клиника Ден, който преглед беше днес сутринта, отидохме и поръчахме очила з сина ни, който е на 2 г. Диагнозата ни е далекогледство + астигматизъм на дясното око - 2 диоптъра, за съжаление, обясниха ни, че очилата са до лещи или операция когато навърши поне на 18 г.  Sad Sad Sad

Разбира се, изнерви се, след третата проба на рамки. Хареса си едни, които и поръчахме.

Мисля, че ни очакват проблеми със свикването на очила.

Приемам всякакви съвети от мами с дечица, минали вече по нашия път. Благодаря предварително   bouquet

Признавам, че ми се искаше да минем без очила, но така е трябвало да бъде.

Открихме проблема по мое настояване, просто шесто чувство. Никакви други признаци. Дори д-р Константинов беше склонен да ни пусне да си ходим след като го му направи прегледа с картинките (Дари вече говори отлично независимо, че е на 2), но реши да му разширим зениците и така се потвърди диагнозата.

Сега, след 4 месеца на преглед за контрола, до тогава трябва да сме научили "Ш"-то в различните му положения за да е по-прецизен прегледа защото когато прегледа е с картинки, детето може да хване само конутра на картинката и така да разпознае каква е.

Успех на всички и предварително благодаря за съветите   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet   

# 242
Здравей,
Най- лесното за свикването с очилата , както може би и ти се сещаш, е когато сте с очилата да го занимавате с някакви любими или нови играчки или да гледа някое любимо детско. Синът ми преди като носеше очила ги приемаше най-добре като излизахме навън. Явно се залисваше и забравяше за тях.
Успех , а това с очилата е най-малкият проблем !!! Бъдете живи и здрави !!!

# 243
Kaki36, много ти благодаря   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Тъкмо това бях намислила да направя довечера - да му пусна любимите филмчета и му обясня, че така може да вижда и бенките, ако има такива, (той за момента се впечатлява от бенки, аз имам една голяма на рамото е вечер когато се къпем, старателно ме проверява дали нямам още някъде  Laughing) и изобщо и най-малките точки, дано приеме  Peace

Изникна ми още един въпрос, извинете, ако е склонен да носи очилата - веднага по цял ден ли е с тях или постепенно увеличавате времето  newsm78

Благодаря ви   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 244
  • ГОре на черешата...
Здравей и от мен Hug!
Наистина, шокът от диагнозата първоначално е голям, но вярвай ми - свиква се и съвсем скоро ще възприемате детето си само с очила Grinning. А и 2 диоптъра не са нищо страшно, най-вероятно ще ги израсте в пубертета.
Съветът на Каки е оптималният в случая - слагате очилата и отвличате вниманието с нещо. На  моят ги бях вързала отзад с ластик, за да не ги сваля и да не му падат. Ако ги приеме - веднага по цял ден, няма какво да привиква, с очилата ще вижда по-добре и на него ще му е по-комфортно Peace.

# 245
2 диоптъра за 2 годишно дете наистина ли изискват очила? Thinking
Нали имат физиологично далекогледство?

# 246
момичета,  Hug Hug Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Той е с диоптър само на дясното око, което налага носенето на очила. Ако не сложим сега, с времето щяло да се превърне в ,така нареченото, лениво око и тогава ще трябва да закриваме едното стъкло. Надявам се, че съм го обяснила правилно и ясно Peace

Ние поръчахме очила с рамки, които са с ластиче отзад. Другите ги сваляше на секундата, дано издържат по-дълго време  Praynig

# 247
  • ГОре на черешата...
Да, наложително е щом има астигматизъм Peace.
А при Луси е само на едното око - какъв е визусът на това око? На 100% ли вижда с него?

# 248
Просто му сложи очилата. Ще свикне. Добре, че сте го хванали навреме, преди да развите мързеливо око  Peace
Аз също очаквах проблем - дали ще свикне с очилата, дали няма да се тръшка и да ги сваля.. Нищо подобно нямаше

# 249
luce, извинявай, мила, не разбрах че за мързеливо око става дума. Blush
Ще си ги носите тогава, те децата сами си ги търсят, когато виждат по-добре! Hug

# 250
Здравейте отново и от мен. На 8 януари бяхме на преглед при доктор Барбукова в частния кабинет, но по НЗОК. Операция се налага да направим и по нейно мнение също. Доволна съм от нея. Единственият проблем беше ,че имаше много хора, телефона и звънеше често и влизаха дистрибутори. В резултат на това не можах да си задам въпросите.

# 251
galis би ли ми обяснила колко е продължителността на операцията, с лазер ли е, под пълна упойка ли е, боли ли,как стои жъпроса със шевове и т.н.?Предполагам че очичките след това са закрити. Благодаря предварително

# 252
galis би ли ми обяснила колко е продължителността на операцията, с лазер ли е, под пълна упойка ли е, боли ли,как стои жъпроса със шевове и т.н.?Предполагам че очичките след това са закрити. Благодаря предварително
Отговарям веднага и дано не си навлека неприятности. Операцията не е с лазер. Упойката е пълна. Първоначално дават на детето да вдиша чрез инхалатор част от упойката. След като заспи поставят абокат и през него вещество което отпуска мускулите. Включват и банка със серум. След като се отпуснат мускулите обаче детето не диша самостоятелно, а му се поставя тръба и му се подава кислород. След операцията от тази тръба ще го дразни гърлото. Препоръчвам да си набавите таблетки за смучене. Операцията продължи около час. Превръзката стой да следващия ден, като периодично се капят капки. Конците от шевовете се резорбират сами - не се махат. За болката -  всяко дете е различно. Моето много мрънка, но не съм сигурна, че го болеше. Децата реагират по различен начин на упойката - едните плачат и са неспокойни и майките мислят, че ги боли, а другите поспиват повече и се събуждат все едно нищо не е било. Тогава родителите мислят, че детето не е излязло от упойка.
Нашата операция беше през зимата и после нямах проблеми с игрите навън. Беше студено и си стояхме вкъщи. От телевизора сам се ограничи, като разбра, че се дразнят очите. Но колко шах изиграх тогава аз си знам.
Това е в общи линии. Ако имате въпроси - питайте. Пожелания за спокойствие и успех от мен.

# 253
Привет мами  Hug Hug Hug Hug

Само да споделя, че моите притеснения относно свикването с носенето на очила бяха напразни, слава богу. В момента, в който ги сложихме, сваляме ги вечер, когато е дошло времето за къпане и лягане. Поставяме ги в кутийката да спинкат и те и на сутринта, след като измием очите, ги слагаме отново.

Безкрайно благодаря още веднъж за ценните съвети и усмихнат ден на всички   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 254
  • ГОре на черешата...
Браво на момчето  bouquet! Сега остава да пожелаем бързо подобряване и след време очилата да останат само в кутийката да спинкат Grinning!

Общи условия

Активация на акаунт