Деца с очни проблеми - тема 8

• 150 277
  • 760
  •   1
Отговори
# 255
благодаря, mari_eta  Hug Hug Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 256
Благодаря сърдечно galis за бързият отговор. Живот и здраве на 10 февруари сме на операция.

# 257
Браво, luce! Нали ти казах, че като виждат добре, децата си искат сами очилата. Wink
И аз ти пожелавам същото! Peace
Да има ефект от очилата и след време да не ги ползвате! Hug

# 258
DeVa®   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 259
  • София
Здравейте, мами, присъединявам се да следя темата и веднага ви моля за информация и съвет  Hug 
Синът ми от днес е с атропин в очичките и в понеделник ще стане ясно дали ще носи очила. Почти сигурно е, че ще се наложи, но той е само на 7 месеца. Затова се чудя какви очила да му купим, тъй като предполагам, че ще го дразнят и ще иска да ги маха. Видях, че тъкмо сте коментирали темата с приемането на очилата, но при по-големи дечица. За съжаление моят син е много малък, не разбира и не мога да му обясня каквото и да било, за да ги носи. Докторката ни каза, че имало очила, които се връзвали или закопчавали отзад, за да не може да се свалят от детето. Чувала съм и за силиконови, но не намирам нищо в интернет. Затова ви моля за съвет какви да купим и от къде. 
Иначе проблемът при него е, че криви очичките. Аз съм със страбизъм, мързеливо око, с далекогледство и съм оперирана два пъти, предполагам, че става дума за наследственост. Днес бяхме на преглед при д-р Димитрова в Александровска болница. Тя ни обясни, че ако и при него има висок диоптър, какъвто е моя случай, ще се наложи да сложи очила веднага, за да не се стигне до мързеливо око. Добре било, че криви и двете очи, както и че имало подвижност. Предположението за високите диоптри съм сигурна, че ще се потвърди, защото малко преди да навърши 4 месеца го водихме в Токуда и в клиника Ден. Единият доктор, каза, че е с високи диоптри, а другият - че детето е с отлично зрение и няма никакъв проблем, та да си му се радваме и да не се притесняваме. За съжаление не се оказа прав и сега чакаме повече информация в понеделник. Аз се опитвам да се стегна и да мисля позитивно, но ми е много трудно, защото имам съвсем ясни спомени от едната ми операция и от безкрайното ходене на упражнения. Не искам да мрънкам, но все пак като ви моля за помощ, е редно да ви разясня ситуацията  Simple Smile

# 260
Здравейте! Включвам се и аз в темата с въпрос, който сигурно многократно е коментиран, но аз тепърва започвам да чета и моля за мнението ви! Синът ми, който е на 9 години, най-вероятно има нужда от очила (правиха му скрининг, същинският преглед предстои). И се чудя ако има късогледство под 1 диоптър дали няма да е по-добре да не слага очила? Тъй като аз съм с очила от същата възраст и започнах с -0.75, но на всеки профилактичен преглед диоптърът се оказваше по-голям, докато накрая стигнах до -7! Измислена теория ли е това, че окото сквиква и става мързеливо? Иначе синът ми отрича да има проблем, но все пак понякога го боли глава, а и една учителка ни каза, че си присвива очите като гледа към дъската! И накрая, бихте ли препоръчали храни и упражения, които биха помогнали? Искрени благодарности, за всеки, който реши да отговори!

# 261
Toninna, късогледството е с тенденция да се увеличава, докато расте детето.
Нормално е да се увеличава диоптъра.
Ако сложите очила, ще е по-добре, със сигурност. Peace
Моята дъщеря е с късогледство, започна от 3,5 годишна.
Вие  по-късно започвате и имате шанс да не скочи много диоптъра. Peace
Със или без очила, диоптърът ще расте, но без -детето ще има главоболие, ще се напрягат повече очите.

# 262
От опит при мен мога да кажа, че след като започнах да нося редовно очила , диоптерът не се увеличаваше толкова драстично . И аз съм с - . Започнах да нося очила в пубертета. Иначе наистина - - е прогресивен. Така че според мен, ако детето има нужда по- добре е да носи очилата. А офталмолозите си знаят работата ( разбира се хубаво е и вие да отидете при детски очен с добра репутация) . Обикновено те дават по-малкия диоптер , именно за да е по-активен мускула. Не искам да използвам термина  " мързеливо око", защото го свързвам с + и голямата разлика между диоптрите на 2 очи.
Успех и не се притеснявай , че детето ще носи очила ( това е най-малкият проблем ) . Като порасне и се притеснява ще си сложи лещи. А относно упражнения за - не съм чувала.

# 263
С храни със сигурностс не става.
Упражнения - тези на Норбеков са интересни, но трябва да си убеден и много последователен.

# 264
Много благодаря за отговорите! Със сигурност ще посетим добър очен лекар и ще следваме инструкциите му. Иначе самото носене на очила мен не ме притеснява, само ще му е по-неудобно да бяга и играе може би. Но каквото е, това е. Успешен ден на всички!   bouquet

# 265
Toninna, докато следвах имах един преподавател професор, който се изказа изключително позитивно и от опит за фреш от цвекло. Лично той е успял да намали диоптрите си доста пиейки всяка сутрин на гладно по 1 чаша сок от цвекло- червено в продължение на 30 - 40 дни. Аз го изпробвах при сина ни, но той е със страбизъм и няма как да му повлияе това. Тъй като сока от цвекло за мен е доста неприятен аз го смесвах с морков и ябълка. Каротинът, който се съдържа в морковите и цвеклото е това което помага за зрението. Ако не помогне поне няма да навреди, а и е доста силен имуностимулатор този фреш.

# 266
  • Близо до гората...
Здравейте, мами, присъединявам се да следя темата и веднага ви моля за информация и съвет  Hug 
Синът ми от днес е с атропин в очичките и в понеделник ще стане ясно дали ще носи очила. Почти сигурно е, че ще се наложи, но той е само на 7 месеца. Затова се чудя какви очила да му купим, тъй като предполагам, че ще го дразнят и ще иска да ги маха. Видях, че тъкмо сте коментирали темата с приемането на очилата, но при по-големи дечица. За съжаление моят син е много малък, не разбира и не мога да му обясня каквото и да било, за да ги носи. Докторката ни каза, че имало очила, които се връзвали или закопчавали отзад, за да не може да се свалят от детето. Чувала съм и за силиконови, но не намирам нищо в интернет. Затова ви моля за съвет какви да купим и от къде. 
Иначе проблемът при него е, че криви очичките. Аз съм със страбизъм, мързеливо око, с далекогледство и съм оперирана два пъти, предполагам, че става дума за наследственост. Днес бяхме на преглед при д-р Димитрова в Александровска болница. Тя ни обясни, че ако и при него има висок диоптър, какъвто е моя случай, ще се наложи да сложи очила веднага, за да не се стигне до мързеливо око. Добре било, че криви и двете очи, както и че имало подвижност. Предположението за високите диоптри съм сигурна, че ще се потвърди, защото малко преди да навърши 4 месеца го водихме в Токуда и в клиника Ден. Единият доктор, каза, че е с високи диоптри, а другият - че детето е с отлично зрение и няма никакъв проблем, та да си му се радваме и да не се притесняваме. За съжаление не се оказа прав и сега чакаме повече информация в понеделник. Аз се опитвам да се стегна и да мисля позитивно, но ми е много трудно, защото имам съвсем ясни спомени от едната ми операция и от безкрайното ходене на упражнения. Не искам да мрънкам, но все пак като ви моля за помощ, е редно да ви разясня ситуацията  Simple Smile

Вземете му като тези на първата или на предпоследната снимка. Много са удобни и са по-трудни за сваляне Simple Smile

http://optikadeizi.com/%D0%B4%D0%B8%D0%BE%D0%BF%D1%82%D1%80%D0%B … D0%B8%D0%BB%D0%B0

# 267
  • Ню Йорк
Здравейте момичета. Не съм писала от доста време, но така се стекоха нещата. Днес бяхме на преглед при д-р Константинов. Разшириха зениците на Миро и сега ще правим нови очила. Има 1 диоптър покачване за последната година, но доктора каза, че това било в границите на нормалното. По-голям проблем остава нистагъма. Подобренията са наистина нищожни, за да намали трептенето си навежда главата на 5см над листа, като пише или гледа като си завърти главата настрани. Може да се направи операция с която да се изправи това извъртане на главата, но трептенето няма да се повлияе особено. Честно казано никак не ми се иска да правя операция, а и при положение, че малко ще подобри нещата, а няма да ги оправи ми се вижда неоправдано поемането на този риск.

# 268
  • София
МравкА_ТанкисТ, благодаря за отговора  Hug   bouquet
Ние купихме очила още в понеделник, веднага след прегледа, защото било хубаво да ги сложим, докато е с разширени зеници. От бързане и невежество взехме с прави дръжки и в последствие разбрах, че сме допуснали грешка. Той изглежда е решил, че очилата са играчка, която може да се яде и мачка, и ги дърпа с такава страшна сила, че чак откача ластика. Така, че не съм сигурна дали и тези със завитите дръжки ще му се опрат, но все пак изглежда са по-удачният вариант. Сега, искаме - не искаме, ще носи тези поне месец - до следващия преглед, за да не се окаже, че ще трябва да сменим дипотрите и да купуваме три пъти. Но поне ще знаем, че има по-подходящи рамки за бебета, а и май на по-добри цени. Нашите излязоха 270 лв.

# 269
Привет! Включвам се в темата с въпрос: д-р Галина Филева - Очна клиника "Св. Петка"  или Светла Николова - Детски очен център "Изгрев" /Варна/ да избера за втори преглед? Синът ми няма поставена диагноза, това което знаем е, че леко си криви едното око. Предстои преглед при доц. Контрова, но искам и второ мнение. Благодаря Ви! 

Общи условия

Активация на акаунт