Деца с очни проблеми - тема 8

• 150 286
  • 760
  •   1
Отговори
# 270
Д-р Светла Николова!  bouquet

# 271
  • Русе
Дева, защо д-р Светла Николова пред д-р Галина Филева?

# 272
При Филева не сме ходили, но д-р Николова е предпочитана за много майки от темата.
Аз също от тук се насочих към нея и съм доволна!  bouquet

# 273
  • BG
При Филева не сме ходили, но д-р Николова е предпочитана за много майки от темата.
Аз също от тук се насочих към нея и съм доволна!  bouquet
И аз съм доволна от нея, само исках да ви питам при прегледите проверява ли очното налягане на детето? При моята дъщеря само диоптрите сверява и гледа с едно устройство ( не му знам точно наименованието ) от разстояние свети към окото, предполагам очните дъна се виждат с него, но не слага детето пред уреда с който се гледа по-задълбочено окото  и не мери очното налягане. Не трябва ли и тези неща да се включват в прегледа, да се види и очният нерв и налягането.

# 274
Ако искаш да му измерят налягането и да му видят дъната д-р Филева го прави на всеки преглед.Аз съм доволна и от двете-Николова и Филева.При първата водя дъщеря ми за профи. прегледи,а втората следи сина ми от няколко години.И двете смятам,че са добър избор.

# 275
За преглед на дъната да, но не мисля, че е нужно всеки път да се мери налягане.
Дори не знам на моята дъщеря да е мерено налягане досега.
На мен ми го мерят, защото съм наследствено обременена с глаукома.

# 276
Здравейте!
Имам питане към майките на деца, оперирани от страбизъм при д-р Светла Николова.
Бихте ли ми описали от момента на постъпване какво следва? Стъпка по стъпка - манипулации, самата операция, престой. Може ли таткото да е придружител на детето? Всичко, каквото се сетите, може и на ЛС. Благодаря!

# 277
  • София
Здравейте, моята госпожица от както беше на 1,2г. е със страбизъм и далекогледство 8 диоптъра.
Ходихме при д-р Димитрова (ако не се лъжа)в Токуда със съмнение, че детето не вижда добре защото се спъваше навсякъде  и тя каза, че нищо и няма, точно след 1 месец детето си скри дясното око . Отидохме при д-р Константинов, който и сложи очила. След няколко месеца решихме да отидем при д-р Топов за второ мнение, той се отнесе толкова несериозно и каза, че няма да преглежда пациент на друг доктор...
Така или наче сме при д-р Константинов вече 5 години, но нищо не се променя. Не упреквам доктора, просто ми се иска да съм сигурна. Днес сме на преглед при д-р Лолова.
Надявам се да има някакво развитие. Нещо да се прави, да имам надежда, че ще намалим диоптрите и ще изправим очето.
Връщам се назад да чета. Peace

# 278
  • ГОре на черешата...
Дейзи, при далекогледство диоптрите се очаква да намаляват едва в пубертета. Малкият ми син е с +6,5 - носи очила вече повече от 6 години, едва тази есен отчете минимално понижение на диоптъра. Успех и пиши как е минал прегледа Peace.

# 279
  • София
Здравейте отново, преглед мина много добре, прегледа и мен и беше като ясновидец Simple Smile
Всичко позна, че съм носила като дете очила и, че не са ме доизлекували и сега заради възраста нещата се връщат както преди Simple Smile
С детето беше супер внимателна и потвърди думите на доктор Константинов. Да, трябва да чакаме някакво развитие чак в пубертета..., но все пак съм спокойна, че и второто мнение е същото.
Доволна съм.
Много мила жена, обяснява много. Peace

# 280
И нашият преглед мина днес, бяхме при д-р Иванова в Александровска. Диоптърът му е -0.5 на едното око и -0.75 на другото, като препоръча да ги носи само в час и пред компютъра. До края на седмицата трябва да ги поръчаме, насочила съм се към рамки подобни на силиконови и фотосоларни стъкла. Чудя се има ли смисъл да се инвестира в по-скъпи такива като няма да ги носи толкова навън, а и след 6 месеца е доста вероятно да има нужда от нови (поне според личния ми опит)?

# 281
Дойде време да споделя с вас, най- хубавото, което можеше да ни се случи. Трябваше да влезем за операция за страбизъм на 9.02 при др.Барбукова , но малкия се разболя и я отложихме за 23.02. Отидохме с багажа, приготвиха  всички необходими документи, след което влязохме при док.за преглед./ Да вметна само че последния месец забелязах подобрение в очето на детето/. По време на прегледа тя също забеляза подобрение и Praynig ................ о чудото стана/дори и само за сега/ отмениха операцията, тъй като за момента нямало какво да коригират. Отново сме на преглед през май месец.

# 282
  • Ню Йорк
Знам, че е малко извън темата, но някой знае ли кой е управителя на очна клиника Ден и изобщо към кого мога да отправя едно оплакване?

# 283
Знам, че е малко извън темата, но някой знае ли кой е управителя на очна клиника Ден и изобщо към кого мога да отправя едно оплакване?

Според сайта им
Доц. д-р Андрей Андреев

Офталмолог oт 1996г. до момента
 Управител на МЦ „Очна клиника Ден”-София

# 284
  • София
Принцеса какво се е случило? Моля те разкажи и тук, ако искаш все пак.

Общи условия

Активация на акаунт