Деца с очни проблеми - тема 8

• 150 356
  • 760
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Забелязала съм, че като й разширят зениците доста дълго време е с разширени, може и да стане за два прегледа. Но дори да се наложи да ги разширят пак, не е проблем- така ми е казвал д- р Константинов.

Моето момиче не понесе добре вчера Цикложил- а, даже се уплаших. Днес не съм разширявала зеницата и имах по- добър успех със закриването на здравото око, изтърпя половин час да е с лепенка, игра си.

# 331
Ако не е проблем да се капят тези капки всяка седмица по-добре да го запиша различни дни, но така ми беше идеята да спестим едно капане.Незнам до колко са вредни затова така го замислях Simple Smile благодаря ти!

# 332
  • София
Уф, magnet_for_happiness, дано бързо да намерите решение за малката  Hug 
Слагай й лепенката, докато е пред телевизора или по време на любимо занимание, за да й отвличаш вниманието от нея. Ние така започнахме с очилата, не се отделях от него, непрекъснато го забаламосвах и има ефект. Трудно свикна, сложихме ги на 7 месеца, когато съвсем нищо не разбираше и се наложи да сменяме надрани от зъби стъкла, ноооо вече посяга да ги сваля само по веднъж -два пъти на ден. Все още от време на време ми идва да крещя, ама като ми се ухили и се успокоявам  Simple Smile Ще свикне и твоята бебка, търпение му е майката  Hug 

За д-р Топов разбрах, че вече не приемал деца, но другите майки сигурно имат повече информация.

При д-р Лолова ще ходим и ние за второ мнение, мисля към края на месеца. Има ли свободни часове в частния й кабинет или и там се записва доста за напред?

# 333
Идея нямам за д-р Лолова.Исках да знам за капките и тогава да звъна да записвам часове.Малко се притеснявам,че като отида примерно при нея с разчиени зеници,може да не й стане приятно.че сме ходили на др лекар Sad  Sad Sad

А за свикването с очилата Simple Smile  Нашият юнак свикна много лесно беше точно на 1г / даже на РД му беше първия ден с тях Simple Smile / Сложи ги и не ги свали ! Но пък сменям понякога стъкла ,защото като му е скучно и няма около него играчка смята,че очилата може да са му занимание и почва да ги яде Simple Smile)) А и зъби му растат, та.....
Но трябва д апочне да ги носи няма как......
Както беше казала Д-р Димитрова от Токуда - като не ги носи ще си ходи кривоглед Sad Като разбере защо да ги носи ще ги сложи......
Но пък имахме късмет,че ги хареса.....

# 334
  • София
За частния на д- р Лолова има часове, даже когато й се обадих ни викна същия ден, беше четвъртък даже- по принцип не й е приемен ден.

Боги няма от какво да се притесняваш. Родителите имаме право да изберем най- доброто за децата си, ако трябва и 3 -4 мнения на офталмолози.

# 335
Аз съм правила в един ден два прегледа, но нямаше очаквания резултат. Даже Д-р Константинов не беше доволен, че го водя с разширени зеници.

# 336
  • София
Какво значи не е бил доволен? Самия той бе наясно, че ще отидем и за друго мнение- той така каза даже- сигурен съм, че ще потърсите и друго мнение, наясно съм. Отделно нали си плащаш прегледа?
Аз не съм се съмнявала в диагнозата, просто ми се искаше да не е тази. В крайна сметка си оставаме при него, май месец сме там.

# 337
За сега много харесах д-р Константинов , но и Димитрова харесвам хахаха и немога да се спра само на един Simple Smile Въпреки,че те двамата дадоха еднакви диагнози и поведение! Сега като прочетох за д-р Лолова и при нея ми се сиак да отида Simple Smile Нямам спирачки Sad

Имам чуството,че искам някой да ми каже,че е за операция и край с проблемите след това....но дали това е решението незнам Sad

# 338
Те всички са наясно, че търсим второ мнение. Просто не го бил искал с разширени зеници, не ставало така и т.н. Аз лично не видях в негово лице голям специалист в отношението му към родител. Иначе с детето беше мил и прегледа протече спокойно. Накрая ми каза да не ходя друг път при него, д-р Лолова била достатъчна. Радвам се, че синът ми няма сериозен или изключителен проблем, но все пак диоптъра е висок и аз не мога да не се притеснявам.

# 339
  • София
И аз много го харесвам, той преглежда и сина ми от две годишен.
Верно ли така ти е казал, егати. Ми при нас д- р Лолова не върши работа, не оперира катаракта на деца, но има подход към родителите, много обяснява.

# 340
Като цяло уж не се сърдят,но определено не им е приятно.

А др Лолова в частния кабинет има ли апаратура хубава за преглед на диоптрите?Също ако се наложи операция добър хирург ли е и в Окръжна ли се правят операциите?

# 341
  • София
В частния й кабинет има всякаква апаратура, преглежда и с лупите. Друго не знам...

# 342
Основно преглежда с лупите, което за нашият случай е по-точно и ме удовлетворява. После сяда и на компютър, за да потвърди резултата. Не мога да коментирам за операции, пред нас тази възможност не стои и не сме обсъждали подробности.

# 343
Благодаря ще пиша след като я посетиме Simple Smile

# 344
  • София
boggy - за Ресбиомед попита - там оперираха малката, но д-р Лолова. Цитираната от теб д-р Милошева не познавам. Иначе клиниката е супер  Peace

Д-р Лолова и д-р Константинов бяха докторите, при които съм водила моето дете в годините. Знаеха, че съм била и при двамата. След 2-3 паралелни прегледа остана само д-р Лолова. Еднакви неща чувах и от двамата, еднаква диагноза - операция. Чисто интуитивно избрахме с Никол д-р Лолова.
Впечатленията ми и от д-р Константинов също са отлични.

Д-р Лолова - прекрасно отношение и към дете, и към родители. Много фин човек. Чудесна е   bouquet
Апаратурата й в частния кабинет е отлична. Никога не съм имала проблем със записването на час. Оперира на две места - и в Окръжна болница, и в Ресбиомед.
В Окръжна болница операцията минава по НЗОК, в Ресбиомед се плаща.
Аз лично избрах Ресбиомед заради анестезиолога и самата анестезия.
За мен тази част от операцията беше толкова важна, колкото самата очна част. Да не кажа и по-важна.

Ми това е - ако те интересува още нещо - питай  Hug

Общи условия

Активация на акаунт