Деца с очни проблеми - тема 8

• 150 314
  • 760
  •   1
Отговори
# 285
  • Ню Йорк
То няма отношение към детето и прегледите, но ще разкажа.
Водих малкия при д-р Константинов и реших и аз да се прегледам в клиниката. Записах си час, прегледаха ме и реших да си поръчам очила. На малкия там му поръчах очила, станаха бързо и цената беше разумна. Сядам аз да избирам стъкла, като аз съм със седем диоптъра късогледство и 4 цилиндъра и съм наясно с какви параметри искам стъкла. Госпожата която приема заявки за очила вади една дебела папка и започва да ми хвали някакви стъкла дето ги правели в някаква фабрика в Швейцария и ме убеждава половин час да ги купя. Аз обяснявам, че искам стъкла на Цайс, тя продължава да ми хвали другите и така след 1 час аз все пак си поръчвам стъкла на Цайс. В тоя момент въпросната госпожа просто побесня, прати ме да си ходя, въпреки че не ми беше взела мерки. Имало навалица и не можела сега. Преглътнах и си тръгнах. Отивам седмица по-късно, взе ми мерки и ми каза, че до седмица ще дойдат стъклата и ще ми се обади да си взема очилата. Първия ми контакт с нея е на 29.01 и на тази дата аз и плащам близо 1000лв за очила. На 05.02 ми взима мерки с обещание, че очилата ще станат до 12ти. На 24.02 аз се обаждам да питам какво става и тя небрежно ми обяснява, че стъклата не са дошли. Тук вече ми прекипя и и казах, че искам да се оплача на управителя и че няма право да ме размотава по този грозен начин само защото не съм купила това, което на нея и е изгодно. Затворих телефона и след малко тя звъни да ми се кара как така съм я била упреквала изобщо.
Да ви кажа честно останах без думи от тази случка. Такова нагло поведение не бях срещала. Според мен тя не беше пуснала поръчката, когато се обадих на 24ти, за да ми прави на пук, че и прецаках сметките и я пусна чак след разправията. Резултатае че вчера се обадила, че ми били готови очилата. Смятайте от 29 януари на 5ти март при срок за изработка 7 дни.

# 286
На това му се вика "рита си трудовата книжка"! Само не се отказвайте от намерението си за подаване на официално оплакване до управителя, защото съм убедена, че той идея си няма какво се е случило! Най-вероятно въпросната госпожа получава комисионна под масата при поръчка на швейцарските стъкла, а в много фирми за такова допълнително заработване следва уволнение. Да ми прости ако не съм права, но ако пък Вие си бяхте счупили старите очила и новите Ви бяха спешни?!

# 287
  • Ню Йорк
Аз си написах жалба и даже днес мисля да ходя да я подам. Обаче се оказа следното: управител на клиника Ден е доц. Андрей Андреев, управител на ко оптикс е Ива Андреева Андреева /100% негова дъщеря/ или по тази логика оплакването би трябвало да е адресирано до нея. Ами аз от къде да знам, че онази жена всъщност не е тя?

# 288
  • София
Здравейте  Hug
Чета ви отдавна ... но не пишех.
На 05.03.2015 (преди 6 дни) оперираха детенце. Страбизъм. В добавка на лявото око има и птоза (псевдо - променя се при различните положения на главата - понякога личи повече, понякога по-малко). Всичко е вродено.
В годините сме посещавали двама доктори - д-р Константинов и д-р Лолова. Страхотни и двамата   bouquet  bouquet
Инстинктивно двете с дъщеря ми предпочетохме д-р Лолова. В последните две години ходим само при нея.
Мненията на двамата лекари се припокриват на 100%. Така, че само и единствено инстиктът повлия върху избора.
Това, като представяне от мен. Приятно ми е, Нина   bouquet - мама на Никол.

На 05.03. оперираха и двете очички - един мускул на дясното и два на лявото. Възстановителния период мисля върви безупречно. Първите 2-3 дни давах Нурофен при нужда, капя капки 4х1 и вечер мехлем (Макситрол - и капките, и мехлема). Това с капките - 3 седмици. Очичките вече почти не дразнят Никол. Минахме два прегледа (единият в деня след операцията и втория - в неделя) ... според д-р Лолова всичко е добре към момента. За истински резултати от операцията - още е рано. Птозата не е пипана ... пак по съвет и на двамата лекари - при операция на мускулите цепките се променят от една страна, от втора - с годините също. Така че тя ще е на следващ етап. А и операцията на мускулите се очаква да я подобри - както вече споменах ... псевдо птоза е. Не закриваше зеницата, не пречеше на зрението.
Иначе относно зрението. Късогледа е - 0,5 на двете очички в момента. Преди около половин година започна с -1,0, сложихме очила и бързо се повлия в положителна посока.
Сега обаче след операцията отново криви очичките. В началото казваше, че я боли и заради това. Но сега болка вече няма ... според док трябва време, аз бързам казва тя.
И сега въпрос към по опитните (минали през операция). Моля, кажете кога видяхте реалния ефект от операцията ... към миналите вече по този път.

Благодаря ви, че че изтърпяхте  Blush, дълго стана.

Последна редакция: чт, 12 мар 2015, 06:56 от ninnann

# 289
Ninann, при нас най-добре се видя ефекта от операцията след като се обслрбираха кончетата и очичките се изчистиха от кръвоизливчерата. Но доколкото знам е препоръчитрлно няколко месеца след операцията да се отиде пак на преглед , за да се прецени най- Точно и да се види как се отразява новата промяна на очочките .

# 290
  • Някъде там
Здравейте Simple Smile

Детенцето ми е на 1,4 м , роди се недоносено в 33 г.с . Криви очите , повече дясното и преди 6 м го водих на преглед поради тази причина. Четох , питах за мнения и реших да го заведа при  д-р Димитрова в Токуда. Тогава тя каза , че за сега няма да предприемаме нищо , да отидем пак след 6 мес и , ако положението е все същото , ще действаме с разширяване на зеници и слагане на очила.

Аз обаче като всяка майка , която е по 24 часа с детето си ( когато е толкова малко де Simple Smile ) виждах как няма никаква промяна , дори според мен ставаше все по - постоянно . Преди ако изправяше и кривеше само от време на време , сега си беше трайно....и недочаках 6-те месеца.

Та вчера ходихме отново и му изписаха очила . Далекогледство 4 диоптера на едното и 3 на другото. Каза , че нищо не се знаело , можело да се повлияе добре , а можело и до операция да се стигне. 
Поръчахме очила , възможно най-бебешките, с ластик , но той не ще и да чуе за тях ....дори минута Sad И сега се чудя как да процедирам. Да беше по-голям да му обяснявам , ама той изобщо не разбира за какво иде реч  ooooh!

Ще бъда благодарна за идеи как да се справя  Hug

# 291
  • София
Ninann, при нас най-добре се видя ефекта от операцията след като се обслрбираха кончетата и очичките се изчистиха от кръвоизливчерата. Но доколкото знам е препоръчитрлно няколко месеца след операцията да се отиде пак на преглед , за да се прецени най- Точно и да се види как се отразява новата промяна на очочките .

Kaki36   bouquet, че се включи.
За прегледите след това - ясно. Вече минахме два. На 24.03. е следващия ... и така.
При Никол проблемът е в това, че тя години наред е използвала повече едното си око. И така дясното - то е предпочитаното от нея изпраща импулс до мозъка ... и сега след операцията продължава да "крие" инстинктивно лявото ... когато й напомня - заковава право напред и двете очи. Но когато не напомням ... лявото се скрива. Сега трябва време, за да "лъжем" мозъка и да му казваме, че трябва да гледа с двете очички. Напомням по N пъти дневно, затварям дясното стъкло на очилата по 1,30-2,0 ч. дневно, за да стимулираме/тренираме лявото. И да се опитаме да предадем импулс до мозъчето, че това око вижда толкова добре и "работи" толкова добре, колкото другото.
Дано успеем ... труден, бавен и продължителен процес е, знам. Но според док не невъзможен - особено при децата.
Дано  Praynig

# 292
Здравейте на всички във форума. За първи път ви чета и съответно пиша. Може ли да ми обясните как се установява, че детето има мързеливо око. Водих дъщеря си, която е на 4 години и половина на очен преглед, защото доста често ми се оплакваше от главоболие. При разширени зеници диоптъра е + 2.25 на едното и малко повече на другото, лекарката ни изписа + 1.5 и на двете. Питах я за мързеливо око - тя каза, че няма. Ама нали съм майка и ми е интересно с някакъв специален уред ли се установява мързеливото око. И другото, което е да вземе жената в оптиката да и каже от време на време в началото може да махаш очилата да почиват очите и сега това и прави маха ги че да и починели очите, нямала да ги носи, защото нейните приятелки няма ли.
Дайте малко съвети и трикове за да и хареса да ги носи. Аз нося очила за четене отново заради главоболите, макар че и без тях съм си екстра, а сега ги нося и повече, че да сме двете заедно.

# 293
  • София
Здравейте на всички във форума. За първи път ви чета и съответно пиша. Може ли да ми обясните как се установява, че детето има мързеливо око. Водих дъщеря си, която е на 4 години и половина на очен преглед, защото доста често ми се оплакваше от главоболие. При разширени зеници диоптъра е + 2.25 на едното и малко повече на другото, лекарката ни изписа + 1.5 и на двете. Питах я за мързеливо око - тя каза, че няма. Ама нали съм майка и ми е интересно с някакъв специален уред ли се установява мързеливото око. И другото, което е да вземе жената в оптиката да и каже от време на време в началото може да махаш очилата да почиват очите и сега това и прави маха ги че да и починели очите, нямала да ги носи, защото нейните приятелки няма ли.
Дайте малко съвети и трикове за да и хареса да ги носи. Аз нося очила за четене отново заради главоболите, макар че и без тях съм си екстра, а сега ги нося и повече, че да сме двете заедно.
Здравейте, при моят син мързеливото око се установи , след като вкъщи бяхме забелязали че едното му око се събира към носа при вглеждане. При очния преглед след разширяване на зеници имаше разлика в диоптрите на двете очи повече от 1,5 диоптъра. Очилата му също бяха с разлика  в диоптрите на стъклата 1,5 диоптъра. В момента двете стъкла се различават точно с 1 диоптър. Той носи очилата постоянно, не сме имали проблеми, въпреки че и никой от неговите приятели не носи, затова не мога да кажа как да я убедиш по-лесно  Laughing. Не са ни казвали,че трябва да почиват очите, дори напротив.  Успех в свикването. Wink

# 294
То и на нас лекарката каза постоянно ама видиш ли опитната жена от оптиката мисли по друг начин, а пък моята щерка чува това което и изнася.

# 295
Ninann, докато четях поста и тъкмо си мислих за закриване на оченцето и ти си го написала по-надолу. Мисля , че с напомнянето и това закриване сте избрали най-добрите методи ( особено закриването - според моето непрофесионално мнение). Според мен ако свикне лесно със закриването няма да е лошо и по-дълго да остава със закрито оче. Чела съм от други майки, а и са ни казвали лекари , че някои дечица ги държат и по 4 часа. А и с повече упражнения дано стане  рутинно за мозъка и да се изправят очичките !!!  Дано всичко се оправи!!!!

Galina_sl,
Когато децата пораснат налагането на нещо , на което те се противопоставят става все по-трудно!!! Cry КОгато ние бяхме с очила , синът ми лесно свикваше да ги носи особено навън ! Може пък ( по твоя преценка разбира се ) да й обесниш , че няма как да гледа ТВ или да стой на компютъра без очила или някакви други хитринки. Според мен няма да е зле и да й обясниш , че лекарят  е по-компетентен от дамата в оптиката и трябва да слушате него!
относно мързеливото око знам , че когато има значителна разлика в диоптрите на очичките може да се говори за мързеливо око.

Последна редакция: пт, 13 мар 2015, 13:22 от Kaki36

# 296
  • София
Ninann, докато четях поста и тъкмо си мислих за закриване на оченцето и ти си го написала по-надолу. Мисля , че с напомнянето и това закриване сте избрали най-добрите методи ( особено закриването - според моето непрофесионално мнение). Според мен ако свикне лесно със закриването няма да е лошо и по-дълго да остава със закрито оче. Чела съм от други майки, а и са ни казвали лекари , че някои дечица ги държат и по 4 часа. А и с повече упражнения дано стане  рутинно за мозъка и да се изправят очичките !!!  Дано всичко се оправи!!!!

Kaki36  Hug
Благодаря   bouquet
Тя проблем с това да "свикне" със закриването няма. Като беше малка сме правили оклузия на самото око. Стигала е и до 3-4 часа дневно. Сега просто закриваме стъклото, а не окото - целта е една и съща - стимулиране на другото  Grinning
Разликата между преди и сега обаче е, че преди при скриване на "предпочитаното" око другото не беше в правилна (права) позиция. А сега вече е.
Не знам дали по-нататък ще закриваме по повече време ... док каза, че сега 1,30 ч. е достатъчен.
Прясно оперирани са очичките - може би това също определя времето.

# 297
  • Някъде там
Момичета , помахайте ! Днес си взехме очилата , но малкия не иска и да чуе за тях Sad В момента , в който усети нещо на главата и ги дърпа, а дори не иска да погледне през стъклата , стои със затворени очички  ooooh! Прекалено е малък за каквито и да е обяснения , направо не знам как да действам  Tired

# 298
Ninnann, убедена съм, че ще продължите да се развивате от по-добро към по-добро!!! Дано!!!!

Vese to,  във форума и друг път сме писали за разни "трикове " за записване на малките като за първи път се сблъскват с очилата. Синът ми сложи очила за първи път на около 1 г . Първоначално му ги слагах като сме навън или гледа нещо интересно или си играе с някоя нова играчка... Когато правеше нещо ново и интересно за него толкова се улисваше , че не усещаше очилата и свикна с тях. Сложи на очилата ластичета полезни са , когато малките си махат очилата постоянно и не са свикнали с тях .

# 299
  • София
Моята дъщеря от скоро се оплаква, че не виждала. След вчерашния преглед - -0.75. В понеделник ще поръчам очилата. Тя не е склонна да носи очила, защото искала лещи. Офтамоложката каза "малка е" и ѝ каза, че поне една година да носи очила и след това ще решат за лещите.
Каза, че с годините ще качва диоптера по малко. Колко малко?
Има и астигматизъм, но цилиндъра бил малък и не се налагало очила.

Общи условия

Активация на акаунт