Деца с очни проблеми - тема 8

• 150 321
  • 760
  •   1
Отговори
# 300
AnMary, трябва да носи очилата, защото минусите имат тенденция да растат.
Колко - индивидуално. Peace
Моята дъщеря от края на 7 клас е с лещи и увеличението се стопира, вече 2 години.

# 301
  • София
DeVa®, аз до завършване на висшето си образование носех очила за далекогледство (с малко прекъсване в гимназията). След това изведнъж астигматизъм и късогледство.
Щерката категорично беше отказала очила. Едвам я заведох на очен. Избра си рамки и ще ги поръчам в понеделник. Ако другата година е навита ще видим как стои въпроса с лещите.

Взех очилата днес и щерката ходи с тях на училище.
На обяд ги сложи у дома и беше във възторг "боже, колко хубаво виждам" и "виждам уникалнооо". Върви и чете отдалеч всичко, което види Simple Smile
Харесвам я с очилата. А и тя май се хареса. В училище е минало без "драми" Simple Smile Само ѝ били казвали, че е странна и "зубър". Важното е, че вижда добре и се чувства добре.
Не искаше фотосоларни стъкла и са само за работа на компютър.

Днес си поръчах и моите очила. Служителят в оптиката ми каза "аз обикновено децата ги плаша ето с тези стъкла" и ми показа лещи, които може би бяха -10. Щерката и без да е виждала тези стъкла ще си носи очилата Simple Smile

Няма да пускам снимка, защото щерката ще ме убие  Joy

Последна редакция: пт, 20 мар 2015, 01:43 от AnMary

# 302
Здравейте, нужна ми е информация за добър очен лекар за възрастни, тъй като не успях да намеря скорощна информация никъде. По конкретно ме интересува за вродено кривогледство на едното око, къде и при кого да се отиде в София.

# 303
  • София
Здравейте, нужна ми е информация за добър очен лекар за възрастни, тъй като не успях да намеря скорощна информация никъде. По конкретно ме интересува за вродено кривогледство на едното око, къде и при кого да се отиде в София.

Аз с две ръце мога да препоръчам д-р Лолова  Peace
Работи и с възрастни, и с деца.
Работи в МБАЛ Света Анна и тук:
http://www.lolov.com/frames/about.htm

# 304
Аз с две ръце мога да препоръчам д-р Лолова  Peace
Работи и с възрастни, и с деца.
Работи в МБАЛ Света Анна и тук:
http://www.lolov.com/frames/about.htm

[/quote]

Има ли значение, къде е по-добре да се отиде на преглед - в Св. Анна ил в частния и кабинет?
Дай малко повече информация, защо препоръчваш д-р Лолова?

# 305
  • София
Laura0000, аз лично предпочитам в частния кабинет. В Света Анна е направо блъсканица. Записвала съм час за 10,00 примерно и съм влизала след обяд ... много хора. В частния кабинет - рахат. Отиваш, няма никой, док те чака.
И на двете места преглежда бавно, старателно, не претупва нещата. Обяснява всичко. Много фин човек.

Препоръчвам я - защото е очният лекар, който следи дъщеря ми от години (роди се с вроден страбизъм), оперира на 05,03,2015г. Няколко поста по-нагоре в темата (на предходната страница) съм обяснила подробно  Peace
За тези 3-4 години наблюдение на Николче (дъщеря ми) и аз лично съм имала проблеми с очите - винаги решени в правилната посока от нея  Peace

Между другото - на 28,03,2015 г. мина и контролния ни преглед - никакво остатъчно кривене  Party
Следващ контролен - след 3 месеца.

Последна редакция: вт, 31 мар 2015, 07:17 от ninnann

# 306
  • София
Благодаря и аз за препоръката. Мисля и аз да я посетя (за себе си). Все още не съм си правила цветна снимка.

Щерката за сега е доволна от очилата, вижда добре и се чувства добре. Мислех, че ще роптае, но си ги носи Simple Smile

# 307
  • София
Ммм и аз благодаря за препоръката. Ще бъде посетена за бебка, за второ мнение, вече имаме едно..

# 308
Здравейте! Имам дъщеричка на 4 година, която днес диагностицираха с езотропия (страбизъм навътре) доколкото разбрах. Бих помолила, ако е възможно да ми разчетете резултатите, докторът (след като ми се накара, че късно я водя) и че най-вероятно ще се наложи операция, след като пробваме с лепенка за мързеливо око и очила,  и аз съвсем изключих. 3 дни трябва да слагаме атропин и после пак сме на преглед. Резултати: VOD =0,1 , VOS = 0,9 , oт компютъра резултатите са :

R      SPH      CYL      AX       
AVG +2,75   +0,75    93

L        SPH     CYL      AX
AVG   -0,25    -0,5    178

А след капките атропин дали може да ходи на градина , или по-добре да си я оставя.
Благодаря предварително!

# 309
За начало отиди за второ мнение при лекар, който ще ти разясни по-подробно, вместо да ти се накара, че си такава или онакава - след като, разбира се, прегледа детето.
За кривенето на едното оче - зависи. Моят син криви леко с едното и ни обясниха, че не е препоръчително да се "пипа" хирургически.
Също ни поставиха диагноза "мързеливо око" два месеца и половина, преди на навърши 4 годинки и се оказа, че нещата са обратими. Със закриване с лепенка и редовно носене на очила, нещата бързо започнаха да се подобряват. Също зрението с болното око беше на 10%.
Помогна ни д-р Здравко Цонев.
В заключение, опитай се да се успокоиш и при първа възможност отидете на преглед за още едно мнение. По принцип, това е състояние, което при дете на 4 години е обратимо.
Само още едно нещо: не отлагай започването да режима със закриване на очето и носенето на очила. Изписани правилно и прилагани редовно, те само могат да помогнат на детето.

# 310
  • София
Не е много за тази тема...  Embarassed
Купувате ли слънчеви очила за децата и какви?

Синът ми онзи ден се оплака, че много го боляли очите от слънцето. Като малък му бях взела на OK Baby, дъщеря ми пък носеше очила на Чико.
Дъщеря ми не пожела хелиоматични стъкла и явно и за нея трябва да търся хубави слънчеви.

# 311
  • София
Бяхме при докторката, диагнозата се потвърди, не че съм се съмнявала, но се надявах да не е тази. Има вродена катаракта бебчето ми на едното око, за жалост операцията не е решение. Започвм да закривам, днес опитах да закрия болното и много малко време понесе лепенката, утре ще закрия здравото да видим .. след това ще слагам в болното капки и пак закриване на здравото и така до .... години напред.. меко казано съм се шашнала, другото око е 100 % здраво и вижда перфектно. Моля други минали по този път да споделят, моля ви. Ако ще се оперира то тя каза проф. Андреев или д- р Топов, но като ми разказа как стоят нещата за операция на малко дете ми настръхна косата. Поне няма кривене на този етап.

# 312
Е как така? Rolling Eyes
Аз знам, че се оперира вродена катаракта.

# 313
  • София
Ако сега се оперира леща няма да се сложи вероятно, защото е малка,'окото расте. След операцията трябва да се продължи със закриването на окото, защото пак ще има шанс да стане мързеливо въпреки, че увредената леща е махната, тя при нея сега не е плътно увреждането, влиза светлина. Да вродена катаракта се оперира, но при деца не е с голяма успеваемост, изложени са и на сериозен риск и усложнения след това- така ни обясни д- р Лолова.
Иначе малката е страхотно дете, видимо няма проблем със зрението, вижда всичко, скача, тича, катери се , играе, приказва, познава хората кой кой е, намира и носи играчка по задача, вижда прашинките на слънчева светлина, не се спъва, борави с двете ръце еднакво...Вижда кучетата от прозореца на 11 етаж, ако не беше на слънце да затваря окото въобще нямаше да заподозрем проблем. Sad

Последна редакция: пт, 03 апр 2015, 10:41 от magnet_for_happiness

# 314
  • ГОре на черешата...
Само да попитам - защо закриваш болното око Rolling Eyes? По предписание на лекар ли?

Общи условия

Активация на акаунт