Деца с очни проблеми - тема 8

• 150 334
  • 760
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Само да попитам - защо закриваш болното око Rolling Eyes? По предписание на лекар ли?
За проба да видя как вижда, как се държи, преди да започна с капките. Днес нямах особен успех със закриването на здравото. Утре в ред на болното и после започвам да правя опити с капки и закриване  на здравото.. направо съм в ужас и депресия. Тя постоянно маха лепенката, с нищо не мога да я забаламосам, за да се задържи малко трябва да й държа ръцете. За начало лекарката каза да закривам като сме в нас, да е с мен, да свиква.. ужас, направо не знам откъде дойде това

# 316
  • ГОре на черешата...
Така си и знаех, на своя глава - категорично НЕ Naughty! Закрива се здравото око, за да се стимулира мързеливото да вижда. Моля ви, не си правете експерименти.

# 317
  • София
Май не си ме разбрала, докторката каза да направя така! Да направя този експеримент и след което да действам с капките в болното и да закривам здравото.

# 318
  • ГОре на черешата...
И каква е целта на "експеримента" newsm78?

# 319
При коя лекарка ходите?

# 320
  • София
Написах каква е целта, д- р
Лолова каза така. Всъщност става дума за опит в един ден, не повече. Днес както писах опитах без особен ефект. Каза - да видите как ще се държи детето в двата случая, така ще проимате представа колко вижда. Каза, че сигурно ще има голяма разлика от обичайното ми дете, а може и въобще да не иска да търпи лепенка.

# 321
  • София
Д-р Топов от Токуда нали? Чела съм само добри отзиви за него. Повечето родители на недоносени деца правят консултации при него. Вижте и той какво ще ви каже.

# 322
Не съм писала отдавна. Започнахме 1-ви клас с +9 и +8, а корекцията е +7 и +6. През юни е профилактичният преглед и тогава ще разбера дали има последствия от натоварването. Обича да чете и да решава задачи, все е надвесен над книгите и много ми се иска да не се налага да го ограничавам. В кривенето на лявото око няма разлика, все така силно си е.

Оказа се, че имам у дома един нов розов текстилен оклудер. Ако някой се интересува, мога да му го подаря.

# 323
  • ГОре на черешата...
Октоподче, липсваше Hug!

# 324
И на мен! Heart Eyes Hug

# 325
Ето какво намерих за вродената катаракта:

Операцията трябва да е възможно най-рано, дори до края на 1 годинка.

Цитат:

По отношение на едностранната вродена катаракта, специалистите препоръчват да се оперира най-късно до първата година след раждането на детето, защото след това резултатите не са добри. Всяко забавяне или изчакване детето да порасне, довежда неминуемо до „мързеливо око". Причината за това е, че има пречка за нормалното зрение, окото не функционира с пълния си капацитет и клетките в ретината не достигат до пълното си развитие, казват специалистите. 

# 326
  • София
И аз го четох това, а още декември Д-р Константинов и проф. Андреев бяха категорични да се изчака. Даже ни викнаха май месец сега на контрола и за след това проф. Андреев спомена за евентуално закриване. Д- р Лолова също каза , че не е за операция. Най- рано на 1,6 г -2 г. Не знам..при нея не е плътно заоблачаването, може би има значение. Отделно установих, че вижда с това око, посяга да вземе малка играчка, играе и тн
На 1г хванах проблема и въпреки, че отнесох обиди, че съм психясала заведох детето на преглед... Не съм имала предпоставки да търся проблем, родена в доносена, без проблеми, следена е от един от най- добрите специалисти рискова бременност всяка седмица...всяка седмица прегледа ми беше фетална морфология..

Октоподче, това за закриване за око ли е- прощавай още не познавам терминологията, тепърва навлизам.. Ако да, мятай насам, ние и до очила ще го докараме... в близките 6-7 години ще закриваме...Sad

Последна редакция: сб, 04 апр 2015, 22:04 от magnet_for_happiness

# 327
Дано да намерите решение скоро!

# 328
  • София
Дано.

# 329
Здравейте,предстои контролен преглед на детето.Той е недоносен,като стана на 3м забелязахме,че криви лявото око навътре.Водих го при Д-р Константинов, Д-р Димитрова /Токуда/ и др Д-р Димитрова от МА“Мненията малко им се разминаваха.Но сложихме очила с + 3,5 диоптер.С очилата добре държи очите не криви, веднага щом ги махне окото отива навътре.
Има по-голяма кожна гънка също така ,може и това да е причината незнам.

Сега минаха 6м от както носи очилата.Носи ги нон стоп.
Искам да отида пак на контролни прегледи при същите лекари,както и четох доста позитивни мнения за Д-р Лолова.И нея искам да посетя.

Та въпроса ми е ,дали ако запиша в един ден два прегледа ,ако му капнат бързоразширяващите капки сутринта за единия преглед ще може следобяд да го прегледа  друг лекар?Или бързо им минава ефекта на капките?

Също исках да попитам мнение за клиника Ресбиомед имате ли?Детската офталмоложка Д-р Милошова?

Благодаря ви!

Общи условия

Активация на акаунт